S-Lift in 2 minuten

S-lift

Uw huidtype, leeftijd en de mate van verslapping spelen een belangrijke rol bij de operatietechniek die toegepast zal worden. De S-lift is de eerste in de rij van de facelift varianten.
Als mensen ouder worden, neemt de elasticiteit van de huid af.

De huid van uw gezicht kan hierdoor slapper worden. Een S-lift kan de gladheid en contouren van het aangezicht zodanig herstellen dat u er jonger en meer uitgerust uitziet. De S-lift heeft zijn naam te danken aan de vorm van het litteken, namelijk in de vorm van een S. Bij een S-lift of “mini-lift” wordt alleen de huid strakker getrokken zonder de onderliggende weefsels erbij te betrekken.

Maak een gratis afspraak

Feiten over de s-lift

 • AnesthesieAlgehele anesthesie
 • Operatieduur1,5 - 2 uur
 • Hersteltijd10-14 dagen

Wat kost een S-lift

Beste verhouding prijs / kwaliteit

 • L
  Ingreep onder lokale verdoving
 • O
  Ingreep vereist een overnachting (prijs inclusief overnachting)
 • N
  Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)
 • S-lift
  L
  € 2.500,-
 • Halslift
  O
  N
  € 3.500,-
 • MACS-lift
  O
  N
  € 5.000,-
 • Face/Halslift
  O
  N
  € 6.500,-
 • Meerprijs bovenoogleden
  € 600,-
 • Meerprijs onderoogleden
  € 1.150,-
 • Meerprijs boven- en onder oogleden
  € 1.500,-
 • Meerprijs Artiss (weefsellijm)
  € 750,-

Informatie

slift boerhaave medisch centrumDe minst ingrijpende facelift is de S-lift (soms ook mini facelift of minilift genoemd). Hierbij wordt een sneetje in de huid voor het oor langs in de vorm van een S gemaakt. Een S-lift geeft uitsluitend resultaat voor het gebied net boven de kaaklijn. Met een S-lift kunnen zogeheten hamsterwangen niet gecorrigeerd worden. De contour van de kaaklijn wordt iets strakker. Rimpels rond de mond, de lippen en de ogen verdwijnen niet na een S-lift. Bij de S-lift wordt alleen oppervlakkig huidweefsel gelift, geen onderliggend spierweefsel. Indien u iets aan de onderbreking van uw kaaklijn wilt doen adviseren wij een MACS-lifting of Face-halslifting.

Een S-lift gebeurt tijdens een dagopname en kan plaatsvinden onder lokale verdoving. Als het uw voorkeur heeft kunt u ook kiezen voor een S-lift onder narcose (algehele anesthesie). Na de behandeling mag u in de regel dezelfde dag naar huis.

Varianten facelift

De facelift bestaat in verschillende varianten die in uitvoering en kosten van elkaar verschillen. U kunt het zien als een drietrap:

1. S-lift: Bij een S-lift wordt via een S-vormige insnede alleen de huid van de wang gelift (ook wel minilift genoemd). Het onderliggende steunweefsel wordt hierbij niet gelift.
2. MACS-lift: Bij een MACS-lift (Minimal Access Cranial Suspension lift) wordt via dezelfde insnede niet alleen de de huid van de wang maar ook het onderliggende steunweefsel (SMAS) meegenomen en gelift. De hals wordt hierbij niet meegenomen.
3. Face-halslift: Bij een face-halslift wordt via een verlengde insnede achter het oor niet alleen de de huid van de wang en het onderliggende steunweefsel (SMAS) maar tevens ook een lifting van de hals uitgevoerd.

Op deze pagina vindt u de uitleg over de S-lift.  Wilt u meer informatie over de drie facelift varianten die mogelijk zijn en wat u ervan kunt verwachten?  Lees hier meer over de facelift varianten.

Consult S-lift

Informatie over uw S-lift consult bij Boerhaave Medisch Centrum

Plastisch chirurg

Het consult vindt altijd plaats bij de plastisch chirurg die u gaat behandelen.
Tijdens dit consult wordt bepaald of een S-lift uw klachten kan oplossen dan wel aan uw verwachtingen kan voldoen. De plastisch chirurg neemt een aantal zaken met u door zoals uw medisch verleden, welke medicijnen u gebruikt en of u allergieën heeft.

De plastisch chirurg en de consulente richten zich hierbij zo veel mogelijk op u persoonlijk, uw eventuele ziektegeschiedenis en uw specifieke omstandigheden. Dit alles in het kader van de beoogde ingreep. Neem dan ook altijd voldoende tijd voor dit consult en houd er daarbij rekening mee dat het spreekuur soms kan uitlopen, ook al doen wij onze uiterste best om u zo min mogelijk te laten wachten. Ook na het consult staan wij voor u klaar voor uw eventuele vragen en is zo nodig een afspraak voor een aanvullend consult mogelijk.

Daarnaast kan de plastisch chirurg u voor- en na foto’s laten zien van zijn eigen resultaten van de S-lift. Ook worden de voor- en nadelen, mogelijke complicaties en eventuele risico’s van de facelift met u besproken. Het consult heeft tot doel om u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren zodat u tot een weloverwogen beslissing kunt komen.

Consulente

Aansluitend op uw eerste consult met uw plastisch chirurg heeft u een gesprek met uw consulente. Het doel van dit gesprek is u op de hoogte te brengen van de algemene gang van zaken die geregeld moeten worden rondom uw neuscorrectie. Wilt u meer lezen over uw eerste consult? Meer informatie over uw eerste consult in het Boerhaave Medisch Centrum.

Behandeling S-lift

U wordt een half uur voor uw S-lift in de Boerhaave kliniek verwacht. Lees hier hoe een dag van een behandeling in het algemeen verloopt.

Voor de operatie bespreekt uw plastisch chirurg nogmaals de operatieprocedure met u. Hij tekent dan uw aangezicht af conform het operatieplan voor uw S-lifting. De operatie kan onder lokale verdoving uitgevoerd maar wordt in de meeste gevallen onder algehele anesthesie verricht. Over het algemeen zal uw plastisch chirurg een insnede (incisie) maken in de behaarde hoofdhuid en rondom het oor. Hierbij wordt een insnede gemaakt in de vorm van een S.
Nadat een beperkt deel van de huid is losgemaakt van het onderliggende weefsel wordt de huid richting het oor getrokken zodat de kaaklijn zijn oorspronkelijke contour terugkrijgt. Een reepje huid in de vorm van een S wordt verwijderd.

Artiss (weefsellijm)

Aan het einde van de operatie, die afhankelijk van de gekozen procedure twee uur in beslag neemt, wordt de huid weer rondom en achter het oor gehecht. Op deze huid staat spanning, omdat er huid is weggehaald. Door deze spanning op de huid en hechtingen ontstaat het risico dat de littekens niet zo mooi genezen. Daarom maakt uw plastisch chirurg gebruik van een huidlijm, oftewel Artiss. Hiermee lijmt hij voor het hechten eerst het onderliggende weefsel vast, waardoor er minder spanning op de hechtingen komt te staan. Het litteken geneest hierdoor zichtbaar mooier.

Video animatie over de S-lift bij Boerhaave Medisch Centrum

Nazorg en herstel bij een S-lift

Bij een S-lift onder algehele anesthesie (narcose) verblijft u na de behandeling nog ongeveer 3 tot 4 uur in de kliniek. Na de behandeling komt u op de uitslaapkamer waar onder andere de bloeddruk en hartslag in de gaten worden gehouden. Daar bent u ongeveer een half uur waarna u nog drie tot vier uur in een bed op de dagbehandeling verblijft. U mag pas naar huis als de plastisch chirurg het verantwoord vindt. In overleg met de plastisch chirurg of verpleegkundige maakt u meteen een afspraak voor de eerste controle in de kliniek.

Napijn

Na de S-lift kunt u een licht trekkende pijn ervaren. In ieder geval zult u een trekkend gevoel ervaren doordat de huid en het weefsel onder lichte spanning staan. Ook kan het gebied rond de oren gevoelig zijn. Dit is normaal en trekt na een paar dagen weg.

Herstel

Zoals na iedere chirurgische ingreep heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Het behandelde gebied zal in eerste instantie blauw, beurs en gezwollen zijn. Ook kunnen de littekens direct na de S-lift rood van kleur en opgezet zijn. Daar moet u niet van schrikken, dat is een natuurlijke reactie van het lichaam. Zwellingen en bloeduitstortingen verergeren de eerste drie dagen na de ingreep meestal en nemen daarna weer langzaam af.

De huid zal enkele weken hard aanvoelen. Dit heeft te maken met het verkleven van de weefsellagen en littekenvorming. Soms is de huid ook meer of minder gevoelig. Dit is een normale reactie op de operatie en zal geleidelijk verdwijnen. De hechtingen lossen vanzelf op en zwellingen en bloeduitstortingen trekken langzaam weg.

Littekencrème

Tijdens uw eerste controle krijgt u een verzorgende crème voor de littekens mee naar huis. Zodra de wond gesloten is en de korstjes zijn verdwenen mag u beginnen met het smeren van de littekencreme. Door dit twee maal daags op de gesloten wond te smeren vergroot u de kans op een mooie genezing.

Resultaat van een S-lift

Het resultaat van een S-lift is pas na enkele maanden zichtbaar. Uw gezicht zal dan een mooiere vorm hebben en gezichtscontouren zullen beter zichtbaar zijn. Het resultaat van een S-lift is meestal langdurig. Als gevolg van een verdere verslapping van de huid- en het spierweefsel kan een nieuwe ingreep echter noodzakelijk zijn. Doorgaans levert een meer uitgebreide facelift waarbij ook diepere weefsellagen zijn strak getrokken duurzamere resultaten op dan een S-lift. De duurzaamheid van een S-lift is in het algemeen veel korter.

Ondanks dat u al eerder resultaat zult zien is het eindresultaat van een S-lift of mini facelift pas na een jaar goed zichtbaar. Deze periode heeft het lichaam nodig om volledig te herstellen van een chirurgische ingreep. Gun uw gezicht dan ook de tijd om te herstellen.

Littekens

De littekens na een S-lift komen precies te liggen in de haargrens en een klein stukje voor het oor langs. De plastisch chirurg zal er alles aan doen om de littekens nauwelijks zichtbaar te laten zijn. De littekens zullen in eerste instantie rood en gezwollen zijn, maar dit trekt na enkele weken weg. Het is nuttig om te weten dat een litteken een tot anderhalf jaar nodig heeft om volledig tot rust te komen. Denk er aan om de littekens uit de zon te houden en goed te verzorgen. U krijgt van de kliniek een speciale verzorgende crème voor de littekens mee.

Wat zijn de risico's en complicaties?

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat iedere chirurgische ingreep risico’s en complicaties met zich mee kan brengen. Bij plastisch chirurgische ingrepen gaat het in principe om gezonde mensen en zijn de risico’s en de kans op complicaties gering. Door goede voorlichting, een volledige anamnese (het opnemen van uw ziektegeschiedenis zoals medicijngebruik, eventuele problemen bij eerdere operaties, allergieën) en onze professionele werkwijze brengen wij deze risico’s terug tot een absoluut minimum.

Een S-lift is een veel uitgevoerde operatie. In ervaren handen is het risico op complicaties zeer klein. Een S-lift heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. U kunt helpen bepaalde risico’s te verkleinen door de instructies die u heeft meegekregen voorafgaand aan uw S-lift goed op te volgen.

Enkele mogelijke complicaties van een S-lift kunnen zijn:

 • Hematoom (een ophoping van bloed onder de huid die verwijdering vereist)
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Nabloeding
 • Infectie
 • Gevoelsverandering
 • Blijvende littekens
 • Schade aan onderliggende structuren
 • Onbevredigend esthetisch resultaat.

Roken

Patiënten die op het moment van een operatie roken, of tabaksproducten of nicotineproducten (zoals nicotinepleisters en -kauwgom) gebruiken, hebben een groter risico op complicaties zoals het afsterven van de huid en slechtere wondgenezing. Mensen die worden blootgesteld aan meeroken lopen mogelijk ook een verhoogd risico op soortgelijke complicaties. Verder kan roken een negatief effect hebben op de anesthesie en heeft het eventueel een verhoogd bloedingsrisico als gevolg. Mensen zonder blootstelling aan tabaksrook of nicotine bevattende producten hebben een aanzienlijk lager risico op dergelijke complicaties. Het is belangrijk ten minste twee weken voor de operatie niet te roken en dit vol te houden gedurende het gehele herstelproces.

Meest gestelde vragen

Wilt u meer informatie? Maak een gratis afspraak of stel uw vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Heeft u vragen voor ons?

Bel nu 020 - 30 500 30 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.