De dag van de behandeling

Meestal hoort u één dag voor uw dag van de behandeling het tijdstip van de ingreep.

> U meldt zich aan bij de receptie

Op de dag van de behandeling wordt u bij de receptie ontvangen en begeleid naar de wachtruimte. De receptioniste geeft u twee formulieren mee om daar in te vullen. Eén van deze formulieren is het toestemmingsformulier. Hierin staat onder andere vermeld dat u op de hoogte bent van de mogelijke risico’s van de behandeling die u ondergaat. Als u goed voorbereid wilt zijn, kunt u deze alvast doorlezen. Het tweede formulier is een gezondheidsvragenlijst.

> U wordt opgehaald door onze verpleegkundige

Wanneer aan de beurt bent, wordt u door de verpleegkundige opgehaald. Houdt u er rekening mee dat het kan voorkomen dat u enige tijd moet wachten alvorens u wordt  geroepen. Een operatieprogramma kan zowel in- als uitlopen. We vragen uw begrip hiervoor. De verpleegkundige neemt de formulieren en een aantal praktische zaken met betrekking tot de operatie met u door. De verpleegkundige neemt u vervolgens mee naar de operatieafdeling waar u een bed toegewezen krijgt en zich omkleedt. U krijgt een operatiehemd dat u tijdens de operatie draagt.

> De plastisch chirurg tekent het operatiegebied af

Voordat u naar de operatiekamer wordt gebracht tekent de plastisch chirurg het te opereren gebied af en worden foto’s gemaakt (indien deze niet al eerder genomen zijn). U kunt dan ook nog vragen stellen aan de plastisch chirurg.

> De anesthesist neemt de vragenlijst door en bespreekt de narcose

Als uw ingreep onder narcose plaatsvindt heeft u ook een gesprek met de anesthesist. Die neemt met u de door u ingevulde vragenlijst door en bespreekt de narcose. Vervolgens neemt de anesthesist u mee naar de operatieruimte en wordt u daar in slaap gebracht.

Als u wil weten welke regels wij hanteren omtrent bezoek na uw behandeling, kunt u hier meer lezen.

Heeft u vragen voor ons?

Bel nu 020 - 30 500 30 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.