Maag-Darm-Lever onderzoek

U kunt snel bij onze ervaren MaagDarmLever specialist terecht voor verschillende kijkonderzoeken. Wij hebben geen wachttijden zodat u snel kunt worden behandeld of onderzocht.

Wat is een Maag-Darm-Lever-specialist?

De Maag-Darm-Lever-specialist heeft zich gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van ziekten van de spijsverteringsorganen. De spijsvertering omvat organen als de slokdarm, maag, dunne darm, dikke darm, alvleesklier, lever, galwegen en het anusgebied.

Het werkterrein van de MDL-specialist loopt uiteen van aandoeningen als diarree en verstoppingen, tot hepatitis en levercirrose; van slikklachten tot alvleesklierkanker; van overgewicht tot anorexia en ook chronische darmontstekingen als de ziekte van Crohn.

Wat doet de MDL-specialist?

De specialist luistert goed naar uw klachten en kan besluiten verder uitgebreid onderzoek te doen naar uw klachten. Als de arts afwijkingen vermoedt aan uw spijsverteringsorganen kan hij kiezen voor het uitvoeren van een endoscopie.

Endoscopieën

In overleg met uw arts beslist u om een endoscopie te ondergaan. Een endoscopie is een kijkonderzoek van de inwendige organen. De arts kan met een endoscoop (een flexibele slang met camera) uw spijsverteringsorganen bekijken en beoordelen op afwijkingen. De endoscoop komt via natuurlijke openingen in het lichaam. Zoals bijvoorbeeld via de mond bij een gastroscopie. Kijk hieronder voor meer informatie over de volgende onderzoeken:

  • Gastroscopie (Slokdarm/Maag/Twaalfvingerige darm)
  • Sigmoïdoscopie (Endeldarm)
  • Coloscopie (Dikke darm)

Een scopie (kijkonderzoek) heeft als groot voordeel dat het onderzoek via de natuurlijke ingangen van het menselijk lichaam kan worden uitgevoerd. Dit is voordelig voor de hersteltijd en ook het verblijf in de kliniek zal minimaal zijn.

Zelfde dag naar huis

Veel onderzoeken kunnen poliklinisch worden uitgevoerd maar voor enkele onderzoeken is het noodzakelijk dat de patiënt een roesje krijgt toegediend. U wordt dan vooraf ontvangen op de afdeling dagbehandeling en slaapt daar na het onderzoek ook uit.

Heeft u vragen voor ons?

Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.