Oorlelcorrectie in 2 minuten

Oorlelcorrectie

Ingescheurde of doorgescheurde oorlellen kunnen ontstaan door het jarenlange gebruik van sieraden. De gaatjes scheuren uit, wat kan leiden tot verlies van uw sieraden, maar ook tot een ontsierend uiterlijk van de oorlel(len). Door middel van een oorlelcorrectie kunnen uw oorlellen hersteld worden. U kunt dan zelfs na enige maanden weer opnieuw gaatjes in uw oorlellen laten aanbrengen.

Naast uitgescheurde oorlellen kunnen oorlellen ook te groot in aanleg zijn. De chirurg kan bepalen of een oorlelcorrectie bij u mogelijk is en of het door u gewenste resultaat bereikt kan worden.

Maak een gratis afspraak

Feiten over de oorlelcorrectie

 • AnesthesieLokale anesthesie
 • Operatieduur30 minuten
 • Hersteltijd3 -7 dagen

Wat kost een Oorlelcorrectie

Beste verhouding prijs / kwaliteit

 • L
  Ingreep onder lokale verdoving
 • O
  Ingreep vereist een overnachting (prijs inclusief overnachting)
 • N
  Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)
 • Correctie aan één oorlel
  L
  € 500,-
 • Correctie aan beide oorlellen
  L
  € 900,-

Informatie Oorlelcorrectie

Een oorlelcorrectie is geschikt voor het herstellen van uitgescheurde oorlellen, het verkleinen van de oorlellen en het verbeteren van het voorkomen van de oorlel na een faceliftbehandeling.
De oorlel bestaat uit zacht weefsel. Door middel van een kleine insnijding kan weefsel worden verwijderd om zo de grootte en vorm van de oorlel aan te passen. Bij een uitgescheurde oorlel kan in veel gevallen de beschadiging worden verbeterd, maar zullen littekens altijd zichtbaar blijven.

Consult Oorlelcorrectie

Informatie over uw oorcorrectie consult bij Boerhaave Medisch Centrum

De chirurg

Het consult vindt altijd plaats bij de chirurg die u gaat behandelen.
Tijdens dit eerste consult kunt u aangeven waar u zich ten opzichte van uw oorlel het meeste aan stoort en wat uw verwachtingen zijn ten aanzien van het eindresultaat. De chirurg heeft voor u enige medisch inhoudelijke vragen en zal daarna uw oorlellen onderzoeken. Er worden foto’s gemaakt voor in het medisch dossier.
Voor de spiegel krijgt u dan de gelegenheid om uw wensen kenbaar te maken en zal de arts aangeven of hij aan uw verwachtingen kan voldoen.
Daarnaast zal de arts u voor- en na foto’s laten zien van zijn eigen resultaten van een oorlelcorrectie. Ook worden de voor- en nadelen van de oorlelcorrectie, mogelijke complicaties en eventuele risico’s met u besproken. Het consult zal in totaal ongeveer 15-30 minuten duren.

Consulente

Aansluitend op uw eerste consult met uw chirurg heeft u een gesprek met uw consulente. Het doel van dit gesprek is u op de hoogte te brengen van de algemene gang van zaken die geregeld moeten worden rondom uw oorlelcorrectie. Wilt u meer lezen over uw eerste consult? Meer informatie over uw eerste consult in het Boerhaave Medisch Centrum

Behandeling Oorlelcorrectie

U wordt een half uur voor uw oorlel behandeling in de Boerhaave kliniek verwacht. Lees hier hoe een dag van een behandeling in het algemeen verloopt.
De oorlelcorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. De chirurg tekent voorafgaand aan de operatie het gebied volgens plan af.

Daarna zal hij de oorlel verdoven door middel van plaatselijke verdoving. Bij een uitgescheurde oorlel wordt het weefsel rondom de uitscheuring verwijderd en de huid naar elkaar toe gebracht en gehecht. Houd u er rekening mee dat het litteken altijd zichtbaar blijft.
Bij een te grote oorlel of een reconstructie van de oorlel zal de plaats van de incisie en litteken afhankelijk zijn van het type reconstructie. Deze zal bij een verkleining aan de onderkant van de oorlel lopen.
Na de reconstructie van de oorlel worden de wondranden aan elkaar gehecht met oplosbare hechtingen en afgeplakt met een pleister.

Video animatie over de oorlelcorrectie bij Boerhaave Medisch Centrum

Nazorg en herstel Oorlelcorrectie

Een half uur tot een uur na de oorlelcorrectie mag u naar huis. Dit gebeurt alleen als de verpleging en de arts dit verantwoord vinden. Een oorlelcorrectie is een kleinere maar wel een chirurgische ingreep.
Zorg ervoor dat iemand u ophaalt zodat u niet zelf aan het verkeer deel hoeft deel te nemen.

Herstel

Wanneer de verdoving zijn werking verliest kunt u een vervelende maar meestal matige pijn ervaren. Ook kunt u de eerste dagen last hebben van een trekkende pijn rond de oorlel. De huid staat dan nog onder spanning. Het kan voorkomen dat de oorlellen één tot twee weken na de ingreep nog rood, gezwollen en gevoeliger of juist gevoelloos zijn. Al deze klachten zijn niet zorgelijk en verdwijnen na een paar weken. Schrikt u daarom vooral niet van deze klachten, deze vormen een natuurlijke reactie van het lichaam.

Littekencrème

Tijdens uw eerste controle krijgt u een verzorgende crème voor de littekens mee naar huis. Zodra de wond gesloten is en de korstjes zijn verdwenen mag u beginnen met het smeren van de littekencrème. Door dit twee maal daags op de gesloten wond te smeren vergroot u de kans op een mooie genezing.

Resultaat Oorlelcorrectie

Zoals bij iedere chirurgische ingreep heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. De littekens zullen in de loop van het herstel steeds meer vervagen. Alhoewel de littekens steeds minder zichtbaar worden blijven ze echter wel aanwezig.

Het is nuttig om te weten dat een litteken één tot anderhalf jaar nodig heeft om volledig tot rust te komen. Denk er aan om de littekens uit de zon te houden en goed te verzorgen. U krijgt hiervoor van de kliniek een speciale verzorgende crème mee.
Na enkele maanden is het eventueel weer mogelijk om nieuwe gaatjes voor oorbellen in uw oorlellen aan te brengen.

Risico's en complicaties Oorlelcorrectie

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat iedere chirurgische ingreep risico’s en complicaties met zich mee kan brengen. Bij chirurgische ingrepen gaat het in principe om gezonde mensen en zijn de risico’s en de kans op complicaties gering. Door goede voorlichting, een volledige anamnese (het opnemen van uw ziektegeschiedenis zoals medicijngebruik, eventuele problemen bij eerdere operaties, allergieën) en onze professionele werkwijze brengen wij deze risico’s terug tot een absoluut minimum.

Wekelijks ondergaan mensen bij het Boerhaave Medisch Centrum succesvol een oorlelcorrectie. Gelukkig is de kans dat er een complicatie optreedt zeldzaam. U kunt helpen bepaalde risico’s te verkleinen door de instructies die u heeft meegekregen voorafgaand aan uw oorlelcorrectie goed op te volgen.

Enkele mogelijke complicaties van een chirurgische behandeling kunnen zijn:

 • Hematoom (een ophoping van bloed onder de huid die verwijdering vereist)
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Nabloeding
 • Infectie
 • Gevoelsverandering
 • Blijvend zichtbare littekens
 • Schade aan onderliggende structuren
 • Onbevredigend esthetisch resultaat.

Roken

Patiënten die op het moment van een operatie roken, of tabaksproducten of nicotineproducten (zoals nicotinepleisters en -kauwgom) gebruiken, hebben een groter risico op complicaties zoals het afsterven van de huid en slechtere wondgenezing. Mensen die worden blootgesteld aan meeroken lopen mogelijk ook een verhoogd risico op soortgelijke complicaties. Verder kan roken een negatief effect hebben op de anesthesie met eventueel een verhoogd bloedingsrisico als gevolg. Mensen zonder blootstelling aan tabaksrook of nicotine bevattende producten hebben een aanzienlijk lager risico op dergelijke complicaties. Het is belangrijk ten minste twee weken voor de operatie niet te roken en dit vol te houden gedurende het gehele herstelproces.

Meest gestelde vragen

Wilt u meer informatie? Maak een gratis afspraak of stel uw vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Heeft u vragen voor ons?

Bel nu 020 - 30 500 30 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.