Injectables in 3 minuten

Injectables (inspuitingen)

Injectables zijn injectievloeistoffen die met een dun naaldje onder de huid worden ingebracht. Het doel daarvan is om rimpels en plooien in het gezicht te laten verdwijnen en de gezichtscontouren te verbeteren. Wij bieden twee soorten injectables aan:

 • Botox   spierverzwakker
 • Fillers   vulmiddelen

De keuze voor een injectable is afhankelijk van uw klachten en wensen. Ze hebben elk specifieke eigenschappen en resultaat. Het is daarom belangrijk om tijdens het intakegesprek uw wensen kenbaar te maken. De arts kan u dan ook de voor- en nadelen van de verschillende behandelingen voorleggen en voor- en na foto’s laten zien.

Maak een gratis afspraak

Feiten over de injectables (inspuitingen)

  Wat kost een Injectables (inspuitingen)

  Fillers (prijs per ampul)

  • Juvederm ultra smile (0,55ml)
   € 300,-
  • Juvederm Volbella (1,0ml)
   € 400,-
  • Juvederm ultra 3 (1,0ml)
   € 400,-
  • Juvederm Voluma met lidocaine (1,0ml)
   € 450,-
  • Juvederm Voluma met lidocaine (2,0ml)
   € 750,-
  • Juvederm Volift (1,0ml)
   € 400,-

  Botox (prijs per behandelgebied)

  • Frons
   € 175,-
  • Kraaienpootjes
   € 175,-
  • Voorhoofdslijnen
   € 175,-
  • Kin
   € 100,-
  • Neus (Bunny lines)
   € 100,-
  • Mondhoek
   € 75,-
  • Bovenlip
   € 75,-
  • Zichtbaar tandvlees bij het lachen
   € 75,-

  Botox tegen overmatig transpireren

  • Oksels
   € 400,-
  • Eén hand
   € 400,-
  • Twee handen
   € 600,-
  • Voeten
   € 600,-

  Informatie Injectables (inspuitingen)

  Informatie over injectables (Botox en fillers) bij Boerhaave Medisch Centrum

  In bovenstaande video legt drs. Hortoglu kort uit wat injectables voor u kunnen betekenen. Wilt u meer weten over Botox en fillers en wat we bij Boerhaave Medisch Centrum voor u kunnen doen en wat u bijvoorbeeld kunt verwachten van een behandeling? Leest u dan gerust verder op deze pagina.

  Botox

  Sommige rimpels worden veroorzaakt door herhaalde spierbewegingen zoals bijvoorbeeld fronsrimpels, rimpels op het voorhoofd en kraaienpootjes. Deze rimpels kunnen met Botox worden behandeld. Botox verzwakt namelijk de spiergroepen die de rimpels veroorzaken waardoor de rimpel vermindert.

  Minder bekende toepassingen van Botox zijn de wenkbrauwlift en de mondhoeklift. Tevens wordt Botox gebruikt voor de behandeling van de lachrimpeltjes op de neus en tegen zichtbaar tandvlees bij het lachen. De werkingsduur van Botox in het gezicht is aanvankelijk drie tot vier maanden. Bij herhaald gebruik kan het effect langer aanhouden, tot zes à zeven maanden.

  Overmatig transpireren van de oksels en de handen kan ook met Botox effectief worden behandeld. De werkingsduur van deze Botox behandeling is zes tot twaalf maanden.

  Fillers

  Sommige rimpels worden veroorzaakt door het dunner en slapper worden van de huid. Fillers worden gebruikt voor het opvullen van plooien en rimpels, het accentueren van contouren en het verjongen van het gelaat. Denk hierbij aan het opvullen van de neus-lippen plooi en het corrigeren van afhangende mondhoeken, het vergroten van het lipvolume, de zogenaamde rokerslijntjes in de bovenlip, of het accentueren van de lipcontour of de jukbeenderen. Ook de lachrimpels in de wangen kunnen behandeld worden door de huid van de wangen te verstevigen.

  Er bestaan diverse soorten fillers met verschillende eigenschappen. Wij werken alleen met de meest hoogwaardige fillers van het merk Juvederm. Uw arts zal u adviseren welke filler het beste past bij uw wensen.

  Geen permanente fillers

  Wij werken uitsluitend met tijdelijke fillers. De filler en daarmee ook het effect ervan verdwijnt meestal na een aantal maanden. Permanente fillers zijn daarentegen blijvend en het effect ervan is onomkeerbaar. Ondanks dat dit veelbelovend klinkt is dit nu juist de reden dat wij geen permanente fillers aanbieden. Wij zijn van mening dat op lange termijn het resultaat en de risico’s van permanente fillers niet te overzien zijn. Besef goed dat uw lichaam in de loop der jaren aan verandering onderhevig is. Een opgevulde rimpel kan op korte termijn een mooi resultaat opleveren, maar na een aantal jaar een heel ander effect geven.

  Botox + Fillers

  Vaak is de ideale behandeling voor bepaalde rimpels een combinatie van Botox en fillers. Door de spieren eerst te verzwakken met Botox en vervolgens de huid ter plaatse van de rimpel te verstevigen door middel van fillers kan een optimaal resultaat bereikt worden. Vraag de arts naar wat voor u de beste behandeling zou kunnen zijn.

  Behandeling Injectables (inspuitingen)

  Zowel de Botox- als de fillerbehandeling kan worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Meestal wordt hier echter niet voor gekozen, de arts bepaalt vooraf of in uw geval verdoving gewenst is. Soms is het voor het resultaat beter om niet te verdoven. Maar de huid rond de lippen is vaak wat gevoelig. De arts kan dan door middel van een injectie of een zalf (Emlaplast) de huid verdoven zodat u van de injecties niets voelt.
  U neemt liggend of zittend plaats in de behandelstoel. De arts plaatst met een zeer dun naaldje enige injecties in het te behandelen gebied. Dit is nagenoeg pijnloos en duurt gemiddeld niet langer dan een half uur. Botox wordt direct in de spier geïnjecteerd. Bij een fillerbehandeling wordt de vloeistof vlak onder de huid geïnjecteerd. Bij een fillerbehandeling wordt vervolgens het behandelde gebied gemasseerd om de ingespoten vloeistof te egaliseren.

  Een uur na de behandeling met Botox of fillers mag u een lichte make-up aanbrengen. Soms kan een lichte roodheid, zwelling of een blauw plekje zichtbaar zijn. Deze verdwijnen over het algemeen snel. Vermijd een aantal dagen intensieve druk op het behandelde gebied.

  Video animatie over injectables bij Boerhaave Medisch Centrum

  Nazorg en herstel Injectables (inspuitingen)

  Na de behandeling met Botox mag u minstens drie uur niet in het behandelde gebied wrijven. U ziet het effect van een Botox behandeling al na één tot twee weken en het blijft drie tot zes maanden zichtbaar. Naarmate u hetzelfde gebied vaker laat behandelen met Botox blijft het effect langer zichtbaar.

  Resultaat Injectables (inspuitingen)

  Het effect van fillers blijft 6 tot 12 maanden zichtbaar, afhankelijk van het product en het behandelde gebied.

  Controles gebeuren vervolgens in overleg met de arts.

  Meest gestelde vragen

  Wilt u meer informatie? Maak een gratis afspraak of stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Heeft u vragen voor ons?

  Bel nu 020 - 30 500 30 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.