Neuscorrectie in 2 minuten

Neuscorrectie

ENeuscorrectie Boerhaave Amsterdamen neuscorrectie (ook wel: rhinoplastiek) kan een enorme boost geven aan het zelfvertrouwen. Boerhaave Medisch Centrum voert de meeste cosmetische neusoperaties uit in heel Nederland. Onze plastische chirurgen en KNO-artsen behoren tot de beste neuschirurgen. Zij hebben dan ook veel expertise en jarenlange ervaring op het gebied van neuscorrecties. Wij helpen u graag verder met de juiste behandeling. De grootte en vorm van de neus zijn in belangrijke mate bepalend voor hoe iemand eruitziet. Een kleine verandering kan al een groot effect hebben. Gedurende het gehele behandeltraject wordt persoonlijke zorg en advies geboden. Zo helpen wij onze patiënten bij het realiseren van een neus die er natuurlijk uitziet en een aangezicht wat in balans is.

Lees verder voor meer informatie over de behandeling en de kosten voor een neuscorrectie of plan direct een gratis vrijblijvend consult.

Plan uw vrijblijvend consult

Feiten over de neuscorrectie

 • AnesthesieLokale of algehele anesthesie
 • Operatieduur1,5 - 2,5 uur
 • Hersteltijd7-14 dagen

Wat kost een Neuscorrectie

 • L
  Ingreep onder lokale verdoving
 • O
  Ingreep vereist een overnachting (prijs inclusief overnachting)
 • N
  Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)
 • Neuspuntcorrectie
  L
  € 1.500,-
 • Neustussenschotcorrectie
  L
  € 3.000,-
 • Neuscorrectie klein
  N
  € 3.500,-
 • Neuscorrectie groot
  N
  € 4.500,-
 • Neuscorrectie uitgebreid
  N
  € 5.500,-
 • Neuscorrectie revisie
  N
  € 6.500,-

Informatie over neuscorrectie

Neuscorrectie_illustratieDe neus is een zeer zichtbaar kenmerk van het aangezicht. Het beïnvloedt de manier waarop uw hele gezicht eruitziet. Uw neus kan te lang of te breed zijn, of u kunt zich storen aan een bult op uw neusbrug. Het kan ook zijn dat alleen de neustip een afwijkende vorm heeft.

De neuscorrectie is de laatste jaren uitgegroeid tot een populaire cosmetisch chirurgische procedure. Indien de neus groot is of een afwijkende vorm heeft, kunt u zich daaraan storen en/of onzeker worden. Dit kan al op jonge leeftijd ontstaan omdat men zich al op jonge leeftijd bewust is van een afwijkende neus en de reacties daarop. Door middel van een neuscorrectie kan uw neus meer in balans worden gebracht met uw aangezicht.

Daarnaast kan scheefstand van het neustussenschot de neus verstoppen en de ademhaling belemmeren. Correctie van het neustussenschot helpt in veel gevallen dit ongemak.

Voorop staat dat u ouder moet zijn dan achttien jaar en dat u de ingreep zelf wenst en dat dit niet is ingegeven door de wens van een ander. Daarnaast is het belangrijk dat u neus volledig volgroeid is. Een neuscorrectie biedt verbetering, maar geen perfectie. De corrigerende operatie kan meer zelfvertrouwen geven en minder reacties van anderen oproepen.

Prijs neuscorrectie

De prijs van een neuscorrectie verschilt per type:
– Een correctie aan de neusbrug wordt vaak gedaan voor het esthetische uiterlijk
– Het neusseptum wordt vaak gecorrigeerd om de neus beter te laten functioneren

Beide procedures kunnen ook gecombineerd worden met elkaar. Dit verklaart het verschil in de kosten van een neuscorrectie.

Daarnaast is een belangrijke variabele voor de kosten van de neuscorrectie de techniek die gebruikt wordt om de neuscorrectie uit te voeren. De gesloten techniek is een ingewikkelde en langdurige operatie techniek. Dit is dan ook de reden dat deze operatietechniek duurder is. Een neuspuntcorrectie is een kleinere operatie die onder lokale verdoving kan plaatsvinden. 

Overweegt u een neuscorrectie te ondergaan en bent u benieuwd naar de kosten voor uw neusoperatie? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialisten.

Het consult

Informatie over uw neuscorrectie consult bij Boerhaave Medisch Centrum

Behandelaar

Het consult vindt altijd plaats bij de KNO-arts of de plastisch chirurg die u gaat behandelen. Tijdens dit eerste consult kunt u aangeven waar u zich ten aanzien van uw neus het meest aan stoort en wat u hieraan wilt veranderen. Hierna zal uw chirurg foto’s maken voor het medisch dossier en zal hij of zij uw neus onderzoeken. Zo zal hij het benige en kraakbenige gedeelte van uw neus bekijken alsmede de stand van het neustussenschot en de dikte van uw huid. Daarna zal hij samen met u voor de spiegel uw neus bekijken en uw wensen bespreken.

Naar aanleiding van het onderzoek en uw wensen bespreekt hij met u de meest geschikte operatie. Binnen de neuscorrectie bestaat er een open en gesloten techniek. Afhankelijk van uw uitgangssituatie wordt besproken welke techniek voor u het meest geschikt is. Daarbij worden ook de herstelperiode en de eventuele risico’s en complicaties met u besproken. Op deze manier kunt u weloverwogen een goede beslissing nemen.

De chirurg zal u verder de voor en na foto’s van neuscorrecties laten zien en u krijgt natuurlijk de gelegenheid om vragen te stellen. Hierna wordt uw consult samengevat in een behandelplan en worden de kosten van een neuscorrectie met u besproken. De kosten van de neuscorrectie kunnen verschillen afhankelijk van uw wensen en het advies van de arts.

Het consult duurt ongeveer 30 tot 45 minuten en heeft als doel u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren.

3D-consult

Bij een neuscorrectie gaat het vaak om subtiele correcties. Het kan daarom lastig zijn vooraf een reële inschatting te maken van de mogelijke verbetering. Daarom is het bij Boerhaave Medisch Centrum ook mogelijk om voorafgaand aan uw consult al een 3D-animatie van uw neus te laten maken. U kunt dit thuis doen door enkele foto’s te maken en een simulatie te maken. Deze kunt u tijdens het consult met de arts bespreken en de arts kan u de mogelijkheden laten zien. Voor meer informatie kunt u terecht op onze Crisalix-informatiepagina.

Consulente

Aansluitend op uw eerste consult met uw KNO arts of plastisch chirurg heeft u een gesprek met uw consulente. Het doel van dit gesprek is u op de hoogte te brengen van zaken die geregeld moeten worden voor uw operatie. Hier kunt u nog meer informatie lezen over uw consult in het Boerhaave Medisch Centrum.

De behandeling

U wordt een half uur voor uw operatie in de Boerhaave kliniek verwacht en de behandeling zelf duurt gemiddeld 90 tot 150 minuten. Lees hier hoe de dagbehandeling verloopt.

Voor de operatie neemt uw chirurg nogmaals de operatieprocedure met u door en hij tekent uw neus af conform het operatieplan. Hierna zal de anesthesist u onder narcose brengen.

Een neuspuntcorrectie vindt onder lokale anesthesie plaats. Dit betekent dat u dezelfde dag onder begeleiding weer naar huis mag.

Diverse soorten neusoperaties

Er zijn verschillende cosmetische neusoperaties die we bieden. Denk hierbij aan een algehele neusverkleining, een neusbrug correctie, een neustipcorrectie of een neustussenschot correctie. Soms gaat het om een eenvoudige operatie waarbij enkel de neustip of neusvleugel smaller gemaakt dient te worden. In andere gevallen betreft het een complexere ingreep en moet de gehele neus verkleind worden of moet de hoek tussen de neuspunt en de bovenlip worden aangepast.

Neustipcorrectie

Via een insnede aan de binnenzijde van de neus zal de KNO arts of plastisch chirurg volgens het behandelplan de neuspunt in de gewenste vorm brengen. Hierna fixeert hij de neuspunt en hecht hij deze van binnenuit. Op de neus plaatst de chirurg vervolgens steunende pleisters die tot de controle na de eerste week blijven zitten.

Totale neuscorrectie

Bij een gesloten techniek zal er een insnede (incisie) aan de binnenzijde van de neus in het neusslijmvlies gemaakt worden. Bij een open techniek wordt er een incisie in de huidbrug tussen de neusgaten gemaakt.

Na de open of gesloten insnede wordt het benige en kraakbenige neusskelet ontmanteld. De KNO arts of de plastisch chirurg past het neusskelet zodanig aan dat de neus weer in balans komt met de rest van het aangezicht. Hij plaatst de huid weer terug over het nieuwe frame van de neus en sluit de incisies.

In de neusgaten worden tampons geplaatst en tenslotte brengt hij een neusspalkje aan om de neus te helpen zijn nieuwe vorm te behouden.

Video animatie over de neuscorrectie bij Boerhaave Medisch Centrum

Onderstaande video geeft meer informatie over een neuscorrectie.

Nazorg en herstel

Na afloop van uw neuscorrectie blijft u nog even in de kliniek. U mag naar huis als de verpleegkundige en de anesthesist het verantwoord vinden. Na de operatie begint u met het innemen van licht verteerbaar voedsel zoals water, thee en beschuit.

Herstel na neuspuntcorrectie

Een neuspuntcorrectie zal beduidend minder pijnklachten geven dan een uitgebreide neuscorrectie. Na een neuspuntcorrectie zal de neus wel gevoelig zijn, maar in het algemeen is de pijn gering.

Herstel na neuscorrectie

Bij een uitgebreide neuscorrectie zal u een trekkende pijn in het gezicht ervaren. Het behandelde gebied zal in eerste instantie blauw, beurs en gezwollen zijn. Ook kunt u de eerste week last hebben van hoofdpijn. Zwellingen en bloeduitstortingen verergeren meestal de eerste drie dagen na de ingreep en nemen daarna langzaam af. Blauwe plekken kunnen tot aan de ogen zichtbaar zijn, maar trekken ook na een paar dagen weer langzaam weg.

Van het herstel na een neuscorrectie worden de neustampons als het meest onaangename ervaren. Ook kan uw reukvermogen even verdwenen zijn. Maakt u zich hierover geen zorgen. Na een aantal dagen zal uw reuk weer terugkomen.

Na drie maanden komt u nogmaals op controle bij de chirurg. Dan kan worden bepaald of de neuscorrectie tot het gewenste resultaat heeft geleid. Er zullen foto’s worden gemaakt van het behandelde gebied voor uw medisch dossier. Het resultaat van een neuscorrectie is in de meeste gevallen voor de rest van uw leven.

Na een jaar zal het resultaat pas goed te beoordelen zijn. Zwellingen op en rondom de neus zijn dan volledig verdwenen.

Nazorg

Onze medewerkers doen hun uiterste best om een voor u zo goed mogelijk resultaat te behalen, ook als het gaat om nazorg. Daarbij is uw eigen inbreng van groot belang. Houd u zich daarom na de operatie aan de instructie die u meekrijgt.

Koelbril

Na de behandeling krijgt u een speciale koelbril. Deze koelbril neemt u mee naar huis zodat u thuis het behandelde gebied goed kunt koelen. Let daarbij goed op de gebruiksinstructies die u van de verpleegkundige krijgt.

Littekencrème

Tijdens uw eerste controle krijgt u een verzorgende crème voor de littekens. Zodra de wond gesloten is en de korstjes zijn verdwenen, mag u beginnen met het smeren van de littekencrème. Door dit tweemaal daags op de gesloten wond te smeren vergroot u de kans op een mooie genezing.

Resultaten neuscorrectie

Een neuscorrectie kan veel impact hebben op het zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld creëren. De neus is een zeer zichtbaar kenmerk van het aangezicht. Indien de neus groot is of een afwijkende vorm heeft, kan iemand zich daaraan storen en/of onzeker worden. De neuscorrectie is de laatste jaren uitgegroeid tot een populaire cosmetisch chirurgische procedure. Het is één van de meest voorkomende plastische ingrepen wereldwijd en blijft aan populariteit stijgen. Bij Boerhaave worden bijna dagelijks neuscorrecties ondergaan, waarin we de vorm en functie van een neus verbeteren. Het is belangrijk om bij elke ingreep goed te kijken naar de vorm van het gezicht en het gelaat te kijken. Op deze manier is de neus in balans met het gezicht en is het vaak niet zichtbaar dat er een neuscorrectie heeft plaatsgevonden.

Er zijn veel redenen voor een neuscorrectie. Sommige mensen hebben last van een zogeheten zadelneus, dopneus of dubai neus, anderen hebben last van een te grote neus of hoekige neus. Wat de oorzaak ook is; de specialisten van Boerhaave Medisch Centrum kunnen elke neus verkleinen of corrigeren.

De artsen van Boerhaave Medisch Centrum hebben velen mensen geholpen met een neuscorrectie of neusverkleining. Benieuwd naar het resultaat? Klik hier voor de voor- en nafoto’s van een neuscorrectie.

Littekens

Meestal wordt de neuscorrectie van binnenuit uitgevoerd. In dat geval zullen de littekens nauwelijks zichtbaar zijn.

Wat zijn de risico's en complicaties van een neuscorrectie?

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat iedere chirurgische ingreep risico’s en complicaties met zich mee kan brengen. Bij plastisch chirurgische ingrepen gaat het in principe om gezonde mensen en zijn de risico’s gering. Door goede voorlichting, een volledige anamnese (het opnemen van uw ziektegeschiedenis zoals medicijngebruik, eventuele problemen bij eerdere operaties, allergieën, etc.) en onze professionele werkwijze brengen wij deze risico’s terug tot een absoluut minimum.

Dagelijks ondergaan mensen bij het Boerhaave Medisch Centrum succesvol een neuscorrectie. Gelukkig is de kans dat er een complicatie optreedt zeldzaam. U kunt helpen bepaalde risico’s te verkleinen door de instructies die u heeft meegekregen voorafgaand aan uw neuscorrectie goed op te volgen.

Enkele mogelijke complicaties van een chirurgische behandeling kunnen zijn:

 • Hematoom (een ophoping van bloed onder de huid die verwijdering vereist)
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Nabloeding
 • Infectie
 • Gevoelsverandering
 • Blijvend zichtbare littekens
 • Schade aan onderliggende structuren
 • Onbevredigend esthetisch resultaat

Enkele mogelijke complicaties specifiek gerelateerd aan een neuscorrectie kunnen zijn:

 • Passagestoornis (moeite met door de neus ademen) als gevolg van zwelling in de neus
 • Schade aan het neustussenschot

Is roken een probleem voor een neuscorrectie?

Patiënten die voor en/of na een neuscorrectie roken, tabaksproducten of nicotineproducten (zoals nicotinepleisters en -kauwgom) gebruiken, hebben een groter risico op complicaties zoals het afsterven van de huid en slechtere wondgenezing. Mensen die worden blootgesteld aan meeroken lopen mogelijk ook een verhoogd risico op soortgelijke complicaties. Verder kan roken een negatief effect hebben op de anesthesie met eventueel een verhoogd bloedingsrisico als gevolg. Mensen zonder blootstelling aan tabaksrook of nicotine bevattende producten hebben een aanzienlijk lager risico op dergelijke complicaties.

Neuscorrectie ervaringen

In onderstaande video vertelt een van onze patiënten zijn ervaring over de neuscorrectie behandeling. Benieuwd naar meer ervaringen van cliënten die een neusverkleining of rhinoplastiek bij ons hebben laten doen? Bekijk dan deze pagina met alle neuscorrectie ervaringen.

 

Voor en na foto's

Loading

Meest gestelde vragen

Waar worden de insnedes geplaatst bij een neuscorrectie?

De insnedes of incisies worden meestal gemaakt aan de binnenkant van de neus in het neusslijmvlies. Dit noemen we ook wel een gesloten techniek. Bij een open neuscorrectie wordt de insnede gemaakt onder de neus. Het litteken geneest meestal onopvallend en is na enige tijd meestal niet meer te zien.

Wanneer zie ik het definitieve resultaat van mijn neuscorrectie?

Een week na de operatie wordt het beschermkapje verwijderd en is voor de meeste patiënten het resultaat al zichtbaar. U kunt na 1 of 2 weken meestal ook weer naar uw werk of naar school. Maar wees geduldig! Het duurt ongeveer een jaar voordat het eindresultaat van de neuscorrectie volledig zichtbaar is.

Kan de bult of hump weer teruggroeien na een neuscorrectie?

Nee, de bult zal na de operatie niet meer teruggroeien. We raden onze patiënten echter wel aan strikt de richtlijnen te volgen tijdens hun herstelfase. Dit om trauma en extra zwelling te voorkomen.

Moet ik mijn neus inpakken of beschermen na een neuscorrectie?

Nee, dit is niet nodig. Vermijd na de operatie wel drukke omgevingen en contactsporten. De meeste patiënten ervaren weinig ongemak en blauwe plekken tijdens het herstel van een neuscorrectie.

Is een neuscorrectie een pijnlijke operatie?

Een neuscorrectie vindt plaats onder algehele narcose, dus u zult geen pijn voelen tijdens de operatie. De pijn na de operatie wordt over het algemeen aangegeven als dragelijk. Sommigen geven zelfs aan geen pijn te hebben. Wel adviseren wij u om extra paracetamol achter de hand te houden, maar het overgrote deel van onze patiënten maakt hier geen gebruik van. Maar iedereen is anders. Daarom kunt u bij hevige pijn en in overleg met de chirurg sterkere pijnstilling nemen.

Wanneer kan ik weer werken na een neuscorrectie?

Na de operatie zult u last hebben van zwelling en een aantal blauwe plekken. Deze zwelling is rond de derde of vierde dag het ergst en neemt in de loop van de week af. Een week na de operatie zult u zich al beter voelen en worden het kapje en de neustampons verwijderd.

De meeste patiënten nemen een of twee weken vrij van werk of school. Ook al zult u na een week al een aanzienlijke verbetering zien, het duurt een aantal maanden tot een jaar voordat uw neus de uiteindelijke gewenste vorm heeft aangenomen.

Wat zijn de kosten van een neuscorrectie?

De kosten van een neuscorrectie zijn afhankelijk van de precieze behandeling die u wilt uitvoeren. Wilt u alleen een correctie aan uw neusbrug of wilt u het neusseptum corrigeren, of wilt u allebei?

Ook voor de neuspuntcorrectie gelden weer andere kosten. Bekijk hier de verschillende neuscorrectie prijzen.

Wilt u meer informatie? Onze plastisch chirurgen staan voor je klaar. Plan een gratis adviesgesprek in.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Heeft u vragen voor ons?

Bel nu 020 - 30 500 30 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Vrijblijvend consult