Wat is Artiss?

Wat is Artiss?

Artiss is een weefsellijm die de plastisch chirurg gebruikt om verschillende weefsellagen aan elkaar te lijmen. Artiss bevat stoffen die belangrijk zijn voor de bloedstolling en werken als een soort lijm. Artiss wordt in de vorm van een spray aangebracht tussen de huid en het onderliggende weefsel.

Hoe het werkt

Bij veel plastisch chirurgische ingrepen wordt het huidweefsel losgemaakt van het onderliggende weefsel. Na het hechten is er vaak ruimte tussen het losgemaakte huidweefsel en het onderliggende weefsel. De spanning op de huid en de hechtingen kunnen een mooie genezing van de littekens in de weg staan. Om dit te voorkomen kan de plastisch chirurg de losgemaakte huid en onderste weefsellagen aan elkaar vastlijmen met Artiss. Hierdoor komt er minder spanning op de hechtingen te staan. Dit kan resulteren in een mooiere genezing van de littekens.

Voordelen Artiss

Onder de huid kan na een plastisch chirurgische ingreep een (na)bloeding ontstaan. Deze wordt dan zichtbaar als blauwe plekken. Artiss voorkomt dat er ruimte ontstaat tussen de weefsellagen door deze aan elkaar te lijmen. De kans op nabloedingen en blauwe plekken is daardoor kleiner. Door het lijmen van de weefsellagen met Artiss is er geen ruimte voor wondvocht om zich op te hopen en zwellingen te veroorzaken. Dat is bevorderlijk voor een sneller herstel en een mooier resultaat. Ook bent u bij bijvoorbeeld een facelift sneller toonbaar na de behandeling. Doordat de huid beter verkleeft en er zich minder wondvocht ophoopt kunnen drukverband en drains bij bijvoorbeeld een S-lift zelfs overbodig zijn.

Veiligheid

Artiss is een betrouwbaar product dat in veel ziekenhuizen standaard wordt gebruikt voor allerlei chirurgische ingrepen. Het is al meer dan 30 jaar verkrijgbaar en in tal van wetenschappelijke artikelen is de veiligheid van Artiss aangetoond.

Heeft u vragen voor ons?

Bel nu 020 - 30 500 30 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.