}
Face-Halslift in 2 minuten

Facelift (nieuw)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Plan uw vrijblijvend consult

Feiten over de facelift (nieuw)

 • Anesthesiealgehele anesthesie met overnachting
 • Operatieduur2,5 - 3,5 uur
 • Hersteltijd10 - 14 dagen

Wat kost een Facelift (nieuw)

 • L
  Ingreep onder lokale verdoving
 • O
  Ingreep vereist een overnachting (prijs inclusief overnachting)
 • N
  Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)
 • S-lift
  L
  € 2.500,-
 • Halslift
  O
  N
  € 3.500,-
 • MACS-lift
  O
  N
  € 5.000,-
 • Face-Halslift
  O
  N
  € 6.250,-
 • Meerprijs bovenoogleden
  € 650,-
 • Meerprijs onderoogleden
  € 1.150,-
 • Meerprijs boven- en onder oogleden
  € 1.500,-
 • Meerprijs Tisseel (weefsellijm)
  € 750,-

Informatie Facelift

Als mensen ouder worden, neemt de elasticiteit van de huid af en hierdoor kan de huid van uw gezicht slapper worden. Een facelift kan de gladheid en contouren van het aangezicht zodanig herstellen dat u er jonger en meer uitgerust uitziet.

Uw huidtype, leeftijd en de mate van verslapping spelen een belangrijke rol bij de operatietechniek die wordt toegepast. De plastisch chirurg zal tijdens uw consult bepalen met welk type facelift het door u gewenste resultaat bereikt kan worden.

Bij Boerhaave Medisch Centrum worden vier varianten op de facelift aangeboden:
• S-lift. Deze dankt zijn naam aan de vorm van het litteken in de vorm van een S en wordt ook wel minilift. Hierbij wordt de huid strakker getrokken zonder de onderliggende weefsels erbij te betrekken.
• MACS-lift. Bij een MACS-lift wordt ook het onderliggende steunweefsel terug in de oorspronkelijke positie gebracht, zonder hierbij de huid van de hals mee te nemen.
• Face-halslift. Hierbij wordt via een verlengde insnede achter het oor niet alleen de de huid van de wang en het onderliggende steunweefsel gecorrigeerd, maar ook een lifting van de hals uitgevoerd.
• Halslift. Deze lifting wordt ook wel een Z-lift of Z-plastiek genoemd, naar de vorm van het litteken. Hierbij wordt een kleine snede in de vorm van een Z gemaakt onder de kin waardoor de huid kan worden ingenomen.

Een facelift kan ook gecombineerd worden met een andere ingreep, bijvoorbeeld een boven- of onderooglidcorrectie.

Informatie over uw facelift

Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende facelift varianten. U kunt zo zelf al een idee krijgen welke facelift het meest geschikt voor u is. Uiteraard zal de behandeling altijd in overleg met de plastisch chirurg worden gekozen om zo het beste resultaat te krijgen.

Met uitzondering van de S-lift, die onder lokale verdoving kan plaatsvinden, wordt uw facelift onder algehele anesthesie (narcose) uitgevoerd en is deze inclusief overnachting. In de meeste gevallen mag u de volgende ochtend weer naar huis.

S-lift

De minst ingrijpende facelift is de S-lift (soms ook mini-facelift of minilift genoemd). Hierbij wordt een sneetje in de huid voor het oor langs in de vorm van een S gemaakt. Een S-lift geeft uitsluitend resultaat voor het gebied net boven de kaaklijn. Met een S-lift kunnen zogeheten hamsterwangen niet gecorrigeerd worden. De contour van de kaaklijn wordt iets strakker. Rimpels rond de mond, de lippen en de ogen verdwijnen niet na een S-lift. Bij de S-lift wordt alleen oppervlakkig huidweefsel gelift, geen onderliggend spierweefsel. Indien u iets aan de onderbreking van uw kaaklijn wilt doen adviseren wij een MACS-lifting of Face-halslifting.
Als het uw voorkeur heeft kunt u ook kiezen voor een S-lift onder narcose (algehele anesthesie).

MACS-lift

Anders dan bij de oppervlakkige huidcorrectie van de S-lift worden met MACS-lift naast de huid van het aangezicht ook de dieper gelegen weefsellagen strakgetrokken. Dit zogenaamde SMAS-weefsel (SMAS: Superficial Muscular Aponeurotic System) heeft meer gewicht dan de huid zelf en kan ervoor zorgen dat de bovenste weefsellagen (huid- en vetweefsel) gaan hangen. Dit resulteert in de zogenaamde hamsterwangen.

Face-halslift

De gecombineerde face-halslift is de meest uitgebreide facelift en geeft ook de meest toereikende resultaten. De plastisch chirurg maakt net als bij een MACS-lift een snede vanaf de slapen naar beneden voor het oor langs.
De snede loopt onder de oorlel door omhoog en eindigt in de haargrens achter het oor. Op die manier is het mogelijk om ook het weefsel van de hals strak te trekken. Hierdoor geeft een face-halslift zowel resultaat in het gezicht als in het gebied onder de kaaklijn. Diepe plooien in het gezicht en in de hals kunnen verdwijnen door een gecombineerde face-halslift.

Halslift

Mensen die last hebben van afhangende huid onder de kin (de zogeheten kalkoennek) kiezen voor deze behandeling. Niet in alle gevallen geeft een halslift het gewenste resultaat. Meestal gaat het bij de hals niet alleen om verslapte huid maar ook om verslapte halsspieren. Dan is het aan te raden om een gecombineerde face-halslift te ondergaan. Daarbij worden de huid en het onderliggende spierweefsel van achter het oor strakgetrokken, wat resultaat geeft voor de gehele hals.

Consult

Informatie over uw Facelift consult bij Boerhaave Medisch Centrum

Het consult vindt altijd plaats bij de plastisch chirurg die u gaat behandelen.
Tijdens dit consult wordt welke facelift het beste past bij het door u gewenste resultaat. De plastisch chirurg neemt een aantal zaken met u door, zoals uw medisch verleden, welke medicijnen u gebruikt en of u allergieën heeft.
De plastisch chirurg richt zich hierbij zo veel mogelijk op u persoonlijk, uw eventuele ziektegeschiedenis en uw specifieke omstandigheden. Dit alles in het kader van de beoogde ingreep. Neem daarom ook altijd voldoende tijd voor dit consult en houd er daarbij rekening mee dat het spreekuur soms kan uitlopen, ook al doen wij onze uiterste best om u zo min mogelijk te laten wachten. Ook na het consult staan wij voor u klaar voor uw eventuele vragen en is zo nodig een afspraak voor een aanvullend consult mogelijk.
Daarnaast kan de plastisch chirurg u voor- en na foto’s laten zien van zijn eigen resultaten van eerdere operaties. Ook worden de voor- en nadelen, mogelijke complicaties en eventuele risico’s van de facelift met u besproken. Het consult heeft tot doel om u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren zodat u tot een weloverwogen beslissing kunt komen.

Consulente

Aansluitend op uw eerste consult met uw plastisch chirurg heeft u een gesprek met uw consulente. Het doel van dit gesprek is u op de hoogte te brengen van de algemene gang van zaken die geregeld moeten worden rondom uw geplande ingreep. Wilt u meer lezen over uw eerste consult? Meer informatie over uw eerste consult in het Boerhaave Medisch Centrum.

De dag van behandeling

U wordt een half uur voor uw operatie in de Boerhaave kliniek verwacht. Lees hier hoe een dag van een behandeling in het algemeen verloopt.
De operatie wordt onder algehele anesthesie verricht. Voorafgaand aan de ingreep tekent de plastisch chirurg het te behandelen gebied af. Daarna wordt de lokale verdoving of algehele narcose toegediend

De S-lift (minilift)

Over het algemeen zal uw plastisch chirurg een insnede (incisie) maken in de behaarde hoofdhuid en rondom het oor. Hierbij wordt een insnede gemaakt in de vorm van een S.
Nadat een beperkt deel van de huid is losgemaakt van het onderliggende weefsel wordt de huid richting het oor getrokken zodat de kaaklijn zijn oorspronkelijke contour terugkrijgt. Een reepje huid in de vorm van een S wordt verwijderd.

De MACS-lift

Bij een MACS-lift maakt de plastisch chirurg een snede vanaf de slaap in de haarlijn naar beneden voor en achter de oorschelp langs.
Nadat de huid en het laagje bindweefsel tussen huid en spieren (MACS) zijn losgemaakt brengt de plastisch chirurg eerst dit bindweefsel weer naar zijn oorspronkelijke positie terug. Ook zal hij het bindweefsel inkorten door het te plisseren ofwel dubbel te vouwen en vast te hechten aan de onderliggende lagen. Hierdoor krijgt u ook meer volume rondom uw kaaklijn. Het straktrekken van de bovenste huidlaag gebeurt in dezelfde richting. Op de plaats van de snede wordt de huid weer met zelf oplosbare hechtingen gesloten.
Nadat het overtollige huidweefsel is verwijderd wordt de huid weer rondom en achter het oor gehecht met een zelfoplosbare hechting. Op deze huid staat spanning omdat er huid is weggehaald. Door deze spanning op de huid en hechtingen ontstaat het risico dat de littekens niet zo mooi genezen.

De face-halslift

Bij een face-halslift maakt de plastisch chirurg een snede vanaf de slaap in de haarlijn naar beneden voor en achter de oorschelp langs. De insnede loopt achter het oor iets verder door in de haarlijn zodat ook uw hals gelift kan worden. Nadat de huid en het laagje bindweefsel tussen huid en spieren (MACS) zijn losgemaakt brengt de plastisch chirurg eerst dit bindweefsel weer naar zijn oorspronkelijke positie terug. Ook zal hij het bindweefsel inkorten door het te plisseren, ofwel dubbel te vouwen en vast te hechten aan de onderliggende lagen. Hierdoor krijgt u ook meer volume rondom uw kaaklijn. Het straktrekken van de bovenste huidlaag gebeurt in dezelfde richting. Op de plaats van de snede wordt de huid weer met zelf oplosbare hechtingen gesloten.

Nadat het overtollige huidweefsel is verwijderd wordt de huid weer rondom en achter het oor gehecht met een zelfoplosbare hechting. Op deze huid staat spanning omdat er huid is weggehaald. Door deze spanning op de huid en hechtingen ontstaat het risico dat de littekens niet zo mooi genezen.
De halslift
De plastisch chirurg maakt vlak onder de kin een snede in de vorm van een Z. Om die reden wordt deze halslift ook wel Z-plastiek genoemd. Overtollige huid wordt verwijderd. Na het hechten wordt een drukverband op de plaats van de snede aangelegd.

Artiss (weefsellijm)

Aan het einde van de operatie wordt de huid weer gehecht. Op deze huid staat spanning, omdat er huid is weggehaald. Door deze spanning op de huid en hechtingen ontstaat het risico dat de littekens niet zo mooi genezen. Daarom kan uw plastisch chirurg gebruikmaken van een huidlijm, oftewel Artiss. Hiermee lijmt hij voor het hechten eerst het onderliggende weefsel vast, waardoor er minder spanning op de hechtingen komt te staan. Het litteken geneest hierdoor zichtbaar mooier.
De lijm zorgt daarnaast ook voor een goede hemostase, dat wil zeggen: kleine bloedinkjes worden gestopt waardoor je minder kans hebt op nabloedingen. Ook ontstaat er door het luchtdicht lijmen minder weefselvocht (oedeem), wat een beter herstel en sneller eindresultaat geeft.

Nazorg en herstel Facelift

Bij een facelift onder algehele anesthesie (narcose) verblijft u na de behandeling een nacht in de kliniek. De S-lift is de enige ingreep die niet onder narcose plaats hoeft te vinden. Na de behandeling komt u op de uitslaapkamer waar onder andere de bloeddruk en hartslag in de gaten worden gehouden. Daar bent u ongeveer een half uur waarna u nog drie tot vier uur in een bed op de dagbehandeling verblijft.

Na een facelift met overnachting

De ochtend na de facelift wordt het hoofdverband vervangen door een elastische band. Vervolgens wordt indien u dat wenst uw haar gewassen door de verpleging met speciale antiseptische shampoo. Met een föhn wordt het gebied vervolgens goed gedroogd. In de week daarna kunt u het wassen van het behandelde gebied beter vermijden. Als u zich goed voelt en de plastisch chirurg het verantwoord vindt mag u onder begeleiding naar huis.

Napijn

Na de facelift kunt u een licht trekkende pijn ervaren. In ieder geval zult u een trekkend gevoel ervaren doordat de huid en het weefsel onder lichte spanning staan. Ook kan het gebied rond de oren gevoelig zijn. Dit is normaal en trekt na een paar dagen weg.

Herstel

Zoals na iedere chirurgische ingreep heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Het behandelde gebied zal in eerste instantie blauw, beurs en gezwollen zijn. Ook kunnen de littekens direct na de facelift rood van kleur en opgezet zijn. Daar moet u niet van schrikken, dat is een natuurlijke reactie van het lichaam. Zwellingen en bloeduitstortingen verergeren de eerste drie dagen na de ingreep meestal en nemen daarna weer langzaam af.
De huid zal enkele weken hard aanvoelen. Dit heeft te maken met het verkleven van de weefsellagen en littekenvorming. Soms is de huid ook meer of minder gevoelig. Dit is een normale reactie op de operatie en zal geleidelijk verdwijnen. De hechtingen lossen vanzelf op en zwellingen en bloeduitstortingen trekken langzaam weg.

Littekencrème

Tijdens uw eerste controle krijgt u een verzorgende crème voor de littekens mee naar huis. Zodra de wond gesloten is en de korstjes zijn verdwenen mag u beginnen met het smeren van de littekencrème. Door dit twee maal daags op de gesloten wond te smeren vergroot u de kans op een mooie genezing.

Resultaat

Het resultaat van uw facelift is pas na enkele maanden zichtbaar. Uw gezicht zal dan een mooiere vorm hebben en gezichtscontouren zullen beter zichtbaar zijn. Het resultaat van een facelift is meestal langdurig. Als gevolg van een verdere verslapping van de huid- en het spierweefsel kan een nieuwe ingreep echter noodzakelijk zijn. Doorgaans levert een meer uitgebreide facelift waarbij ook diepere weefsellagen zijn strak getrokken duurzamere resultaten op dan een kleinere ingreep. De duurzaamheid van een S-lift is bijvoorbeeld korter dan die van een face-halslift.
Ondanks dat u al eerder resultaat zult zien is het eindresultaat van een facelift pas na een jaar goed zichtbaar. Deze periode heeft het lichaam nodig om volledig te herstellen van een chirurgische ingreep. Gun uw gezicht dan ook de tijd om te herstellen. Daarnaast is het belangrijk om een realistisch beeld te hebben van het te verwachten eindresultaat.

Littekens

De plastisch chirurg zal er alles aan doen om de littekens nauwelijks zichtbaar te laten zijn. De littekens van de S-lift, MACS-lift en face-halslift komen te liggen in de haargrens en een klein stukje voor het oor langs. Het litteken van de halslift komt vlak onder de kin.
De littekens zullen in eerste instantie rood en gezwollen zijn, maar dit trekt na enkele weken weg. Het is nuttig om te weten dat een litteken een tot anderhalf jaar nodig heeft om volledig tot rust te komen. Denk er aan om de littekens uit de zon te houden en goed te verzorgen. U krijgt van de kliniek een speciale verzorgende crème voor de littekens mee. Denk er aan om de littekens uit de zon te houden en goed te verzorgen.

Risico's en complicaties

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat iedere chirurgische ingreep risico’s en complicaties met zich mee kan brengen. Bij plastisch chirurgische ingrepen gaat het in principe om gezonde mensen en zijn de risico’s en de kans op complicaties gering. Door goede voorlichting, een volledige anamnese (het opnemen van uw ziektegeschiedenis zoals medicijngebruik, eventuele problemen bij eerdere operaties, allergieën) en onze professionele werkwijze brengen wij deze risico’s terug tot een absoluut minimum.
Een facelift is een veel uitgevoerde operatie. In ervaren handen is het risico op complicaties zeer klein. Een facelift heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. U kunt helpen bepaalde risico’s te verkleinen door de instructies die u heeft meegekregen voorafgaand aan uw facelift goed op te volgen.
Enkele mogelijke complicaties van een facelift kunnen zijn:
• Hematoom (een ophoping van bloed onder de huid die verwijdering vereist)
• Negatieve reactie op de verdoving
• Nabloeding
• Infectie
• Gevoelsverandering
• Blijvende littekens
• Schade aan onderliggende structuren
• Onbevredigend esthetisch resultaat.

Roken

Patiënten die op het moment van een operatie roken, of tabaksproducten of nicotineproducten (zoals nicotinepleisters en -kauwgom) gebruiken, hebben een groter risico op complicaties zoals het afsterven van de huid en slechtere wondgenezing. Mensen die worden blootgesteld aan meeroken lopen mogelijk ook een verhoogd risico op soortgelijke complicaties. Verder kan roken een negatief effect hebben op de anesthesie met eventueel een verhoogd bloedingsrisico als gevolg. Mensen zonder blootstelling aan tabaksrook of nicotine bevattende producten hebben een aanzienlijk lager risico op dergelijke complicaties. Het is belangrijk ten minste twee weken voor de operatie niet te roken en dit vol te houden gedurende het gehele herstelproces.

VRIJBLIJVEND CONSULT

Wilt u meer informatie? Plan uw vrijblijvend consult of stel uw vraag

Heeft u vragen voor ons?

Bel nu 088 - 40 00 200 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Vrijblijvend consult