}

Dr. Evert-Jan ten Dam studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Na zijn studie heeft dr. Ten Dam een jaar in Los Angeles gewoond om onderzoek te doen aan de University of California at Los Angeles (UCLA). Hierna heeft hij een gecombineerd promotie- en specialisatietraject afgelegd in het UMC Groningen. Tijdens deze periode volgde hij de vooropleiding Heelkunde, inclusief een stage brandwonden-chirurgie, in het Martini Ziekenhuis Groningen.

De opleiding Plastische Chirurgie doorliep hij in het UMCG en het Medisch Centrum Leeuwarden, en werd afgerond met een Europees certificaat als Fellow of the European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery (EBOPRAS).

Als plastisch chirurg heeft dr. Ten Dam ervaring opgedaan in de reconstructieve en esthetische chirurgie in het LUMC en Alrijne Ziekenhuis te Leiden. Sinds 2021 is hij verbonden aan Boerhaave Kliniek en specialist op het gebied van:

‘Ik vind het belangrijk dat een patiënt zich op zijn of haar gemak voelt tijdens de behandeling en een eerlijk advies krijgt. Samen bespreken waar de mogelijkheden en uitdagingen liggen, met als doel een zo mooi mogelijk resultaat, en een tevreden patiënt. Dat is het dankbare van mijn vak, daar doe ik het voor.’

Promotie

Op 8 december 2020 is dr. Ten Dam gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn proefschrift is getiteld “Biological Pathways in the Development of Dupuytren’s and Peyronie’s Diseases”.

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC)
  • Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC)
Heeft u vragen voor ons?

Bel nu +31 88 40 00 200 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.