Neurologie

Op onze afdeling neurologie behandelen wij mensen met de meest uiteenlopende klachten: van hoofdpijn tot slapeloosheid, van rugklachten tot duizeligheid. Hoewel de oorzaken van neurologische aandoeningen vaak ingewikkeld zijn en soms moeilijk te achterhalen, zijn veel aandoeningen goed te behandelen.

Als u onvoldoende baat heeft bij uw huidige behandeling of u zoekt een manier om van uw klachten af te komen kunt u eenvoudig een afspraak maken met een van onze neurologen. Bij ons kunt u snel terecht voor een afspraak met de neuroloog.

Wat is een neuroloog?

Een neuroloog is een medisch specialist die zich bezig houdt met de diagnose en behandeling van ziekten van de hersenen, het ruggenmerg, het
zenuwstelsel en de spieren. Hij onderzoekt klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid, dubbelzien, uitstralende rugpijn, verlammingsverschijnselen maar ook slaapproblemen.

Wat doet de neuroloog?

Allereerst luistert de neuroloog goed naar uw klachten. Dit vormt de basis voor een voorlopige diagnose. De neuroloog kan met simpele instrumenten de meeste functies van de hersenen en de zenuwen testen. Daarnaast kan hij kiezen uit allerlei manieren om verder onderzoek te doen, zoals bijvoorbeeld EMG, EEG, CT-scan en MRI-scan. Afhankelijk van de bevindingen zal de neuroloog een behandelplan voorstellen. In veel gevallen kan dat
al op korte termijn.

Behandeling door de neuroloog

Bij veel neurologische aandoeningen zijn goede voorlichting en begeleiding een belangrijk onderdeel van de behandeling. De neuroloog werkt daarvoor samen met ergo- en fysiotherapeuten, revalidatieartsen en logopedisten.

Aandachtsgebieden

De neurologen bij Boerhaave Medisch Centrum hebben speciale belangstelling voor algemene neurologie en mensen met hoofdpijn. Meer informatie over onze aandachtsgebieden is te vinden onder onderstaande links:

Ervaren neurologen

Aan Boerhaave Medisch Centrum zijn drie neurologen verbonden.

Heeft u vragen voor ons?

Bel nu 020 - 30 500 30 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Vrijblijvend consult