Halslift in 2 minuten

Halslift

Voor overtollige hangende huid in de hals onder de kin, een zogenaamde kalkoennek, is een halslift (ook wel Z-plastiek genoemd) een goede oplossing.

Door het maken van een kleine snede (in de vorm van Z) vlak onder de kin kan de huid worden ingenomen. Deze behandeling geeft alleen resultaat voor de hals en laat een zichtbaar litteken achter.

Maak een gratis afspraak

Feiten over de halslift

 • AnesthesieAlgehele anesthesie
 • Operatieduur45 - 60 minuten
 • Hersteltijd7 dagen

Wat kost een Halslift

 • L
  Ingreep onder lokale verdoving
 • O
  Ingreep vereist een overnachting (prijs inclusief overnachting)
 • N
  Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)
 • Halslift
  O
  N
  € 3.500,-
 • S-lift/ Mini-facelift
  L
  € 2.500,-
 • Mid-facelift
  L
  € 2.900,-
 • Facelift/ MACS-lift
  O
  N
  € 5.000,-
 • Gecombineerde hals- en facelift
  O
  N
  € 7.000,-
 • Korting bij combinatie met ooglidcorrectie
  € 100,-
 • Meerprijs Artiss (weefsellijm)
  € 750,-

Informatie

Mensen die last hebben van afhangende huid onder de kin (de zogeheten kalkoennek) kiezen voor deze behandeling. Niet in alle gevallen geeft een halslift het gewenste resultaat. Meestal gaat het bij de hals niet alleen om verslapte huid maar ook om verslapte halsspieren. Dan is het aan te raden om een gecombineerde hals-facelift te ondergaan. Daarbij worden de huid en het onderliggende spierweefsel van achter het oor strakgetrokken, wat resultaat geeft voor de hele hals.

Een halslift (Z-plastiek) vindt altijd plaats onder algehele narcose en na de ingreep blijft u in de kliniek overnachten.

Consult Halslift

Informatie over een halslift bij Boerhaave Medisch Centrum

Plastisch chirurg

Het consult vindt altijd plaats bij de plastisch chirurg die u gaat behandelen. Tijdens dit eerste consult kunt u aangeven waar u zich ten aanzien van hals het meest aan stoort en wat u hieraan wenst te veranderen. Hierna zal uw plastisch chirurg foto’s maken voor het medisch dossier en zal hij uw aangezicht en specifiek uw halsregio onderzoeken. Daarna zal hij samen met u voor een spiegel uw wensen ten aanzien van uw hals met u bespreken. Naar aanleiding hiervan zal hij de voor u meest geschikte operatietechniek voorstellen en dit met u bespreken. Voor de spiegel wordt u dan uitgelegd wat deze techniek inhoudt en wat u kunt verwachten ten aanzien van het eindresultaat. Daarbij zal ook de herstelperiode en de eventuele risico’s en complicaties met u worden doorgenomen.

Op deze manier kunt u weloverwogen een goede beslissing nemen. De plastisch chirurg zal u voor en na foto’s laten zien van een halslift die hij heeft uitgevoerd en u krijgt de gelegenheid om vragen te stellen. Hierna wordt uw consult samengevat in een behandelplan en zullen de totale kosten hiervan direct met u besproken worden. Het consult zal ongeveer 45 minuten in beslag nemen en heeft als doel u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren.

Consulente

Aansluitend op uw eerste consult met uw plastisch chirurg heeft u een gesprek met uw consulente. Het doel van dit gesprek is u op de hoogte te brengen van de algemene gang van zaken die geregeld moeten worden rondom uw halslift.
Wilt u meer lezen over een eerste consult bij het Boerhaave Medisch Centrum? Kijk hier voor meer informatie hoe een eerste consult verloopt.

Behandeling halslift

U wordt een half uur voor uw behandeling in de Boerhaave kliniek verwacht. Lees hier hoe een dag van een behandeling in het algemeen verloopt.

De halslift wordt uitgevoerd onder algehele anesthesie. De plastisch chirurg maakt vlak onder de kin een snede in de vorm van een Z. Om die reden wordt deze halslift ook wel Z-plastiek genoemd. Overtollige huid wordt verwijderd. Na het hechten wordt een drukverband op de plaats van de snede aangelegd.

Video animatie over de halslift bij Boerhaave Medisch Centrum

Nazorg en herstel bij een halslift

Bij een halslift verblijft u na de behandeling een nacht in de kliniek. Na de behandeling komt u op de uitslaapkamer waar onder andere de bloeddruk en hartslag in de gaten worden gehouden. Daar bent u ongeveer een half uur waarna u nog drie tot vier uur in een bed op de dagbehandeling verblijft. De volgende ochtend ziet de plastisch chirurg u nog en als deze het verantwoord vindt en u zich goed voelt kunt u naar huis.

Na de halslift voelt u meestal niet veel pijn. Wel is er kans op zwellingen en bloeduitstortingen rond het behandelde gebied. Om dit zoveel mogelijk tegen te gaan draagt u gedurende één week na de halslift het steunverband. Enkele weken na de halslift heeft u doorgaans al zicht op het resultaat. Het eindresultaat van de halslift is echter pas na een jaar te beoordelen.

Een week na de halslift komt u bij de plastisch chirurg of verpleegkundige voor controle en het verwijderen van de steunband en de knoopjes van de hechtingen. Controleafspraken vinden plaats in overleg met de plastisch chirurg.

Littekencrème

Tijdens uw eerste controle krijgt u een verzorgende crème voor de littekens mee naar huis. Zodra de wond gesloten is en de korstjes zijn verdwenen mag u beginnen met het smeren van de littekencrème. Door dit twee maal daags op de gesloten wond te smeren vergroot u de kans op een mooie genezing.

Resultaat van een halslift

Het resultaat van een halslift procedure is vrijwel direct zichtbaar. In het begin zal er enige zwelling aanwezig zijn wat binnen enkele weken afneemt. Het definitieve resultaat kan na enkele maanden beoordeeld worden.

Het litteken van deze procedure kan nog langer zichtbaar blijven maar zal in de loop van de jaren vervagen. Over het algemeen is het resultaat van een halslift langdurig.

Wat zijn de risico's en complicaties?

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat iedere chirurgische ingreep risico’s en complicaties met zich mee kan brengen. Bij plastisch chirurgische ingrepen gaat het in principe om gezonde mensen en zijn de risico’s en de kans op complicaties gering. Door goede voorlichting, een volledige anamnese (het opnemen van uw ziektegeschiedenis zoals medicijngebruik, eventuele problemen bij eerdere operaties, allergieën) en onze professionele werkwijze brengen wij deze risico’s terug tot een absoluut minimum.

Elk jaar ondergaan vele mensen bij het Boerhaave Medisch Centrum succesvol een halslift. Gelukkig is de kans dat er een complicatie optreedt zeldzaam. U kunt helpen bepaalde risico’s te verkleinen door de instructies die u heeft meegekregen voorafgaand aan uw halslift goed op te volgen.

Enkele mogelijke complicaties van een halslift kunnen zijn:

 • Hematoom (een ophoping van bloed onder de huid die verwijdering vereist)
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Nabloeding
 • Infectie
 • Gevoelsverandering
 • Blijvende littekens
 • Schade aan onderliggende structuren
 • Onbevredigend esthetisch resultaat.

Roken

Patiënten die op het moment van een operatie roken, of tabaksproducten of nicotineproducten (zoals nicotinepleisters en -kauwgom) gebruiken, hebben een groter risico op complicaties zoals het afsterven van de huid en slechtere wondgenezing. Mensen die worden blootgesteld aan meeroken lopen mogelijk ook een verhoogd risico op soortgelijke complicaties. Verder kan roken een negatief effect hebben op de anesthesie en heeft het eventueel een verhoogd bloedingsrisico als gevolg. Mensen zonder blootstelling aan tabaksrook of nicotine bevattende producten hebben een aanzienlijk lager risico op dergelijke complicaties. Het is belangrijk ten minste twee weken voor de operatie niet te roken en dit vol te houden gedurende het gehele herstelproces.

Ervaringen face-halslift bij Boerhaave Medisch Centrum

“De behandeling is heel voorspoedig verlopen. Ik ben heel blij met het resultaat. Ik zie er 10 jaar jonger uit. De Boerhave kliniek wil ik iedereen van harte aanbevelen.”

Bekijk hier alle ervaringen van de face-halslift.

Meest gestelde vragen

Wilt u meer informatie? Maak een gratis afspraak of stel uw vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Heeft u vragen voor ons?

Bel nu 020 - 30 500 30 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.