Mijn ervaring met kapselvorming en prothesewissel

Na mijn zwangerschap wilde ik mijn borsten weer in oude staat terug, aangezien dat dit onmogelijk was via de natuurlijke weg heb ik 10 jaar geleden besloten om voor een borstvergroting te gaan.
Na wat research kwam ik terecht bij plastisch chirurg dhr v/d Weij en hij heeft mijn borstvergroting uitgevoerd.
Vorig jaar zomer kreeg ik last van steken in mijn borsten vooral in de nacht, ik dacht dat het misschien overgangsverschijnselen waren. Toen de pijn alleen maar erger werd en ik allemaal harde bobbels in mijn
borsten voelde heb ik de huisarts gealarmeerd. Zij stuurde mij door naar het ziekenhuis voor een MRI scan. Op de scan niks te zien dus ik werd weer naar huis gestuurd. Gelukkig geen nare ziekte maar het probleem van mijn pijn was hiermee niet opgelost.

Hij constateerde kapselvorming

Gelijk dezelfde dag gegoogeld of dr v/d Weij nog werkzaam zou zijn als plastisch chirurg aangezien ik uiterst tevreden was over het resultaat van de borstvergroting 10 jaar geleden.
Boerhaave gelijk gebeld en ik kon een paar dagen later terecht voor een second opinion bij de heer v/d Weij. Na een volledig borstonderzoek constateerde hij direct kapselvorming in beiden borsten en dat mijn borstplooi ook niet meer was wat het moest zijn. Er zou een prothesewissel moeten plaatsvinden en mijn borsten moesten schoongemaakt worden van de kapsels, daarnaast zou er een borstplooicorrectie worden toegepast. Allemaal best even schrikken maar gelukkig goed te herstellen.

Het herstel is goed gegaan

Gelukkig kon ik al vrij snel geopereerd worden en hoefde ik niet langer met pijn door het leven te gaan.
De dag van de opname was best spannend, met de zenuwen door mijn lijf zat ik op mijn bed te wachten. Gesprek met de anesthesioloog en erna kwam de heer v/d Weij alles aftekenen.
Operatie is goed verlopen en het herstel is goed gegaan, duurde wel wat langer dan 10 jaar geleden. Aangezien er toch iets meer heeft plaatsgevonden dan alleen maar een vergroting.

Zij hebben mij in alles gerustgesteld

Ik hield veel vocht vast en had enorme borsten, na drie weken was al het vocht wel uit mijn borsten verdwenen en kon ik weer beter bewegen. Alles met elkaar duurde het zeker wel 6 weken voordat ik weer een beetje de oude was zonder napijn. Ik heb wel een aantal keren gebeld met de verpleging en zij hebben mij in alles gerustgesteld.
Hopelijk blijven mijn protheses nu langer in mijn lijf dan 10 jaar, mocht ik over 10 jaar weer geopereerd moeten worden dan zou ik zo weer teruggaan naar de Boerhaave kliniek, een fijn laagdrempelig klein ziekenhuis met zeer goede artsen en verpleegkundigen.

Heeft u vragen voor ons?

Bel nu 020 - 30 500 30 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.