Kinvergroting

De kin is een belangrijk onderdeel van het profiel van het gezicht. Soms kan de kin te groot of te klein zijn, zodat deze niet meer past binnen dat profiel. De balans in het gezicht is dan verstoord. Dit kan leiden tot gevoelens van onzekerheid of schaamte. Een kleine operatieve ingreep kan dan helpen om de balans weer te herstellen.

Maak een gratis afspraak

Feiten over de kinvergroting

 • Anesthesielokale of algehele anesthesie
 • Operatieduur45-60 minuten

Wat kost een Kinvergroting

Beste verhouding prijs / kwaliteit

 • L
  Ingreep onder lokale verdoving
 • O
  Ingreep vereist een overnachting (prijs inclusief overnachting)
 • N
  Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)
 • Kinvergroting
  L
  € 2.000,-

Informatie

Als de kin te klein is, is de verhouding tot de neus scheef. Veel mensen komen hier met de vraag voor een neuscorrectie. Bij lichamelijk onderzoek blijkt dan dat de kin te klein is ten opzichte van de neus. Het kan dan zijn dat er wordt geadviseerd om de kin te vergroten, om zo de balans te herstellen.

Een vergroting van de kin kan op twee manieren: door middel van  het verschuiven van het kinbot naar voren of door het plaatsen van een kinimplantaat. Binnen het Boerhaave Medisch Centrum bestaat de voorkeur voor het plaatsen van een kinimplantaat. Het is een relatief kleine ingreep, die soms onder plaatselijke verdoving kan worden uitgevoerd.

Consult kinvergroting

Tijdens het consult zal de plastisch chirurg met u bekijken welk soort implantaat voor u geschikt is. Ook kunt u zien hoe zo’n implantaat eruit ziet en waar het geplaatst wordt.

Aansluitend op uw eerste consult met uw plastisch chirurg heeft u een gesprek met uw consulente. Het doel van dit gesprek is u op de hoogte te brengen van de algemene gang van zaken die geregeld moeten worden rondom uw kinvergroting. 
Wilt u meer lezen over uw eerste consult? Meer informatie over uw eerste consult in het Boerhaave Medisch Centrum

Behandeling kinvergroting

De plastisch chirurg tekent eerst af waar het implantaat geplaatst moet worden. Vervolgens maakt hij een dwarse incisie (snede) van ongeveer 3 centimeter ter hoogte van de onderrand van de kin. Dan wordt er een holte gemaakt tussen kinbot en botvlies, precies groot genoeg voor het implantaat. Met een pasprothese wordt bepaald of de holte groot genoeg is en of de positie nog moet worden aangepast, waarna het definitieve implantaat wordt geplaatst. Het kinimplantaat is gemaakt van solide siliconen. Dit kan dus niet lekken. De wond wordt onderhuids gehecht met oplosbaar hechtmateriaal  en verbonden met een steriele hechtpleister.

Nazorg en herstel bij een kinvergroting

Na de ingreep verblijft u op de verkoeverkamer en de dagbehandeling. Afhankelijk van het feit of de ingreep onder plaatselijke of algehele verdoving heeft plaatsgevonden, verblijft u ongeveer een half uur of twee uur na. Daarna mag u onder begeleiding naar huis. De dag na de operatie mag u kort douchen. Het is niet erg als de pleister nat wordt. In bad gaan en in de sauna mag u drie weken niet. Ook is het verstandig om de eerste week na de operatie vloeibaar of zacht gemalen voedsel te eten.

U komt een week na de ingreep op controle bij de plastisch chirurg. Hij zal de pleister verwijderen en de wond inspecteren. U mag daarna starten met het smeren van littekencrème.  Na drie maanden volgt nog een eindcontrole.

Wat zijn de risico's en complicaties?

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat iedere chirurgische ingreep risico’s en complicaties met zich mee kan brengen. Bij plastisch chirurgische ingrepen gaat het in principe om gezonde mensen en zijn de risico’s en de kans op complicaties gering. Door goede voorlichting, een volledige anamnese (het opnemen van uw ziektegeschiedenis zoals medicijngebruik, eventuele problemen bij eerdere operaties, allergieën) en onze professionele werkwijze brengen wij deze risico’s terug tot een absoluut minimum.

Elk jaar ondergaan vele mensen bij het Boerhaave Medisch Centrum succesvol een kinvergroting. Gelukkig is de kans dat er een complicatie optreedt zeldzaam. U kunt helpen bepaalde risico’s te verkleinen door de instructies die u heeft meegekregen voorafgaand aan uw ooglidcorrectie goed op te volgen.

Enkele mogelijke complicaties van een kinvergroting kunnen zijn:

 • Het draaien van het implantaat naar boven of onder
 • Het zichtbaar zijn van het implantaat
 • Infectie
 • Pijn
 • Nabloeding
 • Allergische reactie op pleisters
 • Hematoom (een ophoping van bloed onder de huid die verwijdering vereist)
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Gevoelsverandering
 • Blijvende storende littekens
 • Schade aan onderliggende structuren
 • Onbevredigend esthetisch resultaat.

Maak een gratis afspraak

Wilt u meer informatie? Maak een gratis afspraak of stel uw vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Heeft u vragen voor ons?

Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.