Wenkbrauwlift

Afgezakte wenkbrauwen geven een sombere uitdrukking aan het gezicht. Als alleen het buitenste deel van de wenkbrauw gezakt is, kan een wenkbrauwlift hier verandering in brengen.

Wenbrauwlift Boerhaave AmsterdamDe plastisch chirurg kan bepalen of de wenkbrauwlift bij u mogelijk is en of het door u gewenste resultaat met een wenkbrauwlift bereikt kan worden. Tijdens het eerste consult kan de plastisch chirurg u voor- en na foto’s van de wenkbrauwlift laten zien.

Maak een gratis afspraak

Feiten over de wenkbrauwlift

 • AnesthesieLokaal
 • Operatieduur60 minuten
 • Hersteltijd4 - 7 dagen

Wat kost een Wenkbrauwlift

 • L
  Ingreep onder lokale verdoving
 • O
  Ingreep vereist een overnachting (prijs inclusief overnachting)
 • N
  Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)
 • Wenkbrauwlift
  L
  € 1.000,-

Voorhoofdslift

 • Voorhoofdslift
  N
  € 3.000,-
 • Endoscopische voorhoofdslift
  N
  € 3.750,-

Informatie Wenkbrauwlift

De wenkbrauwlift is in tegenstelling tot de endoscopische voorhoofdslift een “open” techniek lift, met beperkte incisies in de temporale haarlijn.

Omdat de wenkbrauwlift tegenwoordig endoscopisch plaatsvindt wordt deze lift meestal toegepast op wat oudere leeftijd, wanneer de wenkbrauw heel uitgesproken over de ogen hangt.  Het middengebied van het voorhoofd wordt hierbij niet behandeld.

Consult Wenkbrauwlift

Plastisch chirurg

Het consult vindt altijd plaats bij de plastisch chirurg die u gaat behandelen.
Tijdens dit eerste consult kunt u aangeven waar u zich ten aanzien van uw overhangende wenkbrauwen het meest aan stoort en wat u hieraan wenst te veranderen. Hierna zal uw plastisch chirurg foto’s maken voor het medisch dossier en gaat hij samen met u voor een spiegel uw wensen ten aanzien van de laagstand van uw wenkbrauwen met u bespreken. Naar aanleiding hiervan zal de plastisch chirurg de voor u meest geschikte operatietechniek voorstellen en deze met u bespreken. Het kan zijn dat hij u voorstelt de wenkbrauwlift aan te vullen met een ooglidcorrectie. Deze combinatie wordt vaak toegepast. Ook wordt u het verschil uitgelegd tussen de wenkbrauwlift en de endoscopische voorhoofdslift. Voor de spiegel wordt u vervolgens uitgelegd wat deze techniek inhoudt en wat u kunt verwachten ten aanzien van het eindresultaat. Zo zullen de herstelperiode en de eventuele risico’s en complicaties met u worden besproken.

Op deze manier kunt u weloverwogen een goede beslissing nemen. De plastisch chirurg zal u voor en na foto’s laten zien van een wenkbrauwlift. Hierna wordt uw consult samengevat in een behandelplan en zullen de totale kosten hiervan direct met u besproken worden. Het consult heeft als doel u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren.

Consulente

Aansluitend op uw eerste consult met uw plastisch chirurg heeft u een gesprek met uw consulente. Het doel van dit gesprek is u op de hoogte te brengen van de algemene gang van zaken die geregeld moeten worden rondom uw wenkbrauwlift. Wilt u meer lezen over uw eerste consult? Meer informatie over uw eerste consult in het Boerhaave Medisch Centrum.

Behandeling Wenkbrauwlift

U wordt een half uur voor uw wenkbrauwlift in de Boerhaave kliniek verwacht. Lees hier hoe een dag van een behandeling in het algemeen verloopt.

De wenkbrauwlift wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer één uur. Voor de operatie bespreekt uw plastisch chirurg nogmaals de operatieprocedure met u. De plastisch chirurg tekent uw aangezicht af conform het operatieplan. De plastisch chirurg neemt in de haargrens boven de slaap een reepje huid weg. Afhankelijk van de gehanteerde operatietechniek door de plastisch chirurg kan er ook vlak boven de wenkbrauw aan de buitenkant eveneens een reepje huid worden verwijderd. De huid wordt gesloten met een oplosbare hechting. De incisie wordt afgedekt met een pleister en eventueel een haarband.

Nazorg en herstel Wenkbrauwlift

Indien uw behandeling onder plaatselijke verdoving plaatsvindt mag u vaak een half uur na de wenkbrauwlift naar huis. Als uw wenkbrauwlift gecombineerd wordt met een boven- en onderooglidcorrectie en daardoor onder algehele anesthesie (narcose) plaatsvindt dan verblijft u na de behandeling meestal nog drie tot vier uur in de kliniek. U mag pas naar huis als de verpleegkundige en anesthesist het verantwoord vinden.

Napijn

Uw aangezicht kan na de behandeling wat branderig aanvoelen. Er zal in de eerste dagen na de wenkbrauwlift extra zwelling ontstaan die na dag 3 weer af zal nemen. In het algemeen ervaart men na een wenkbrauwlift nagenoeg geen pijn.

Herstel

U heeft in het algemeen 4 tot 7 dagen nodig om te herstellen van een wenkbrauwlift. Na de behandeling zal de huid rond de slapen wat strak aanvoelen. Ook kunt u kleine zwellingen en bloeduitstortingen waarnemen. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam en in het algemeen niet zorgwekkend. Ook kunt u vooral bij een gecombineerde boven- en onderooglidcorrectie last hebben van wazig zicht. Dit kan enkele weken duren en zal in de loop van de tijd wegtrekken.

Koelbril

Na de behandeling krijgt u een speciale koelbril. Deze koelbril neemt u mee naar huis zodat u thuis het behandelde gebied goed kunt koelen. Let daarbij goed op de gebruiksinstructies die u van de verpleegkundige krijgt.

Littekencrème

Tijdens uw eerste controle krijgt u een verzorgende crème voor de littekens mee naar huis. Zodra de wond gesloten is en de korstjes zijn verdwenen mag u beginnen met het smeren van de littekencrème. Door dit twee maal daags op de gesloten wond te smeren vergroot u de kans op een mooie genezing.

Resultaat Wenkbrauwlift

Het resultaat is al vrij snel zichtbaar. Na een aantal weken zullen de incisies in uw haarlijn zijn geheeld en kunt u gaan genieten van uw jeugdige uitstraling.

Het uiteindelijke resultaat ziet u na zes maanden tot een jaar. De veroudering zet door en de zwaartekracht zal zijn tol weer gaan eisen, maar het resultaat van uw wenkbrauwlift zal blijven. Bescherming van uw huid tegen de zon en een gezonde levensstijl zullen u helpen bij het in stand houden van het resultaat van uw wenkbrauwlift.

Risico's en complicaties Wenkbrauwlift

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat iedere chirurgische ingreep risico’s en complicaties met zich mee kan brengen. Bij plastisch chirurgische ingrepen gaat het in principe om gezonde mensen en zijn de risico’s en de kans op complicaties gering. Door goede voorlichting, een volledige anamnese (het opnemen van uw ziektegeschiedenis zoals medicijngebruik, eventuele problemen bij eerdere operaties, allergieën) en onze professionele werkwijze brengen wij deze risico’s terug tot een absoluut minimum.

Elk jaar ondergaan mensen bij het Boerhaave Medisch Centrum succesvol een wenkbrauwlift. Gelukkig is de kans dat er een complicatie optreedt zeldzaam. U kunt helpen bepaalde risico’s te verkleinen door de instructies die u heeft meegekregen voorafgaand aan uw wenkbrauwlift goed op te volgen.

Enkele mogelijke complicaties van een wenkbrauwlift kunnen zijn:

 • Hematoom (een ophoping van bloed onder de huid die verwijdering vereist)
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Nabloeding
 • Infectie
 • Gevoelsverandering
 • Blijvende littekens
 • Schade aan onderliggende structuren
 • Onbevredigend esthetisch resultaat.

Roken

Patiënten die op het moment van een operatie roken, of tabaksproducten of nicotineproducten (zoals nicotinepleisters en -kauwgom) gebruiken, hebben een groter risico op complicaties zoals het afsterven van de huid en slechtere wondgenezing. Mensen die worden blootgesteld aan meeroken lopen mogelijk ook een verhoogd risico op soortgelijke complicaties. Verder kan roken een negatief effect hebben op de anesthesie met eventueel een verhoogd bloedingsrisico als gevolg. Mensen zonder blootstelling aan tabaksrook of nicotine bevattende producten hebben een aanzienlijk lager risico op dergelijke complicaties. Het is belangrijk ten minste twee weken voor de operatie niet te roken en dit vol te houden gedurende het gehele herstelproces.

Ervaringen wenkbrauwlift bij Boerhaave Medisch Centrum

Voor- en na foto's

Meest gestelde vragen

Wilt u meer informatie? Maak een gratis afspraak of stel uw vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Heeft u vragen voor ons?

Bel nu 020 - 30 500 30 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.