Hangende oogleden

erfelijke invloeden oogleden moeder en dochterVeroudering rond de ogen is in hoge mate erfelijk bepaald. De kans is groot dat als u een ouder met hangende oogleden hebt, dat u daar ook last van zult krijgen. Met de jaren kunnen de oogleden beginnen te zakken. Niet alleen kunnen ze u er ouder uit laten zien, maar ze kunnen ook erg zwaar aanvoelen. Als u last heeft van hangende oogleden kunt u zich afvragen of een blepharoplastiek, ook wel bekend als een ooglidcorrectie, geschikt voor u is.

Hangende oogleden door verlies aan elasticiteit van de huid

Verschillende veranderingen treden op aan onze oogleden naarmate we ouder worden. Bij de meeste mensen is het de huid die het “eerst” verouderd. Fijne lijntjes en rimpels verschijnen in de tere huid rond de oogleden. Als men eind 30 of begin 40 is zal de dunne huid van de oogleden zijn elasticiteit gaan verliezen. Er beginnen overtollige huidplooien te ontstaan. De levatorspier, die de bovenste oogleden liften, kan zwakker worden, waardoor het bovenste ooglid nog meer kan gaan hangen, soms daadwerkelijk over de rand van het bovenste ooglid heen. U kunt een extra zwaar gevoel in het bovenste ooglid voelen of het gevoel hebben dat de huid op uw wimpers hangt. Dit is het moment dat veel mensen een ooglidcorrectie gaan overwegen.

Wallen onder de ogen

Naarmate we ouder worden zullen de spieren onder onze huid ook zwakker worden, waardoor vet zich kan ophopen en waardoor, vooral bij de onderste oogleden, zakjes ontstaan. Het resultaat zijn wallen onder de ogen die u een vermoeide, slaperige of droevige blik geven. Deze veranderingen doen afbreuk aan de natuurlijke schoonheid van de ogen. Vaak geeft men aan er vermoeider of ouder uit te zien dan men zich voelt.

Het verhelpen van hangende oogleden steeds “gewoner”

Afgelopen jaar waren ooglidcorrecties na liposuctie en borstvergroting de derde meest uitgevoerde cosmetische chirurgische ingreep. Het aantal mensen dat een blepharoplastiek ondergaat blijft in feite jaarlijks toenemen. Het wordt een steeds “gewonere” ingreep die erbij hoort. De ingreep corrigeert de hangende bovenste oogleden en de gezwollen wallen onder de ogen door het verwijderen van overtollig vet, huid en spieren. Een ooglidcorrectie geeft uw jeugdige uitstraling weer terug met minimale kosten, risico en hersteltijd. Steeds vaker wordt een ooglidcorrectie gecombineerd met een volledige facelift.

De volgende condities zijn te behandelen door middel van een ooglidcorrectie:

  • Losse of verslapte huid van het bovenste ooglid die plooien creëert of de natuurlijke contouren verstoort, wat soms afbreuk doet aan de visie.
  • Wallen in de bovenste oogleden , veroorzaakt door overmatige vetafzetting
  • Overtollige huid en fijne rimpels van het onderste ooglid
  • Wallen onder de ogen
  • Losse of verslapte huid van het onderste ooglid

Tijdens het consult bij de plastisch chirurg wordt door lichamelijk onderzoek bepaald wat de oorzaak van de hangende oogleden zou kunnen zijn en in welke mate de oogleden zijn verslapt. Als het een neerwaartse verplaatsing van de wenkbrauw is, dan zal een correctie van de stand van wenkbrauwen worden voorgesteld. Dit kan plaatsvinden door middel van een wenkbrauwlift of endoscopische voorhoofdslift. Vaak worden deze procedures gecombineerd met een ooglidcorrectie.

Lees hier meer informatie over een ooglidcorrectie

Geschikte kandidaten voor een ooglidcorrectie zijn volwassen gezonde mannen en vrouwen die een realistisch beeld hebben van de te verwachten verbetering.

Heeft u vragen voor ons?

Bel nu 020 - 30 500 30 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.