Rhinoplastiek: open of gesloten?

Rhinoplastiek: open of gesloten?

Een rhinoplastiek, beter bekend als een neuscorrectie, is het veranderen van de vorm van de neus door middel van een chirurgische ingreep.
De rhinoplastiek staat al jaren in de top 5 van meest uitgevoerde plastisch chirurgische ingrepen en wordt binnen Boerhaave Medisch Centrum zelfs dagelijks uitgevoerd.
Deze ervaring is van groot belang omdat er verschillende technieken zijn om een neuscorrectie uit te voeren. Hoe beter deze beheerst worden, des te specifieker kan de neuscorrectie uitgevoerd worden op basis van de persoonlijke wensen van de patiënt.

De open en gesloten techniek

rhinoplastiek operatie open of gesloten Binnen de neuschirurgie zijn er twee technieken: de open en gesloten techniek.
De neuscorrectie kan uitgevoerd worden via een insnede onder de neus (open neuscorrectie) of via een insnede binnen in het slijmvlies van de neus (gesloten neuscorrectie).

Maar wanneer voer je nu welke techniek uit?

Sommige chirurgen beheersen zowel de open als de gesloten techniek en zijn in staat te kiezen tussen deze technieken om het voor de patiënt beste resultaat te bereiken.
Bij primaire (voor de eerste keer) rhinoplastiek kan het gewenste resultaat veilig snel en minder ingrijpend bereikt worden met een gesloten neuscorrectie. Deze benadering heeft vele voordelen en leidt niet tot een zichtbaar litteken.
In het geval van secundaire neuscorrectie (de patiënt heeft al eerder een neuscorrectie ondergaan) of een neuscorrectie waarbij complexe technieken nodig zijn voor de wederopbouw van de neus kan soms beter een open techniek gebruikt worden.

Elke neuscorrectie is een unieke operatie die een afspiegeling is van een goed consult waarbij uitgebreid wordt geluisterd naar de wens van de patiënt. Het is geen operatie die zomaar herhaald kan worden bij een volgende patiënt. Beide technieken hebben dus hun voor- en nadelen die per patiënt afgewogen moeten worden.

Voordelen van een gesloten neuscorrectie

• Minder chirurgische dissectie
• Minder traumatisch
• Geen litteken onder de neus
• De mogelijkheid om exacte veranderingen aan te brengen
• Korter herstel
• Verminderde postoperatieve zwelling (oedeem)
• Sneller terugkeer naar een normaal uiterlijk

Onze plastisch chirurgen vertellen u tijdens een gratis en vrijblijvend consult graag meer over de mogelijkheden.

Heeft u vragen voor ons?

Bel nu 020 - 30 500 30 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.