Kincorrectie voor een mooie kaaklijn

Kincorrectie voor een mooie kaaklijn

Van actrice Marilyn Monroe wordt beweerd dat ze een kincorrectie heeft ondergaan. We kunnen het haar helaas niet meer vragen, want het is alweer 55 jaar geleden dat ze overleed. En als het verhaal waar is, zal de plastisch chirurg die ervoor verantwoordelijk was ook niet meer onder ons zijn. Het is dan in ieder geval wel een forse ingreep geweest, want voor een kincorrectie bestond toen nog niet de eenvoudige en wetenschappelijk bewezen veilige aanpak die er nu voor bestaat.

Waarom een kincorrectie?

Een kincorrectie wordt vaak toegepast bij iemand met een terugwijkende kin. Net als een wipneus of grote ogen is een terugwijkende kin erg kenmerkend voor het gezicht. Een kincorrectie kan iemand dan ook een heel ander aanzien geven. Bij mannen wordt een krachtige kin geassocieerd met mannelijkheid en seksuele aantrekkingskracht. Bij vrouwen kan een kincorrectie de harmonie van het gezicht en daarmee haar natuurlijke schoonheid versterken.

In het verleden was een kincorrectie een vrij grote chirurgische ingreep, waarbij de onderkaak naar voren werd gepositioneerd. Dit kon nadelige gevolgen hebben voor de stand van het gebit en kon bovendien leiden tot zenuwschade.

Hoe wordt een kincorrectie uitgevoerd?

Gelukkig is dit nu niet meer het geval en kan een terugwijkende kin op een veel eenvoudiger wijze worden gecorrigeerd, met een kleinere ingreep bovendien. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een kinimplantaat dat precies op maat kan worden gemaakt om u de kaaklijn te geven die u altijd al wenste voor uzelf. Dit implantaat is vervaardigd van siliconen. Dit betekent dat het veilig is voor toepassing in het lichaam. Bovendien is het altijd weer te verwijderen als dit om wat voor reden dan ook aan de orde mocht zijn. Het implantaat kan worden ingebracht door een kleine incisie te maken in een natuurlijke plooi onder de kin. Dit kan gebeuren onder lokale anesthesie. U krijgt na de ingreep een week antibiotica om het ontstaan van een infectie te voorkomen. De hechtingen kunnen na een week worden verwijderd en na de herstelperiode blijft een resultaat over dat er volkomen natuurlijk uit ziet. Het implantaat behoeft geen verder onderhoud, het wordt door de botten en spieren ter plaatse stevig op zijn plek gehouden.

Het resultaat van een kincorrectie

Net als alle cosmetische ingrepen in het gelaat heeft een kincorrectie een grote invloed op hoe uw gezicht eruit ziet. Het is daarom zeker geen beslissing om lichtzinnig te nemen. Een plastisch chirurg die zijn vak verstaat, zal dan ook altijd eerst met u in gesprek gaan over uw motief voor de ingreep en zal proberen u een zo nauwkeurig mogelijk beeld te schetsen van wat u ervan mag verwachten.

Wilt u meer weten over een kincorrectie? Maak dan een gratis en vrijblijvend consult bij één van onze ervaren plastisch chirurgen.

Heeft u vragen voor ons?

Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.