}

Elasticiteit van de huid na vet verwijderen

Een veel gestelde vraag aan onze plastisch chirurgen is of er na vet verwijderen door middel van een liposuctie er losse huid kan overblijven.

Elasticiteit van de huid na liposuctie

Elasticiteit van de huid is van groot belang voor een goed eind resultaat bij een liposuctie procedure. Verschillende factoren spelen hierbij een rol. In de loop van de jaren verliest de huid aan elasticiteit. Dat is een natuurlijk proces. Daarnaast zijn factoren zoals roken, erfelijkheid, zwangerschap en gewichtsschommelingen ook van invloed op de kwaliteit en elasticiteit van de huid.

De plastisch chirurg zal tijdens uw consult de elasticiteit van uw huid onderzoeken. Indien er sprake is van een losse huid oftewel een huid met gebrek aan elasticiteit dan kan er als aanvullende of vervangende behandeling een lifting worden voorgesteld. Het alleen vet verwijderen of gedeeltelijk weghalen van vet geeft dan niet het gewenste eindresultaat. Een liposuctie kan dan gecombineerd worden met een buikwandcorrectie, dijbeenlift of armlift.

Stabiel lichaamsgewicht

Wanneer u kiest voor een liposuctie behandeling zal de plastisch chirurg op de door u gewenste plekken onder de huid vet verwijderen. Mensen die voor deze behandeling kiezen hebben een stabiel lichaamsgewicht maar hebben op specifieke delen van het lichaam overtollig vet. Een behandeling waarbij vet wordt weggehaald is geen manier om af te vallen en daarom zal er pas worden overgaan tot de procedure als u op uw streefgewicht bent.

Herstel na de liposuctie

Na de liposuctie behandeling zal de huid zich na verloop van tijd weer herstellen en hechten aan het onderliggende weefsel. Hoe lang dit duurt hangt onder andere af van de kwaliteit van uw huid en de uitgebreidheid van de behandeling. Hoe elastischer de huid hoe sneller deze in staat is zich weer te hechten.

Om het behandelde gebied tijdens het herstel hierbij optimaal te ondersteunen krijgt u bij Boerhaave Kliniek een drukpak aangemeten na uw behandeling. Deze drukkleding dient u na uw behandeling 6 weken dag en nacht dragen. Na verloop van tijd neemt de zwelling af en worden de verbeterde lichaamscontouren zichtbaar. Dit kan enkele weken tot maanden duren.

In een enkel geval is een extra behandeling om overtollige huid te verwijderen alsnog nodig.

Kosten van een liposuctie

De kosten van een liposuctie behandelingen variëren tussen de € 900.- en € 1700.- afhankelijk van de gewenste locatie. De exacte prijzen kunt u hier rustig bekijken op onze tarievenlijst.

Heeft u vragen voor ons?

Bel nu +31 88 40 00 200 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.