}

Dijbeenlift

Door veroudering of na sterke vermagering kunnen dijen verslappen. Vooral de binnenkant van de bovenbenen kan gaan ‘lubberen’. Verstevigende crèmes en intensief sporten bieden meestal onvoldoende resultaat.

Een dijbeenlift kan dan een oplossing zijn. Bij een dijbeenlift verwijdert de chirurg het overschot aan huid op de bovenbenen. De huid wordt daardoor strakker opgespannen, zodat de bovenbenen er weer vlakker en fraaier uitzien. De huidstructuur en het voorkomen van striae veranderen niet maar striae kunnen dan minder opvallend zijn.

Plan uw vrijblijvend consult

Feiten over de dijbeenlift

 • AnesthesieAlgehele anesthesie
 • Operatieduur2 - 3 uur
 • Hersteltijd2 - 3 weken

Wat kost een Dijbeenlift

 • L
  Ingreep onder lokale verdoving
 • O
  Ingreep vereist een overnachting (prijs inclusief overnachting)
 • N
  Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)
 • Dijbeenlift
  O
  N
  € 4.500,-
 • Uitgebreide dijbeenlift
  O
  N
  € 6.500,-

Informatie Dijbeenlift

De plastisch chirurg kan bepalen of de dijbeenlift bij u mogelijk is. En of het door u gewenste resultaat door de dijbeenlift bereikt kan worden. Tijdens het eerste consult kan de plastisch chirurg u foto’s van voor en na een dijbeenlift laten zien.

Een dijbeenlift geeft een duidelijke verbetering aan de esthetische verschijning van de bovenbenen. Veel mensen zullen zich na de ingreep zekerder voelen in een korte broek, rok of jurk en dus ’s zomers weer prettiger gekleed de deur uit kunnen. Wel moeten ze zich realiseren dat een dijbeenlift zichtbare littekens op de bovenbenen kan geven. De plastisch chirurg legt in het persoonlijke consult met de cliënt altijd veel nadruk op de gevolgen van de ingreep. Hierbij komt bijvoorbeeld ook aan de orde dat – zelfs bij bijzonder zorgvuldig werken – nooit de volledige garantie te geven is dat beide bovenbenen na de ingreep volledig symmetrisch zijn.

BMI

Om een operatie onder narcose te kunnen ondergaan, is het van belang dat deze veilig verloopt. Om die reden dient u een gezond gewicht te hebben. Wilt u weten of u een gezond gewicht hebt?

Bereken hier uw BMI. De BMI (Body Mass Index) geeft aan of uw gewicht gezond is in relatie tot uw lengte.

Consult Dijbeenlift

Informatie over uw dijbeenlift bij Boerhaave

Plastisch chirurg

Het consult vindt altijd plaats bij de plastisch chirurg die u gaat behandelen.
Tijdens dit eerste consult kunt u aangeven waar u zich ten aanzien van de verslapping van uw bovenbenen het meest aan stoort en wat u hieraan wenst te veranderen. De plastisch chirurg zal uw medische geschiedenis afnemen en uw bovenbenen onderzoeken. Naar aanleiding hiervan zal de plastisch chirurg de voor u meest geschikte operatietechniek voorstellen en dit met u bespreken. Hij zal u uitleggen wat deze techniek inhoudt en wat u  kunt verwachten ten aanzien van het eindresultaat. Hij zal u het verschil uitleggen tussen een liposuctie van de bovenbenen, een dijbeenlift en een uitgebreide dijbeenlift. Daarna zal de herstelperiode en voor- en nadelen hiervan worden uitgelegd. Op deze manier kunt u weloverwogen een goede beslissing nemen.

Daarnaast laat de plastisch chirurg u voor en na foto’s zien van eerdere dijbeenliftingen die door hem zelf zijn uitgevoerd. Ook mogelijke complicaties en risico’s worden met u besproken en zal er een indicatie van de kosten worden gegeven.

Consulente

Aansluitend op uw eerste consult met uw plastisch chirurg heeft u een gesprek met uw consulente. Het doel van dit gesprek is u op de hoogte te brengen van de algemene gang van zaken die geregeld moeten worden rondom uw behandeling. Wilt u meer lezen over uw eerste consult? Meer informatie over uw eerste consult bij Boerhaave.

BMI

Om een operatie onder narcose te kunnen ondergaan, is het van belang dat deze veilig verloopt. Om die reden dient u een gezond gewicht te hebben. Wilt u weten of u een gezond gewicht hebt?

Bereken hier uw BMI. De BMI (Body Mass Index) geeft aan of uw gewicht gezond is in relatie tot uw lengte.

Behandeling Dijbeenlift

U wordt een half uur voor uw behandeling in de Boerhaave kliniek verwacht. Lees hier hoe een dag van een behandeling in het algemeen verloopt. Voor de operatie bespreekt uw plastisch chirurg nogmaals de operatieprocedure met u. Hij tekent dan uw benen af conform het operatieplan. De operatie wordt onder algehele anesthesie verricht.

Er bestaan twee technieken. In het geval van matige plooivorming bij de bovenbenen is het voldoende om huid weg te nemen onder de lies-bilplooi. Het litteken komt onder de bikinilijn.

Bij grotere afwijkingen is het nodig huid en vetweefsel weg te nemen over de gehele lengte van het bovenbeen, tot ongeveer een handbreedte boven de knie. Het litteken loopt verticaal aan de binnenachterzijde van de dij (zoals de lijn van een broeknaad). Dit wordt de uitgebreide dijbeenlift genoemd. Deze techniek is vaak nodig wanneer er grote gewichtsafname heeft plaatsgevonden. Indien nodig, combineert de plastisch chirurg bij beide operaties ook meteen een liposculpture. Dit betekent dat er overtollig vet wordt weggezogen.

De behandeling duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Een uitgebreide dijbeenlift of een gecombineerde ingreep duurt gemiddeld 3 a 3,5 uur.

Nazorg en herstel Dijbeenlift

Na een dijbeenlift verblijft u in de meeste gevallen een nacht in de kliniek. Wanneer de verpleegkundige en de anesthesist het verantwoord vinden mag u de volgende dag naar huis.

Napijn

De eerste dagen na de dijbeenlift zult u een trekkende pijn aan huid en spieren rond het behandelde gebied ervaren. Het geopereerde gebied is gevoelig, beurs en het voelt strak aan. In de eerste week na de dijbeenlift kunt u niet veel ondernemen omdat flinke spierpijn uw dagelijkse gang van zaken belemmert.

Herstel

Zoals na iedere chirurgische ingreep heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Het behandelde gebied zal in eerste instantie blauw, beurs en gezwollen zijn. Ook kunnen de littekens direct na de dijbeenlift rood van kleur en opgezet zijn. Daar moet u niet van schrikken, dat is een natuurlijke reactie van het lichaam. Logischerwijs is het herstel langer wanneer de dijbeenlift uitgebreid van aard is.

De huid zal enkele weken hard aanvoelen, dit heeft te maken met de littekenvorming. Soms is de huid meer of minder gevoelig, dit is een normale reactie op de operatie en zal geleidelijk verdwijnen. Zwellingen en bloeduitstortingen trekken langzaam weg. Gedurende de eerste zes weken draagt u dag en nacht een ondersteunend drukbroek.

Littekencrème

Tijdens uw eerste controle krijgt u een verzorgende crème voor de littekens mee naar huis. Zodra de wond gesloten is en de korstjes zijn verdwenen mag u beginnen met het smeren van de littekencrème. Door dit twee maal daags op de gesloten wond te smeren vergroot u de kans op een mooie genezing.

Resultaat Dijbeenlift

Het resultaat van de dijbeenlift is pas na enkele maanden zichtbaar. Uw dijen zullen dan zichtbaar strakker zijn. Het resultaat van een dijbeenlift is meestal langdurig. Het beste resultaat wordt verkregen als u een gezond en stabiel gewicht heeft en dit weet te behouden.

Als gevolg van een verdere verslapping van het huid- en spierweefsel kan uw huid door het ouder worden aan elasticiteit gaan verliezen maar het resultaat blijft zichtbaar.

Littekens

Een dijbeenlift geeft een litteken dat grotendeels in de liesplooi zichtbaar is. De uitgebreide dijbeenlift geeft aanvullend een litteken dat verticaal aan de binnenzijde van het bovenbeen verloopt. Getracht wordt om dit litteken een handbreedte boven de knie te laten stoppen zodat het onzichtbaar is bij het dragen van een korte broek of rok. De littekens zullen in eerste instantie rood en gezwollen zijn, maar dit trekt na enkele weken vanzelf weg. De eerste maanden na de dijbeenlift mag u de littekens niet blootstellen aan de zon. Ook mag u met de littekens niet onder de zonnebank. U mag de littekens wel bedekken of insmeren met een hoge beschermingsfactor. Het is nuttig om te weten dat een litteken één tot anderhalf jaar nodig heeft om volledig tot rust te komen. Denk er aan om de littekens goed in te smeren met de littekencrème en uit de zon te houden. Gebruik daarnaast het eerste jaar altijd een zonnefactor boven factor 30 om uw huid te beschermen.

Risico's en complicaties Dijbeenlift

Elk jaar ondergaan vele mensen bij Boerhaave succesvol een dijbeenlift. Gelukkig is de kans op complicaties zeldzaam. U kunt helpen bepaalde risico’s te verkleinen door de instructies die u heeft meegekregen voorafgaand aan uw dijbeenlift goed op te volgen.

Enkele mogelijke complicaties kunnen zijn:

 • Hematoom (een ophoping van bloed onder de huid die de verwijdering vereist)
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Nabloeding
 • Infectie
 • Gevoelsverandering
 • Blijvende littekens
 • Schade aan onderliggende structuren
 • Onbevredigend esthetisch resultaat.

Roken

Patiënten die op het moment van een operatie roken, of tabaksproducten of nicotineproducten (zoals nicotinepleisters en -kauwgom) gebruiken, hebben een groter risico op complicaties zoals het afsterven van de huid en slechtere wondgenezing. Mensen die worden blootgesteld aan meeroken lopen mogelijk ook een verhoogd risico op soortgelijke complicaties. Verder kan roken een negatief effect hebben op de anesthesie en met eventueel een verhoogd bloedingsrisico als gevolg. Mensen zonder blootstelling aan tabaksrook of nicotine bevattende producten hebben een aanzienlijk lager risico op dergelijke complicaties. Het is belangrijk ten minste twee weken voor de operatie niet te roken en dit vol te houden gedurende het gehele herstelproces.

Voor en na foto's

Loading

Meest gestelde vragen

VRIJBLIJVEND CONSULT

Wilt u meer informatie? Plan uw vrijblijvend consult of stel uw vraag

Heeft u vragen voor ons?

Bel nu 088 - 40 00 200 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Vrijblijvend consult