Diëtetiek

Diëtetiek is het specialisme op het gebied van voeding, leefstijl en gezondheid. De diëtist is gespecialiseerd in Diëtetiek en daarmee de persoon om vragen aan te stellen als het om gezonde, verantwoorde voeding gaat. Door een aangepast voedings- en beweegpatroon te adviseren wordt de algemene lichamelijke en geestelijke gezondheid bevorderd. Daarnaast heeft de diëtist kennis van de invloed die het gedrag heeft op het voedingspatroon. U wordt hierin begeleid door de diëtist zodat het veranderen van een voedingspatroon of het volgen van een dieet makkelijker wordt. De diëtiste die in Boerhaave Medisch Centrum gehuisvest is mevrouw Dorhout Mees.

Waarvoor kunt u bij de diëtist terecht?

U kunt voor allerlei voedings- of leefstijlvragen bij de diëtist terecht. Mensen met overgewicht kunnen met behulp van de diëtist proberen tot een gezond lichaamsgewicht te komen. Daarnaast behandelt de diëtist mensen met diabetes, een verhoogd cholesterol of een hoge bloeddruk. Ook hebben mensen met voedselallergieën vaak baat bij een aangepast dieet. De diëtist helpt vast te stellen welke voedingsmiddelen klachten veroorzaken. Naast het afstemmen van een specifiek dieet geeft de diëtist ook algemeen advies over gezonde eet- en leefgewoonten.

Behandeling

Tijdens het eerste consult wordt uw medische situatie besproken. Wat zijn uw beweegredenen om bijvoorbeeld gewicht te verliezen? Wat wilt u graag bereiken? Wanneer alles in kaart is gebracht, wordt een voedingsadvies op maat gemaakt. Hierin spelen uw persoonlijke doelen een belangrijke rol.

Feiten over de diëtetiek

Wat kost een Diëtetiek

Beste verhouding prijs / kwaliteit

 • L
  Ingreep onder lokale verdoving
 • O
  Ingreep vereist een overnachting (prijs inclusief overnachting)
 • N
  Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)

  Meest gestelde vragen

  Maak een gratis afspraak

  Wilt u meer informatie? Maak een gratis afspraak of stel uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Heeft u vragen voor ons?

  Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.