Billift

Door veroudering of na sterke vermagering kunnen billen verslappen. Met als resultaat ‘hangbillen’. Verstevigende crèmes en intensief sporten geven meestal onvoldoende resultaat. Een billift kan vaak wel een oplossing bieden.

Maak een gratis afspraak

Feiten over de billift

 • AnesthesieAlgehele anesthesie
 • Operatieduur2 - 3 uur
 • Hersteltijd2 -3 weken

Wat kost een Billift

 • L
  Ingreep onder lokale verdoving
 • O
  Ingreep vereist een overnachting (prijs inclusief overnachting)
 • N
  Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)
 • Billift
  O
  N
  € 3.350,-

Informatie Billift

De plastisch chirurg kan tijdens het eerste consult bepalen of de billift bij u mogelijk is. En of het door u gewenste resultaat door een billift bereikt kan worden. Tijdens dit bezoek kan de plastisch chirurg u foto’s van voor en na de billift laten zien.

Consult Billift

Informatie over uw billift bij Boerhaave Medisch Centrum

Plastisch chirurg

Het consult vindt altijd plaats bij de plastisch chirurg die u gaat behandelen.
Tijdens dit eerste consult spreekt u met uw plastisch chirurg over de medisch inhoudelijke zaken en uw wensen ten aanzien van uw billift. Daarna worden foto’s gemaakt en zal de plastisch chirurg uw billen onderzoeken.
Voor de spiegel krijgt u dan de gelegenheid om uw wensen kenbaar te maken en zal de plastisch chirurg aangeven of de plastisch chirurg aan uw verwachtingen kan voldoen. Daarnaast zal de plastisch chirurg u voor en na foto’s laten zien van eerdere billiften die hij zelf heeft uitgevoerd. Ook worden de voor- en nadelen van de billift, mogelijke complicaties en eventuele risico’s met u besproken.

Het consult zal in totaal ongeveer 45 minuten duren.

Consulente

Aansluitend op uw eerste consult met uw plastisch chirurg heeft u een gesprek met uw consulente. Het doel van dit gesprek is u op de hoogte te brengen van de algemene gang van zaken die geregeld moeten worden rondom uw billift. Wilt u meer lezen over uw eerste consult? Meer informatie over uw eerste consult in het Boerhaave Medisch Centrum.

Behandeling Billift

U wordt een half uur voor uw behandeling in de Boerhaave kliniek verwacht. Lees hier hoe een dag van een behandeling in het algemeen verloopt.

De billift vindt plaats onder algehele narcose (anesthesie) en duurt ongeveer een uur. U krijgt een dun slangetje in uw arm (infuus) waardoor het verdovingsmiddel wordt toegediend.

Tijdens de behandeling onder narcose worden naast de polsslag onder andere hartritme en ademhaling in de gaten gehouden door de anesthesist en zijn medewerkers. Via een insnijding boven de billen verwijdert de plastisch chirurg het overtollige huidweefsel. Het litteken valt binnen de bikinilijn. Na het hechten wordt een steunverband aangelegd over de billen.

Nazorg en herstel Billift

Na de billift verblijft u gedurende een nacht in de kliniek. Na de behandeling komt u op de uitslaapkamer waar onder andere uw bloeddruk en hartslag in de gaten worden gehouden. Daar bent u ongeveer een half uur. Dan wordt u in bed naar de dagbehandeling verplaatst waar u blijft overnachten. U mag pas de volgende ochtend onder begeleiding naar huis.

De dagen na de billift zullen uw billen pijnlijk aanvoelen. Ook kunt u een lichte stuwing rond het behandelde gebied ervaren. De huid rondom het behandelde gebied staat strak en gespannen. Dat komt doordat de huid zich moet aanpassen aan de nieuwe omvang. Ook kunt u spierpijn voelen.

Zoals na iedere chirurgische ingreep heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Het behandelde gebied zal in eerste instantie blauw, beurs en gezwollen zijn. Ook kunnen de littekens direct na de billift rood van kleur en opgezet zijn. Daar moet u niet van schrikken, dit is een natuurlijke reactie van het lichaam.

Littekencrème

Tijdens uw eerste controle krijgt u een verzorgende crème voor de littekens mee naar huis. Zodra de wond gesloten is en de korstjes zijn verdwenen mag u beginnen met het smeren van de littekencrème. Door dit twee maal daags op de gesloten wond te smeren vergroot u de kans op een mooie genezing.

Resultaat Billift

Het resultaat van de billift is pas na enkele maanden zichtbaar. Het resulaat van een billift is meestal langdurig. Als gevolg van een verdere verslapping van het huid- en spierweefsel kan een nieuwe ingreep echter noodzakelijk zijn.

Littekens

De littekens na een billift zullen in eerste instantie rood en gezwollen zijn, maar dit trekt na enkele weken vanzelf weg. De eerste maanden na de billift mag u de littekens niet blootstellen aan de zon. Ook mag u met de littekens niet onder de zonnebank. Denk er aan om de littekens goed in te smeren met de littekencrème en uit de zon te houden. Gebruik daarnaast het eerste jaar altijd een zonnefactor boven factor 30 om uw huid te beschermen.

Risico's en complicaties Billift

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat iedere chirurgische ingreep risico’s en complicaties met zich mee kan brengen. Bij plastisch chirurgische ingrepen gaat het in principe om gezonde mensen en zijn de risico’s en de kans op complicaties gering.

Gelukkig is de kans dat complicaties optreden zeldzaam. U kunt helpen bepaalde risico’s te verkleinen door de instructies die u heeft meegekregen voorafgaand aan uw billifting goed op te volgen.

Enkele mogelijke complicaties van een billift kunnen zijn:

 • Hematoom (een ophoping van bloed onder de huid die de verwijdering vereist)
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Nabloeding
 • Infectie
 • Gevoelsverandering
 • Blijvende littekens
 • Schade aan onderliggende structuren
 • Onbevredigend esthetisch resultaat.

Roken

Patiënten die op het moment van een operatie roken, of tabaksproducten of nicotineproducten (zoals nicotinepleisters en -kauwgom) gebruiken, hebben een groter risico op complicaties zoals het afsterven van de huid en slechtere wondgenezing. Mensen die worden blootgesteld aan meeroken lopen mogelijk ook een verhoogd risico op soortgelijke complicaties. Verder kan roken een negatief effect hebben op de anesthesie en met eventueel een verhoogd bloedingsrisico als gevolg. Mensen zonder blootstelling aan tabaksrook of nicotine bevattende producten hebben een aanzienlijk lager risico op dergelijke complicaties. Het is belangrijk ten minste twee weken voor de operatie niet te roken en dit vol te houden gedurende het gehele herstelproces.

Meest gestelde vragen

Wilt u meer informatie? Maak een gratis afspraak of stel uw vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Heeft u vragen voor ons?

Bel nu 020 - 30 500 30 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.