}

Ergenissen en onzeker over mijn neus

Al sinds ik me kan herinneren ergerde ik mij aan mijn neus. Ik was onzeker over de grootte en de hobbel die van de zijkant erg duidelijk te zien was. Op een gegeven moment heb ik daarom de knoop doorgehakt en besloten een neuscorrectie te ondergaan.

Afspraak voor neuscorrectie

Een aantal maanden geleden maakte ik dus een afspraak voor het eerste consult bij dokter L. P. van der Weij. Gelijk viel me op dat het een man was die wist waar hij het over had. We bespraken wat mij stoorde aan mijn neus en hij vertelde me wat er allemaal precies gedaan kon worden om de neus naar wens te maken. Hij verzekerde me ervan dat het eindresultaat natuurlijk zou ogen, en goed zou passen bij de rest van mijn gezicht.

Meer vragen

Hoewel ik na het eerste gesprek enthousiast was geworden had ik toch nog wat twijfels over de neuscorrectie. Ik maakte daarom opnieuw een afspraak bij de kliniek, wat helemaal geen probleem was. Van der Weij antwoordde al mijn vragen op professionele wijze, waardoor ik een beetje gerust gesteld werd. Waar ik me wel een beetje aan stoorde, was dat ik af en toe het gevoel had dat van der Weij wat nonchalant deed over de ingreep. Natuurlijk is het voor hem een doodgewone procedure, maar er moet niet vergeten worden dat zo’n ingreep voor de patiënt erg spannend en overweldigend kan zijn. Daarnaast vond ik de sigarettengeur die van zijn handen af kwam (en dus recht mijn neus in ging) wat onprettig…

Gelukkig kon ik ook voor veel vragen terecht bij de altijd behulpzame consultant/assistente en receptionisten. Allemaal zeer warme en vrolijke meiden die ervoor zorgen dat je je op je gemak voelt. Degene die me echter nog het meeste op mijn gemak heeft laten voelen was de doktersassistente die mij op de dag van de neuscorrectie voorbereidde op de ingreep. Nadat ze mij mijn gewaad en badmuts had gegeven, liet ze ons even alleen zodat ik even afscheid kon nemen van mijn ouders. Ze zei dat ze me zou komen halen als het tijd was om naar de OK te gaan. Even later kwam ze terug, dus ik stond al bijna op om naar de OK te lopen. Ze kwam echter lachend bij me op bed zitten en zei dat het nog niet zover was, maar dat ze alleen even een praatje kwam maken omdat ze een momentje rust had. Dat vond ik zó leuk. Sowieso was de sfeer in het ziekenhuis-gedeelte erg relaxed en fijn. Ik had totaal niet het gevoel dat ik een nummertje was.

Dat gezegd hebbende wil ik nog een keer terug komen op wat een vakman deze dokter is. Ik ben echt onwijs blij met het eindresultaat van mijn neuscorrectie! Ik kan mijn neus nu mooi noemen en het oprecht menen ook. Van der Weij heeft ervoor gezorgd dat ik een mooi, klein en fijn neusje heb gekregen wat heel goed past bij mijn gezicht.

Jolanda

Heeft u vragen voor ons?

Bel nu +31 88 40 00 200 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.