Borstvergroting in combinatie met krachtsport

In oktober 2015 heb ik bij Boerhaave door dr van der Weij een borstvergroting laten uitvoeren. Iets wat ik lang wenste, maar niet ingepast kreeg in mijn intensieve wedstrijdschema. Ik was er ook van overtuigd dat het een ingrijpende operatie zou worden, inclusief borstlift en dat ik langere tijd niets kon doen.

Een borstlift was helemaal niet aan de orde er kon ´gewoon´ een prothese geplaatst worden!

Hoe hard ik ook train en dieet, de ´schade´ van het geven van borstvoeding aan twee kinderen kreeg ik niet verbetert. Tijdens mijn eerste afspraak met dr. van der Weij bleek dat een borstlift helemaal niet aan de orde was en dat er ´gewoon´ een prothese geplaatst kon worden waardoor al dat loshangende vel weer opgevuld kon worden.

Dus ook geen ingrijpende operatie waarbij de prothese deels onder de borstspier zou worden geplaatst, wat een langer herstel betekent en veel krachtverlies in de borstspieren, wat voor mijn sport fataal zou zijn. Ontzettend blij stond ik weer buiten!

Eenmaal thuis ging ik toch wat twijfelen over de maat. Ik sprak hierover met anderen en kreeg het idee dat mijn prothesen wel erg klein zouden zijn. Na overleg met de kliniek heb ik weer een afspraak gemaakt met dr. van der Weij. Uiteindelijk besloten we 1 maat groter te nemen.

Na een week werd ik door dr. van der Weij op de vingers getikt

De operatie, de nazorg en het herstel verliep zeer voorspoedig. Na een week werd ik door dr. van der Weij op de vingers getikt, dat ik toch echt niet mocht gaan sporten en rustig aan moest blijven doen… maar ik had nergens last van! Na 12 lange weken heb ik mijn krachtsport weer opgepakt. Ik kan alles weer! Ik heb nergens hinder van! Ik weet van anderen die de prothesen wel onder de borstspier hebben laten zetten, dat zij altijd hinder ondervinden bij het (kracht)trainen.

Vriendelijke verpleegkundigen en een erg leuke anesthesist.

Ik kijk vol tevredenheid terug op mijn ervaring bij Boerhaave. De arts adviseert, maar je moet toch zelf de keus maken wat betreft de soort prothese of de maat. Ik vond het prettig dat ik daarop terug mocht komen. De operatie zelf verliep heel gemoedelijk. Vriendelijke verpleegkundigen en een erg leuke anesthesist. Als ik anderen vertel over mijn operatie vertel ik ook het verhaal van de anesthesist. Aan zijn humor en manier van doen denk ik met een glimlach terug.

Ik zou Boerhaave absoluut aanraden aan anderen. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal, maar het is voor mij belangrijk dat je je gehoord en op je gemak voelt. Het is er kleinschalig waardoor er een prettige persoonlijke sfeer hangt.

Judith

 

Heeft u vragen voor ons?

Bel nu 020 - 30 500 30 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.