Interne geneeskunde

Afdeling Interne Geneeskunde

De Afdeling Interne Geneeskunde is een belangrijke afdeling binnen Boerhaave Medisch Centrum. Na afronding van zijn specialistenopleiding heeft de internist Drs. P.M. Elte jarenlang ervaring opgedaan in de uitvoering van de Interne Geneeskunde. Daarbij is hij zeer bedreven in de uitvoering van maag-darm-lever-onderzoek (zoals gastroscopie, coloscopie, sigmoïdoscopie) en het plaatsen van de maagballon tegen overgewicht.

Wat is een internist?

Een internist heeft na de opleiding tot arts de opleiding Interne Geneeskunde met succes afgerond. Het vakgebied van de Interne Geneeskunde betreft de hele mens. Daarom heeft het specialisme Interne Geneeskunde een spilfunctie in de behandeling van ziekten. De internist houdt zich bezig met ziekten van organen aan de binnenkant van het lichaam zoals nieren, hart, longen, lever, maag, darmen, bloed- en bloedvaten, schildklier en gewrichten. Bekende ziekten als diabetes, hoge bloeddruk, bloedstollingstoornissen en verminderde afweer behoren tot de specialisatie van de internist. De internist is betrokken bij bijna alle aandoeningen en ziekten die u zich maar kunt voorstellen.

Wat doet de internist?

De internist is gespecialiseerd in het vaststellen van de oorzaken van allerlei soorten lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld koorts, buikpijn, overgewicht of moeheid. Een ander belangrijk aandachtspunt van de internist is het inschatten van risico’s op mogelijke aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, suikerziekte of maag-darm-lever ziekten. Een belangrijk onderdeel van het werk van de internist is het luisteren naar uw klachten en het doen (of laten doen) van lichamelijk onderzoek zoals bijvoorbeeld een ECG, echo, endoscopie, MRI of CT-scan. Daarnaast behoren het stellen van een (voorlopige) diagnose en het opstellen van een behandelplan tot de vaardigheden van de internist.

Samenwerking

De internist werkt samen met andere medisch specialisten en staat voortdurend in contact met hen over de juiste behandeling van de patiënten. Mensen met overgewicht kan hij bijvoorbeeld doorverwijzen naar een diëtiste of een fysiotherapeut.

Aandachtsgebieden Interne Geneeskunde

Binnen de Afdeling Interne Geneeskunde hebben wij speciale aandacht voor de volgende gebieden:

Heeft u vragen voor ons?

Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.