Armlift in 2 minuten

Armlift

De huid van uw bovenarmen kan door veroudering of vermagering uitrekken en gaan hangen. Intensief sporten of het gebruik van crèmes lossen dit probleem niet op. Een armlift kan vaak wel een oplossing bieden.

De plastisch chirurg kan tijdens een eerste consult bepalen of de armlift bij u mogelijk is en of het door u gewenste resultaat door middel van een armlift bereikt kan worden. Tijdens dit bezoek kan de plastisch chirurg u foto’s van voor en na een armlift laten zien.

Maak een gratis afspraak

Feiten over de armlift

 • AnesthesieAlgehele anesthesie
 • Operatieduur90 -180 minuten (uitgebreide 210 minuten)
 • Hersteltijd2 - 3 weken (uitgebreide 4-6 weken)

Wat kost een Armlift

Beste verhouding prijs / kwaliteit

 • L
  Ingreep onder lokale verdoving
 • O
  Ingreep vereist een overnachting (prijs inclusief overnachting)
 • N
  Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)
 • Armlift
  N
  € 3.200,-
 • Extended Armlift
  N
  € 5.700,-

Informatie Armlift

Door ouder worden of gewichtsverlies kan de huid van de bovenarmen te ruim worden en gaan hangen.
Klassieke armlift
Bij een armlift wordt daarom het overschot aan huid van de bovenarm verwijderd. Deze armlift is geschikt voor patiënten met matig tot overmatig huidoverschot van de bovenarmen. Het litteken loopt van de oksel tot aan de elleboog. Door het strakker opspannen van de huid krijgt de bovenarm een fraaier aanzien.
Extended armlift
Deze armlift is geschikt voor patiënten met overmatig tot ernstig huidoverschot van de bovenarmen waarbij de klassieke armlift onvoldoende esthetische verbetering zou kunnen geven. Het litteken loopt van de oksel tot aan de elleboog met een extra dwarse insnede in het okselgebied.

Een armlift geeft een duidelijke verbetering aan de esthetische verschijning van de bovenarmen.
U zult zich na de ingreep zekerder voelen in mouwloze kleding en dus ’s zomers weer prettiger gekleed de deur uit kunnen. Wel moet u zich realiseren dat een armlift zichtbare littekens op de bovenarmen kan geven. De plastisch chirurg legt in het persoonlijke consult met u altijd veel nadruk op de gevolgen van de ingreep. Hierbij komt bijvoorbeeld ook aan de orde dat – zelfs bij bijzonder zorgvuldig werken – nooit de volledige garantie te geven is dat beide bovenarmen na de ingreep volledig symmetrisch zijn.

Consult Armlift

Informatie over uw armlift bij Boerhaave Medisch Centrum

Plastisch chirurg

Het consult vindt altijd plaats bij de plastisch chirurg die u gaat behandelen.
Tijdens dit eerste consult kunt u aangeven waar u zich ten aanzien van de verslapping van uw armen het meest aan stoort en wat u hieraan wenst te veranderen. De plastisch chirurg zal uw medische geschiedenis afnemen en uw bovenarmen onderzoeken. Naar aanleiding hiervan zal de plastisch chirurg de voor u meest geschikte operatietechniek voorstellen en dit met u bespreken.

Armlift en liposuctie

In sommige gevallen wordt een aanvullende ingreep zoals een liposuctie voorgesteld. Hij zal u uitleggen wat deze techniek inhoudt en wat u kunt verwachten ten aanzien van het eindresultaat.
 Hij zal u het verschil uitleggen tussen een armlift en een liposculpture van de bovenarmen. Daarna zullen de voor- en nadelen worden toegelicht en informeert de plastisch chirurg u over de herstelperiode.

Als u zeer veel gewicht heeft verloren, bijvoorbeeld na een maagverkleining of maagband, dan kan de plastisch chirurg u adviseren om een uitgebreide armlift te ondergaan. Het verschil hierbij is dat de uiteinden van het litteken (ter plaatse van de oksel en de elleboog) dusdanig gepositioneerd worden dat er naar de onderarm en okselregio zo min mogelijk opvallende overgang zichtbaar wordt. U kunt zich voorstellen dat dit door algehele huidslapte na groot gewichtsverlies nooit volledig strak en glad kan worden. De plastisch chirurg zal u in de spiegel laten zien wat u van de behandeling kan verwachten.
Op deze manier kunt u weloverwogen een goede beslissing nemen. Daarnaast laat de plastisch chirurg u voor en na foto’s zien van armlift procedures die hij of zij zelf heeft uitgevoerd. Ook mogelijke complicaties en risico’s worden met u besproken en zal er een indicatie van de kosten worden gegeven.
Het consult heeft als doel u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren.

Consulente

Aansluitend op uw eerste consult met uw plastisch chirurg heeft u een gesprek met uw consulente. Het doel van dit gesprek is u op de hoogte te brengen van de algemene gang van zaken die geregeld moeten worden rondom uw armlifting. 
Wilt u meer lezen over uw eerste consult? Meer informatie over uw eerste consult in het Boerhaave Medisch Centrum

Behandeling Armlift

U wordt een half uur voor uw behandeling in de Boerhaave kliniek verwacht. Lees hier hoe een dag van een behandeling in het algemeen verloopt.

Voor de operatie bespreekt uw plastisch chirurg nogmaals de operatieprocedure met u. Hij tekent dan uw armen af conform het operatieplan. De operatie wordt onder algehele anesthesie verricht.

Om een bovenarm lift uit te voeren, zal uw plastisch chirurg een incisie langs uw arm creëren. De locatie en de lengte van de incisie is afhankelijk van de hoeveelheid huid die verwijderd zal moeten worden. Vaak loopt deze van de oksel tot aan de elleboog.
Met deze langere incisie kan uw plastisch chirurg optimaal uw overtollige huid verwijderen. In het geval van de uitgebreide armlift kan er een extra horizontaal litteken in de okselplooi nodig zijn.
De plastisch chirurg gebruikt een moderne operatietechniek waarbij hij de insnede aan de binnenzijde van de bovenarm maakt, meestal vanaf de oksel tot aan de elleboog. Als hij de overtollige huid en het bijbehorende vet heeft verwijderd, wordt de huid gesloten.
De behandeling, duurt afhankelijk van de hoeveelheid huid die weggenomen kan worden, tussen de 2 en 3 1/2 uur.

Video animatie over de armlift bij Boerhaave Medisch Centrum

Nazorg en herstel Armlift

Gedurende vier weken draagt u elastische mouwtjes. Als u een uitgebreide armlift heeft ondergaan dan zal u vier weken continu elastische mouwen moeten dragen en daarna nog bij intensievere bewegingen van de armen. Het is belangrijk dat u na de eerste week wel het litteken aan de lucht laat drogen en genezen als u rustig zit of ligt. U mag vanaf de tweede week enkele uren per dag de mouwtjes af doen. Na de armlift moet u uiteraard voorzichtig zijn met bewegen. Gedurende zes weken mag u niet intensief sporten, niet zwaar tillen en geen zwaar werk verrichten.

Herstel

U heeft in het algemeen twee weken nodig om te herstellen van een armlift. U kan zwellingen en bloeduitstortingen waarnemen. De zwelling neemt de eerste dagen toe en zal na een week weer gaan afnemen. Er kan een behoorlijke vochtophoping ontstaan, voornamelijk bij de handen. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam en in het algemeen niet zorgwekkend. Dit kan enkele weken duren en zal in de loop van de tijd wegtrekken.

Nazorg

Onze medewerkers doen hun uiterste best om een voor u zo goed mogelijk resultaat te behalen, ook tijdens nazorg. Daarbij is uw eigen inbreng van groot belang. Houdt u zich daarom na uw armlift aan de instructie die u heeft meegekregen.

Littekencrème

Tijdens uw eerste controle krijgt u een verzorgende crème voor de littekens mee naar huis. Zodra de wond gesloten is en de korstjes zijn verdwenen mag u beginnen met het smeren van de littekencrème. Door dit twee maal daags op de gesloten wond te smeren vergroot u de kans op een mooie genezing.

Resultaat Armlift

De armlift procedure geeft een uitstekend resultaat dat al vrij snel na de operatie zichtbaar zal zijn. Echter zal het uiteindelijke resultaat het best te beoordelen zijn vanaf 3 maanden na de operatie , nadat alle zwelling is weggetrokken. Uw armen zullen een slanker en strakkere aanblik hebben. Hoe meer huid en vetweefsel is weggenomen, hoe langer het eindresultaat op zich laat wachten. In het geval van de uitgebreide armlift kan het aanzicht van uw bovenarm tot 6 maanden veranderen.

Het beste resultaat wordt verkregen als u een gezond en stabiel gewicht heeft en dit weet te behouden. Het is belangrijk om op te merken dat uw huid door het ouder worden aan elasticiteit gaat verliezen maar het resultaat blijft zichtbaar.

Littekens

Bij een armlift heeft u een vrij lang litteken op een zichtbare plek. U moet zich ervan bewust zijn dat het litteken zichtbaar zal zijn bij het dragen van korte mouwen. Deze littekens zullen in eerste instantie rood en gezwollen zijn, maar dit trekt na enkele weken vanzelf weg.

De eerste maanden na de armlift mag u de littekens niet blootstellen aan de zon. Ook mag u met de littekens niet onder de zonnebank. U mag de littekens wel bedekken of insmeren met een hoge beschermingsfactor. Het is nuttig om te weten dat een litteken één tot anderhalf jaar nodig heeft om volledig tot rust te komen. U krijgt van de kliniek een speciale verzorgende crème voor de littekens mee.

Risico's en complicaties Armlift

Een armlift is een veel uitgevoerde operatie. In ervaren handen is het risico op complicaties zeer klein.

Elk jaar ondergaan vele mensen bij het Boerhaave Medisch Centrum succesvol een armlift. Gelukkig is de kans dat er complicaties optreden zeldzaam. U kunt helpen bepaalde risico’s te verkleinen door de instructies die u heeft meegekregen voorafgaand aan uw armlifting goed op te volgen.

Enkele mogelijke complicaties van een armlift kunnen zijn:

 • Hematoom (een ophoping van bloed onder de huid die verwijdering vereist)
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Nabloeding
 • Infectie
 • Gevoelsverandering
 • Blijvende littekens
 • Schade aan onderliggende structuren
 • Onbevredigend esthetisch resultaat.

Roken

Patiënten die op het moment van een operatie roken, of tabaksproducten of nicotineproducten (zoals nicotinepleisters en -kauwgom) gebruiken, hebben een groter risico op complicaties zoals het afsterven van de huid en slechtere wondgenezing. Mensen die worden blootgesteld aan meeroken lopen mogelijk ook een verhoogd risico op soortgelijke complicaties. Verder kan roken een negatief effect hebben op de anesthesie met eventueel een verhoogd bloedingsrisico als gevolg. Mensen zonder blootstelling aan tabaksrook of nicotine bevattende producten hebben een aanzienlijk lager risico op dergelijke complicaties. Het is belangrijk ten minste twee weken voor de operatie niet te roken en dit vol te houden gedurende het gehele herstelproces.

Meest gestelde vragen

Wilt u meer informatie? Maak een gratis afspraak of stel uw vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Heeft u vragen voor ons?

Bel nu 020 - 30 500 30 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.