Fysiotherapie

De fysiotherapie is er voor mensen met klachten aan het steun- en bewegingsapparaat. De fysiotherapeut behandelt functiestoornissen aan spieren, pezen, banden en gewrichten. Denk daarbij aan bijvoorbeeld peesontstekingen, artrose, verrekte banden en gespannen spieren. Maar ook de gevolgen van M.S., een beroerte of een hartinfarct kunnen behoren tot het aandachtsgebied van de fysiotherapeut. De fysiotherapeut die Boerhaave Medisch Centrum huisvest is mevrouw  ’t Hoen.

Welke klachten?

Het aandachtsgebied van een fysiotherapeut is heel breed. De fysiotherapeut behandelt mensen met pijn aan spieren, pezen, banden en gewrichten. Een fysiotherapeut heeft ook aandacht voor zwelling van gewrichten, krachtsvermindering, stijfheid, evenwichtsstoornissen, ademhalingsproblemen, vermoeidheidsverschijnselen en conditievermindering.

Wat doet de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut probeert bovenstaande functiestoornissen en de gevolgen daarvan te verminderen of te herstellen door oefeningen, massage, elektrotherapie, advies en/of begeleiding. Het doel van de fysiotherapeut is om het steun- en bewegingsapparaat zodanig te verbeteren dat normale houding en beweging weer mogelijk is en u zo goed mogelijk met overgebleven beperkingen en/of pijn kunt omgaan.

Behandeling Fysiotherapie

De behandeling van patiënten bestaat vaak uit het doen van oefeningen en therapieën om de beweeglijkheid te verbeteren en de pijn te verminderen. Aan de hand van een intakegesprek en een lichamelijk onderzoek kan de fysiotherapeut een behandelplan voorstellen en prognose geven. Als de fysiotherapeut denkt uw klachten niet te kunnen wegnemen kan hij bij bijvoorbeeld knieklachten doorverwijzen naar een orthopeed.

Heeft u vragen voor ons?

Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.