FAQ Boerhaave

Het is heel normaal om voorafgaand aan een ingreep veel vragen te hebben over uw behandeling. Artsen en ondersteunend personeel van het Boerhaave Medisch Centrum zijn 365 dagen per jaar van 07:00 tot 21:00 uur bereikbaar om uw vragen over specifieke cosmetische ingrepen persoonlijk te beantwoorden.

Hieronder vindt u antwoorden op een aantal van de meest gestelde vragen per esthetische procedure. Vergeet niet dat uw chirurg het beste in staat is om vragen te beantwoorden en uit te werken op basis van uw specifieke wensen.

Boerhaave

Waar worden de behandelingen uitgevoerd?

Boerhaave Medisch Centrum is een kliniek met een eigen volledige operatiefaciliteit die voldoet aan de strengste hygiëne eisen. Behandelingen zijn zowel onder plaatselijke verdoving als onder algehele anesthesie (narcose) mogelijk. Ook kunt u in de kliniek overnachten.

Plastische chirurgie

Wat is een toestemmingsformulier?

Op de dag van de behandeling krijgt u van de receptioniste twee formulieren om in te vullen. Eén van deze formulieren is het toestemmingsformulier. Hierin staat onder andere vermeld dat u op de hoogte bent van de mogelijke risico’s van de behandeling die u wenst te ondergaan. Als u goed voorbereid wilt zijn, kunt u deze alvast doorlezen. Het tweede formulier is een gezondheidsvragenlijst.

Wat wordt bedoeld met een neuscorrectie revisie?

Wanneer er al een keer aan de neus is geopereerd wordt de tweede operatie een secundaire neuscorrectie of een neuscorrectie revisie genoemd.

Er wordt wel eens gezegd dat er binnen de esthetische plastische chirurgie geen uitdagendere operatie is dan een secundaire neuscorrectie. Wanneer de plastisch chirurg meer ervaring heeft is de kans groter dat men meer tevreden is met het eindresultaat van de behandeling.

Wat is Artiss?

Artiss is een weefsellijm die de plastisch chirurg gebruikt om verschillende weefsellagen aan elkaar te lijmen. Artiss bevat stoffen die belangrijk zijn voor de bloedstolling en werken als een soort lijm. Artiss wordt in de vorm van een spray aangebracht tussen de huid en het onderliggende weefsel.

Hoe het werkt

Bij veel plastisch chirurgische ingrepen wordt het huidweefsel losgemaakt van het onderliggende weefsel. Na het hechten is er vaak ruimte tussen het losgemaakte huidweefsel en het onderliggende weefsel. De spanning op de huid en de hechtingen kunnen een mooie genezing van de littekens in de weg staan. Om dit te voorkomen kan de plastisch chirurg de losgemaakte huid en onderste weefsellagen aan elkaar vastlijmen met Artiss. Hierdoor komt er minder spanning op de hechtingen te staan. Dit kan resulteren in een mooiere genezing van de littekens.

Voordelen Artiss

Onder de huid kan na een plastisch chirurgische ingreep een (na)bloeding ontstaan. Deze wordt dan zichtbaar als blauwe plekken. Artiss voorkomt dat er ruimte ontstaat tussen de weefsellagen door deze aan elkaar te lijmen. De kans op nabloedingen en blauwe plekken is daardoor kleiner. Door het lijmen van de weefsellagen met Artiss is er geen ruimte voor wondvocht om zich op te hopen en zwellingen te veroorzaken. Dat is bevorderlijk voor een sneller herstel en een mooier resultaat. Ook bent u bij bijvoorbeeld een facelift sneller toonbaar na de behandeling. Doordat de huid beter verkleeft en er zich minder wondvocht ophoopt kunnen drukverband en drains bij bijvoorbeeld een S-lift zelfs overbodig zijn.

Veiligheid

Artiss is een betrouwbaar product dat in veel ziekenhuizen standaard wordt gebruikt voor allerlei chirurgische ingrepen. Het is al meer dan 30 jaar verkrijgbaar en in tal van wetenschappelijke artikelen is de veiligheid van Artiss aangetoond.

De belastbaarheid van de plastisch chirurgen

Een vraag die we vaak krijgen is of de dokters niet teveel belast zijn. Een heel begrijpelijke vraag. U wilt natuurlijk dat uw behandeling zo goed mogelijk verloopt en dat kan natuurlijk alleen als uw plastisch chirurg en iedereen erom heen optimaal presteert.

Wij kunnen u verzekeren dat binnen het Boerhaave Medisch Centrum de chirurgen op dit vlak volledig verantwoordelijk werken.

 • Boerhaave Medisch Centrum en de plastisch chirurgen hebben jarenlange ervaring met de werkuren zoals ze op dit moment zijn ingedeeld.
 • De plastisch chirurgen en hun team krijgen voldoende rust en daarnaast voldoende tijd om goed te eten.
 • Er werkt een team van vijf plastisch chirurgen die elkaar opvangt en steunt om de werkdruk te verdelen.
 • En naast dit alles geven onze plastisch chirurgen regelmatig aan dat ze veel energie en persoonlijke voldoening krijgen van het werk dat ze uitvoeren. Dit omdat ze genieten van het vak, de resultaten en van u als onze client.
Hoe kan ik mij het beste voorbereiden?

U kunt een aantal zaken zelf doen om u goed op een operatie voor te bereiden:

 • Wij adviseren u om vier weken voor uw behandeling te stoppen met roken. Dit vergroot de kans op een snelle en voorspoedige wondgenezing. Roken kan zowel tijdens de operatie als in het herstelproces complicaties met zich meebrengen. Mensen die roken hebben het moeilijker tijdens de narcose. Daarnaast vernauwt roken de bloedvaten waardoor het voor uw cellen erg moeilijk is om de zuurstof te ontvangen. Onvoldoende zuurstof vertraagd het helingsproces en daarmee het herstelvermogen van uw lichaam.
 • Als u medicijnen zoals Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio gebruikt, overleg dan met de behandelend plastisch chirurg de voorschriften met betrekking tot het stoppen en hervatten hiervan.
 • Aspirine of aspirinebevattende pijnstillers (Advil, Diclofenac etc.) werken bloedverdunnend en kunnen zo een goede uitvoering van uw behandeling in de weg zitten. Het is voor uw behandeling belangrijk om te stoppen met het gebruik hiervan. Doe dit echter altijd in overleg met uw behandelend arts. In het algemeen adviseren wij u om:
  • Eén week voor uw behandeling te stoppen met het gebruik van aspirinebevattende pijnstillers en drie dagen na uw behandeling weer te starten.
  • In deze periode pijnstillers te gebruiken die wel zijn toegestaan zoals Paracetamol en Panadol.
  • Als u twijfelt of een medicijn wel of niet aspirine bevat, overleg dan met uw huisarts, apotheek of behandelend plastisch chirurg.
Hoe lang is de wachttijd als ik een operatie wil plannen?

Indien u gezond bent en de procedure is een cosmetische behandeling dan hoeft u bij ons niet langer te wachten dan één tot drie weken, afhankelijk van de planning. Hou er echter wel rekening mee dat het door het hele jaar door rondom vakantieperiodes de wachttijd iets op kan lopen. Wij doen echter ons uiterste best de wachttijd rond de twee weken te houden.

Maakt het uit hoeveel ik weeg bij een buikwandcorrectie?

De beste resultaten met een buikwandcorrectie worden verkregen wanneer u op of in de buurt van uw ideale streefgewicht bent. Een groot gewichtsverlies na een buikwandcorrectie kan resulteren in een niet optimaal resultaat.

Kan ik nog borstvoeding geven na een borstvergroting?

Overweegt u een borstvergroting te ondergaan en u heeft nog een kinderwens ? Waarschijnlijk vraagt u zich dan af hoe het nu zit met het geven van borstvoeding na een borstvergroting.  Is dit nog wel mogelijk?

Bij een borstvergroting wordt de siliconenprothese onder de borstklier of achter de borstspier geplaatst. Er wordt daarvoor een insnede gemaakt onder de borstplooi om de borstprothese te plaatsen. Via deze insnede onder de borstplooi  wordt er eerst een ruimte gemaakt (pocket) om naderhand hierin de prothese te plaatsen. Bij het maken van deze ruimte worden de melkkanaaltjes en de zenuwen die nodig zijn voor de borstvoedeing niet doorgesneden. Dus als u in staat was om voor de borstvergroting borstvoeding te geven dan bent u dat ook na de borstvergroting.

 

Op welke tijden vinden de consulten plaats?

De consulten vinden op werkdagen plaats tussen 10.00 en 20.00 uur en in het weekend (zaterdag en zondag) van 10.00 tot 18.00 uur

Waar worden de behandelingen uitgevoerd?

Boerhaave Medisch Centrum is een kliniek met een eigen volledige operatiefaciliteit die voldoet aan de strengste hygiëne eisen. Behandelingen zijn zowel onder plaatselijke verdoving als onder algehele anesthesie (narcose) mogelijk. Ook kunt u in de kliniek overnachten.

Een mammografie laten maken als ik borstimplantaten heb?

De huidige aanbevelingen voor ten aanzien van screening / preoperatieve mammogrammen zijn niet anders voor vrouwen met borstimplantaten dan voor vrouwen zonder implantaten. Het is echter van essentieel belang dat u voorafgaand aan de mammografie procedure aangeeft dat u borstimplantaten heeft.

Wat is de hersteltijd voor een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrecties worden 1 week na de operatie de hechtingen verwijderd door uw plastisch chirurg. Enige zwelling is dan nog aanwezig. Een de week erop zal de zwelling verder afnemen.

Waar wordt een borstimplantaat geplaatst?

Het borstimplantaat wordt ofwel onder je borstklier (subglandulair) , onder de borstspier (submusculair) of half onder de borst spier (dual-plane) geplaatst. Waar de prothese wordt geplaatst is afhankelijk van de dikte van de toekomstige bedekking van het implantaat. Dit wordt tijdens het consult met u besproken.

Algemeen

Wat is een toestemmingsformulier?

Op de dag van de behandeling krijgt u van de receptioniste twee formulieren om in te vullen. Eén van deze formulieren is het toestemmingsformulier. Hierin staat onder andere vermeld dat u op de hoogte bent van de mogelijke risico’s van de behandeling die u wenst te ondergaan. Als u goed voorbereid wilt zijn, kunt u deze alvast doorlezen. Het tweede formulier is een gezondheidsvragenlijst.

Wat wordt bedoeld met een neuscorrectie revisie?

Wanneer er al een keer aan de neus is geopereerd wordt de tweede operatie een secundaire neuscorrectie of een neuscorrectie revisie genoemd.

Er wordt wel eens gezegd dat er binnen de esthetische plastische chirurgie geen uitdagendere operatie is dan een secundaire neuscorrectie. Wanneer de plastisch chirurg meer ervaring heeft is de kans groter dat men meer tevreden is met het eindresultaat van de behandeling.

De belastbaarheid van de plastisch chirurgen

Een vraag die we vaak krijgen is of de dokters niet teveel belast zijn. Een heel begrijpelijke vraag. U wilt natuurlijk dat uw behandeling zo goed mogelijk verloopt en dat kan natuurlijk alleen als uw plastisch chirurg en iedereen erom heen optimaal presteert.

Wij kunnen u verzekeren dat binnen het Boerhaave Medisch Centrum de chirurgen op dit vlak volledig verantwoordelijk werken.

 • Boerhaave Medisch Centrum en de plastisch chirurgen hebben jarenlange ervaring met de werkuren zoals ze op dit moment zijn ingedeeld.
 • De plastisch chirurgen en hun team krijgen voldoende rust en daarnaast voldoende tijd om goed te eten.
 • Er werkt een team van vijf plastisch chirurgen die elkaar opvangt en steunt om de werkdruk te verdelen.
 • En naast dit alles geven onze plastisch chirurgen regelmatig aan dat ze veel energie en persoonlijke voldoening krijgen van het werk dat ze uitvoeren. Dit omdat ze genieten van het vak, de resultaten en van u als onze client.
Hoe kan ik mij het beste voorbereiden?

U kunt een aantal zaken zelf doen om u goed op een operatie voor te bereiden:

 • Wij adviseren u om vier weken voor uw behandeling te stoppen met roken. Dit vergroot de kans op een snelle en voorspoedige wondgenezing. Roken kan zowel tijdens de operatie als in het herstelproces complicaties met zich meebrengen. Mensen die roken hebben het moeilijker tijdens de narcose. Daarnaast vernauwt roken de bloedvaten waardoor het voor uw cellen erg moeilijk is om de zuurstof te ontvangen. Onvoldoende zuurstof vertraagd het helingsproces en daarmee het herstelvermogen van uw lichaam.
 • Als u medicijnen zoals Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio gebruikt, overleg dan met de behandelend plastisch chirurg de voorschriften met betrekking tot het stoppen en hervatten hiervan.
 • Aspirine of aspirinebevattende pijnstillers (Advil, Diclofenac etc.) werken bloedverdunnend en kunnen zo een goede uitvoering van uw behandeling in de weg zitten. Het is voor uw behandeling belangrijk om te stoppen met het gebruik hiervan. Doe dit echter altijd in overleg met uw behandelend arts. In het algemeen adviseren wij u om:
  • Eén week voor uw behandeling te stoppen met het gebruik van aspirinebevattende pijnstillers en drie dagen na uw behandeling weer te starten.
  • In deze periode pijnstillers te gebruiken die wel zijn toegestaan zoals Paracetamol en Panadol.
  • Als u twijfelt of een medicijn wel of niet aspirine bevat, overleg dan met uw huisarts, apotheek of behandelend plastisch chirurg.
Hoe lang is de wachttijd als ik een operatie wil plannen?

Indien u gezond bent en de procedure is een cosmetische behandeling dan hoeft u bij ons niet langer te wachten dan één tot drie weken, afhankelijk van de planning. Hou er echter wel rekening mee dat het door het hele jaar door rondom vakantieperiodes de wachttijd iets op kan lopen. Wij doen echter ons uiterste best de wachttijd rond de twee weken te houden.

Maakt het uit hoeveel ik weeg bij een buikwandcorrectie?

De beste resultaten met een buikwandcorrectie worden verkregen wanneer u op of in de buurt van uw ideale streefgewicht bent. Een groot gewichtsverlies na een buikwandcorrectie kan resulteren in een niet optimaal resultaat.

Op welke tijden vinden de consulten plaats?

De consulten vinden op werkdagen plaats tussen 10.00 en 20.00 uur en in het weekend (zaterdag en zondag) van 10.00 tot 18.00 uur

Waar worden de behandelingen uitgevoerd?

Boerhaave Medisch Centrum is een kliniek met een eigen volledige operatiefaciliteit die voldoet aan de strengste hygiëne eisen. Behandelingen zijn zowel onder plaatselijke verdoving als onder algehele anesthesie (narcose) mogelijk. Ook kunt u in de kliniek overnachten.

Een mammografie laten maken als ik borstimplantaten heb?

De huidige aanbevelingen voor ten aanzien van screening / preoperatieve mammogrammen zijn niet anders voor vrouwen met borstimplantaten dan voor vrouwen zonder implantaten. Het is echter van essentieel belang dat u voorafgaand aan de mammografie procedure aangeeft dat u borstimplantaten heeft.

Wat is de hersteltijd voor een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrecties worden 1 week na de operatie de hechtingen verwijderd door uw plastisch chirurg. Enige zwelling is dan nog aanwezig. Een de week erop zal de zwelling verder afnemen.

Waar wordt een borstimplantaat geplaatst?

Het borstimplantaat wordt ofwel onder je borstklier (subglandulair) , onder de borstspier (submusculair) of half onder de borst spier (dual-plane) geplaatst. Waar de prothese wordt geplaatst is afhankelijk van de dikte van de toekomstige bedekking van het implantaat. Dit wordt tijdens het consult met u besproken.

Consult

Maakt het uit hoeveel ik weeg bij een buikwandcorrectie?

De beste resultaten met een buikwandcorrectie worden verkregen wanneer u op of in de buurt van uw ideale streefgewicht bent. Een groot gewichtsverlies na een buikwandcorrectie kan resulteren in een niet optimaal resultaat.

Op welke tijden vinden de consulten plaats?

De consulten vinden op werkdagen plaats tussen 10.00 en 20.00 uur en in het weekend (zaterdag en zondag) van 10.00 tot 18.00 uur

Een mammografie laten maken als ik borstimplantaten heb?

De huidige aanbevelingen voor ten aanzien van screening / preoperatieve mammogrammen zijn niet anders voor vrouwen met borstimplantaten dan voor vrouwen zonder implantaten. Het is echter van essentieel belang dat u voorafgaand aan de mammografie procedure aangeeft dat u borstimplantaten heeft.

Operatie

Wat is een toestemmingsformulier?

Op de dag van de behandeling krijgt u van de receptioniste twee formulieren om in te vullen. Eén van deze formulieren is het toestemmingsformulier. Hierin staat onder andere vermeld dat u op de hoogte bent van de mogelijke risico’s van de behandeling die u wenst te ondergaan. Als u goed voorbereid wilt zijn, kunt u deze alvast doorlezen. Het tweede formulier is een gezondheidsvragenlijst.

Wat wordt bedoeld met een neuscorrectie revisie?

Wanneer er al een keer aan de neus is geopereerd wordt de tweede operatie een secundaire neuscorrectie of een neuscorrectie revisie genoemd.

Er wordt wel eens gezegd dat er binnen de esthetische plastische chirurgie geen uitdagendere operatie is dan een secundaire neuscorrectie. Wanneer de plastisch chirurg meer ervaring heeft is de kans groter dat men meer tevreden is met het eindresultaat van de behandeling.

De belastbaarheid van de plastisch chirurgen

Een vraag die we vaak krijgen is of de dokters niet teveel belast zijn. Een heel begrijpelijke vraag. U wilt natuurlijk dat uw behandeling zo goed mogelijk verloopt en dat kan natuurlijk alleen als uw plastisch chirurg en iedereen erom heen optimaal presteert.

Wij kunnen u verzekeren dat binnen het Boerhaave Medisch Centrum de chirurgen op dit vlak volledig verantwoordelijk werken.

 • Boerhaave Medisch Centrum en de plastisch chirurgen hebben jarenlange ervaring met de werkuren zoals ze op dit moment zijn ingedeeld.
 • De plastisch chirurgen en hun team krijgen voldoende rust en daarnaast voldoende tijd om goed te eten.
 • Er werkt een team van vijf plastisch chirurgen die elkaar opvangt en steunt om de werkdruk te verdelen.
 • En naast dit alles geven onze plastisch chirurgen regelmatig aan dat ze veel energie en persoonlijke voldoening krijgen van het werk dat ze uitvoeren. Dit omdat ze genieten van het vak, de resultaten en van u als onze client.
Hoe kan ik mij het beste voorbereiden?

U kunt een aantal zaken zelf doen om u goed op een operatie voor te bereiden:

 • Wij adviseren u om vier weken voor uw behandeling te stoppen met roken. Dit vergroot de kans op een snelle en voorspoedige wondgenezing. Roken kan zowel tijdens de operatie als in het herstelproces complicaties met zich meebrengen. Mensen die roken hebben het moeilijker tijdens de narcose. Daarnaast vernauwt roken de bloedvaten waardoor het voor uw cellen erg moeilijk is om de zuurstof te ontvangen. Onvoldoende zuurstof vertraagd het helingsproces en daarmee het herstelvermogen van uw lichaam.
 • Als u medicijnen zoals Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio gebruikt, overleg dan met de behandelend plastisch chirurg de voorschriften met betrekking tot het stoppen en hervatten hiervan.
 • Aspirine of aspirinebevattende pijnstillers (Advil, Diclofenac etc.) werken bloedverdunnend en kunnen zo een goede uitvoering van uw behandeling in de weg zitten. Het is voor uw behandeling belangrijk om te stoppen met het gebruik hiervan. Doe dit echter altijd in overleg met uw behandelend arts. In het algemeen adviseren wij u om:
  • Eén week voor uw behandeling te stoppen met het gebruik van aspirinebevattende pijnstillers en drie dagen na uw behandeling weer te starten.
  • In deze periode pijnstillers te gebruiken die wel zijn toegestaan zoals Paracetamol en Panadol.
  • Als u twijfelt of een medicijn wel of niet aspirine bevat, overleg dan met uw huisarts, apotheek of behandelend plastisch chirurg.
Hoe lang is de wachttijd als ik een operatie wil plannen?

Indien u gezond bent en de procedure is een cosmetische behandeling dan hoeft u bij ons niet langer te wachten dan één tot drie weken, afhankelijk van de planning. Hou er echter wel rekening mee dat het door het hele jaar door rondom vakantieperiodes de wachttijd iets op kan lopen. Wij doen echter ons uiterste best de wachttijd rond de twee weken te houden.

Maakt het uit hoeveel ik weeg bij een buikwandcorrectie?

De beste resultaten met een buikwandcorrectie worden verkregen wanneer u op of in de buurt van uw ideale streefgewicht bent. Een groot gewichtsverlies na een buikwandcorrectie kan resulteren in een niet optimaal resultaat.

Waar worden de behandelingen uitgevoerd?

Boerhaave Medisch Centrum is een kliniek met een eigen volledige operatiefaciliteit die voldoet aan de strengste hygiëne eisen. Behandelingen zijn zowel onder plaatselijke verdoving als onder algehele anesthesie (narcose) mogelijk. Ook kunt u in de kliniek overnachten.

Wat is de hersteltijd voor een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrecties worden 1 week na de operatie de hechtingen verwijderd door uw plastisch chirurg. Enige zwelling is dan nog aanwezig. Een de week erop zal de zwelling verder afnemen.

Waar wordt een borstimplantaat geplaatst?

Het borstimplantaat wordt ofwel onder je borstklier (subglandulair) , onder de borstspier (submusculair) of half onder de borst spier (dual-plane) geplaatst. Waar de prothese wordt geplaatst is afhankelijk van de dikte van de toekomstige bedekking van het implantaat. Dit wordt tijdens het consult met u besproken.

Heeft u vragen voor ons?

Bel nu 020 - 30 500 30 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.