Lipcorrectie

Indien de lip erg smal is maar wel voldoende volume heeft kan een liplift het idee van een vollere lip geven. Hierbij wordt een reepje huid verwijderd zodat de lip iets meer naar buiten getrokken wordt en er meer lippenrood zichtbaar is, wat het beeld van een vollere lip geeft.

Maak een gratis afspraak

Feiten over de lipcorrectie

 • Anesthesielokale anesthesie
 • Operatieduur30 minuten
 • Hersteltijd7-14 dagen

Wat kost een Lipcorrectie

Beste verhouding prijs / kwaliteit

 • L
  Ingreep onder lokale verdoving
 • O
  Ingreep vereist een overnachting (prijs inclusief overnachting)
 • N
  Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)
 • Lipverkleining boven of onder
  L
  € 1.200,-,-
 • Lipverkleining boven en onder
  L
  € 1.900,-,-
 • Liplift
  L
  € 1.250,-,-

Informatie Lipcorrectie

Een liplift is geschikt om mensen met smalle lippen en voldoende vulling van de lip de aanblik van vollere lippen te geven. Dit wordt bereikt door een reepje huid te verwijderen waardoor het lippenrood wat meer naar buiten wordt getrokken.

Consult Lipcorrectie

Plastisch chirurg

Het consult vindt altijd plaats bij de plastisch chirurg die u gaat behandelen.
Tijdens dit eerste consult kunt u aangeven waar u zich ten opzichte van uw lippen het meeste aan stoort en wat uw verwachtingen zijn ten aanzien van het eindresultaat. De plastisch chirurg heeft voor u enige medisch inhoudelijke vragen en zal daarna uw lippen onderzoeken. Er worden foto’s gemaakt voor in het medisch dossier.
Voor de spiegel krijgt u dan de gelegenheid om uw wensen kenbaar te maken en zal de plastisch chirurg aangeven of hij aan uw verwachtingen kan voldoen.
Daarnaast zal de plastisch chirurg u voor en na foto’s laten zien van zijn eigen resultaten van een liplift. Ook worden de voor- en nadelen van de lipcorrectie, mogelijke complicaties en eventuele risico’s met u besproken. Het consult zal in totaal ongeveer 15-30 minuten duren.

Consulente

Aansluitend op uw eerste consult met uw plastisch chirurg heeft u een gesprek met uw consulente. Het doel van dit gesprek is u op de hoogte te brengen van de algemene gang van zaken die geregeld moeten worden rondom uw liplift. Wilt u meer lezen over uw eerste consult? Meer informatie over uw eerste consult in het Boerhaave Medisch Centrum.

Behandeling Lipcorrectie

U wordt een half uur voor uw lipcorrectie in de Boerhaave kliniek verwacht. Lees hier hoe een dag van een behandeling in het algemeen verloopt.

De ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. De plastisch chirurg tekent voorafgaand aan de operatie het gebied volgens plan af. Daarna zal hij de lip verdoven door middel van plaatselijke verdoving. De reep huid wordt verwijderd waarna de huid en de lip naar elkaar toe gebracht en gehecht. Hierna wordt deze afgeplakt met een kleine wondpleister. Houdt u er rekening mee dat het litteken altijd zichtbaar kan blijven.

Nazorg en Herstel Lipcorrectie

Een half uur tot een uur na de ingreep mag u naar huis. Dit gebeurt alleen als de verpleging en de plastisch chirurg dit verantwoord vinden. Een liplift is een kleinere maar wel een chirurgische ingreep. Zorg ervoor dat iemand u ophaalt zodat u niet zelf aan het verkeer hoeft deel te nemen.

Herstel

Wanneer de verdoving zijn werking verliest kunt u een vervelende maar meestal matige pijn ervaren. Ook kunt u de eerste dagen last hebben van een trekkende pijn rond de mond. De huid staat dan nog onder spanning. Het kan voorkomen dat de lip één tot twee weken na de ingreep weken nog rood, gezwollen en gevoeliger of juist gevoelloos is. Al deze klachten zijn niet zorgelijk en verdwijnen na een paar weken. Schrikt u daarom vooral niet van deze klachten, deze vormen een natuurlijke reactie van het lichaam.

Littekencrème

Tijdens uw eerste controle krijgt u een verzorgende crème voor de littekens mee naar huis. Zodra de wond gesloten is en de korstjes zijn verdwenen mag u beginnen met het smeren van de littekencrème. Door dit twee maal daags op de gesloten wond te smeren vergroot u de kans op een mooie genezing.

Resultaat Lipcorrectie

Zoals bij iedere chirurgische ingreep heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. De littekens zullen in de loop van het herstel steeds meer vervagen. Alhoewel de littekens steeds minder zichtbaar worden blijven ze echter wel aanwezig. Het is nuttig om te weten dat een litteken één tot anderhalf jaar nodig heeft om volledig tot rust te komen.

Denk er aan om de littekens uit de zon te houden en goed te verzorgen de eerste maanden.

Risico's en complicaties Lipcorrectie

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat iedere chirurgische ingreep risico’s en complicaties met zich mee kan brengen. Bij plastisch chirurgische ingrepen gaat het in principe om gezonde mensen en zijn de risico’s en de kans op complicaties gering. Door goede voorlichting, een volledige anamnese (het opnemen van uw ziektegeschiedenis zoals medicijngebruik, eventuele problemen bij eerdere operaties, allergieën) en onze professionele werkwijze brengen wij deze risico’s terug tot een absoluut minimum.

Gelukkig is de kans dat er een complicatie optreedt zeldzaam. U kunt zelf helpen bepaalde risico’s te verkleinen door de instructies die u heeft meegekregen voorafgaand aan uw liplift goed op te volgen.

Enkele mogelijke complicaties van een chirurgische behandeling kunnen zijn:

 • Hematoom (een ophoping van bloed onder de huid die verwijdering vereist)
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Nabloeding
 • Infectie
 • Gevoelsverandering
 • Blijvend zichtbare littekens
 • Schade aan onderliggende structuren
 • Onbevredigend esthetisch resultaat.

Roken

Patiënten die op het moment van een operatie roken, of tabaksproducten of nicotineproducten (zoals nicotinepleisters en -kauwgom) gebruiken, hebben een groter risico op complicaties zoals het afsterven van de huid en slechtere wondgenezing. Mensen die worden blootgesteld aan meeroken lopen mogelijk ook een verhoogd risico op soortgelijke complicaties. Verder kan roken een negatief effect hebben op de anesthesie met eventueel een verhoogd bloedingsrisico als gevolg. Mensen zonder blootstelling aan tabaksrook of nicotine bevattende producten hebben een aanzienlijk lager risico op dergelijke complicaties. Het is belangrijk ten minste twee weken voor de operatie niet te roken en dit vol te houden gedurende het gehele herstelproces.

Meest gestelde vragen

Wilt u meer informatie? Maak een gratis afspraak of stel uw vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Heeft u vragen voor ons?

Bel nu 020 - 30 500 30 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.