Dr. Evert-Jan ten Dam studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Na zijn studie heeft dr. Ten Dam een jaar in Los Angeles gewoond om onderzoek te doen aan de University of California at Los Angeles (UCLA). Hierna heeft hij een gecombineerd promotie- en specialisatietraject afgelegd in het UMC Groningen. Tijdens deze periode volgde hij de vooropleiding Heelkunde, inclusief een stage brandwonden-chirurgie, in het Martini Ziekenhuis Groningen.

De opleiding Plastische Chirurgie doorliep hij in het UMCG en het Medisch Centrum Leeuwarden, en werd afgerond met een Europees certificaat als Fellow of the European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery (EBOPRAS).

Als plastisch chirurg heeft dr. Ten Dam ervaring opgedaan in de reconstructieve en esthetische chirurgie in het LUMC en Alrijne Ziekenhuis te Leiden, en sinds 2021 werkt hij in het Boerhaave Medisch Centrum.

‘Ik vind het belangrijk dat een patiënt zich op zijn of haar gemak voelt tijdens de behandeling en een eerlijk advies krijgt. Samen bespreken waar de mogelijkheden en uitdagingen liggen, met als doel een zo mooi mogelijk resultaat, en een tevreden patiënt. Dat is het dankbare van mijn vak, daar doe ik het voor.’

Opleiding

 • 2004-2010
  Studie Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen 
 • 2010-2020
  Arts-onderzoeker / promovendus UCLA (VS) en RUG
 • 2013-2015
  Vooropleiding Heelkunde in het Martini Ziekenhuis
 • 2016-2020
  Opleiding Plastische Chirurgie in het UMCG en MCL

Werkervaring

 • 2021 – heden
  Plastisch chirurg in het LUMC en Alrijne Ziekenhuis
 • 2021 – heden
  Plastisch chirurg bij Boerhaave Medisch Centrum

Promotie

Op 8 december 2020 is dr. Ten Dam gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn proefschrift is getiteld “Biological Pathways in the Development of Dupuytren’s and Peyronie’s Diseases” en beschrijft processen achter de spontane littekenvorming in de handpalm en penis.

Lidmaatschappen

 • Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC)
 • Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC)
Heeft u vragen voor ons?

Bel nu 020 - 30 500 30 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.