Al jaren wilde ik een bovenste ooglidcorrectie

Al jaren wilde ik een ooglidcorrectie laten doen. Het juiste moment om dat te doen diende zich plotseling aan. Toen ik op een vrijdagavond belde kon ik direct een afspraak maken en langskomen op volgende dag (zaterdag).

Ik vond het fijn dat dokter Schuringa zich vooral wilde richten op de ooglidcorrectie, terwijl ik met vragen kwam over andere soorten behandelingen. Zijn opmerking, dat een ooglidcorrectie al een hele verandering zou zijn, klopte. Ik ben er erg blij mee.

De operatie was ook heel relaxed. Dokter Schuringa en zijn operatieassistent waren gezellig aan het babbelen over de vakantie. Door de droge humor was ik mijn stress al snel kwijt. Alles is met een laser gedaan en het leek allemaal heel gemakkelijk te gaan. Omdat ik een rode vlek op mijn ooglid heb (‘Gorbatsjov vlek’) en dus extra veel bloedvaatjes, viel het mij enorm mee.

Na de operatie was alleen in mijn ooghoeken een beetje blauw. Ik heb geen ernstige zwelling gehad, maar het heeft 2,5 maand geduurd eer alles weer helemaal normaal en zacht aanvoelde. Het ooglid was lang een beetje dikker, niet zichtbaar voor anderen, en het voelde een beetje griezelig aan als ik erover wreef. Achteraf gezien heb ik de zwaarte van de ingreep onderschat.

Het ziekenhuis is erg gericht op een correcte behandeling, want ik ben meerdere malen gebeld of alles goed ging en of ik nog vragen had. Zowel voor als na de behandeling. Daar kan ik geen verbeterpunt voor bedenken.

Het enige waar ik over getwijfeld is, dat is de lotion met littekencrème. Het gebruik was duidelijk beschreven in de handleiding die ik meekreeg. Een heerlijke crème, maar ik vond dat mijn ooglid daardoor wat dikker aanvoelde. Uiteindelijk heb ik gewoon mijn eigen oogcrème gebruikt en de littekencrème op het stukje naast mijn oog.

En ook niet onbelangrijk; alles bij elkaar, met alle afspraken en controles, kostte het 800 euro. Dat heb ik duurder gezien. Verder vond ik het ook handig dat er een parkeergarage om de hoek was.

Ik ben erg blij met het resultaat van mijn ooglidcorrectie en ik vond de behandeling goed en correct.

Na de ooglidcorrectie kon ik niet goed meer lezen met contactlenzen in. Bij het doormeten van mijn ogen bleek, dat mijn rechteroog 1 punt vooruit was gegaan (van 3,25 –> 2,25) en mijn andere oog was 1/5 punt vooruit gegaan. Blijkbaar heeft de druk van extra huid effect op de werking van het oog.

Heeft u vragen voor ons?

Bel nu 020 - 30 500 30 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.