Dr. Enajat heeft zijn opleiding tot plastisch chirurg gevolgd in het VU Medisch Centrum, Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk (brandwondencentrum) en Spaarne Gasthuis, Haarlem. Hij heeft daarnaast ervaring opgedaan in Taiwan, New York en Zweden en deelgenomen aan het Dutch Aesthetic Facial Plastic Reconstructive Surgery Fellowship. Dr. Enajat heeft het Europees examen plastische chirurgie behaald en is daarmee Fellow of the European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery (EBOPRAS).

Zijn aandachtsgebieden zijn esthetische en reconstructieve plastische chirurgie. Waar de esthetische plastische chirurgie zich richt op schoonheid, richt de reconstructieve plastische chirurgie zich op herstel na bijvoorbeeld kanker of een ernstig ongeval. Beide gebieden binnen de plastische chirurgie vullen elkaar goed aan. Hoogwaardige kwaliteit van zorg, goede en eerlijke voorlichting en veiligheid van de behandelingen staan centraal in de praktijk van dr. Enajat.

“Voor mij staat de patiënt centraal. Ik zal de patiënt te allen tijde eerlijk advies geven in het maken van de juiste keuzes om zo samen tot een persoonlijk behandelplan te komen. Immers, een volledige en eerlijke voorlichting vormt de basis voor de vertrouwensrelatie tussen arts en patiënt en draagt bij aan de tevredenheid na de behandeling. De overeengekomen behandeling en de daaropvolgende controles voer ik zelf uit. Mijn streven is om u tevreden te zien aan het einde van het behandeltraject.”

Opleiding

 • 2005 – 2011
  • Studie geneeskunde: Radboud Universiteit Nijmegen
 • 2012 – 2014
  • Vooropleiding algemene heelkunde RKZ, Beverwijk
 • 2015 – 2018
  • Specialisatie tot plastisch reconstructief chirurg VUMC, Amsterdam

Lidmaatschappen

 • Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC)
 • Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC)

Promotie

Op 15 december 2014 is dr. Enajat gepromoveerd aan de Universiteit van Maastricht. Zijn proefschrift is getiteld  “Deep Inferior Epigastric Artery Perforator Flap Breast Reconstruction: Optimization of Technique, Perioperative Measures, and Outcome” en behandelt een methode van borstreconstructie met lichaamseigen weefsel.

Privé

Dr. Enajat is getrouwd en heeft één zoon. In zijn vrije tijd brengt hij graag tijd door met zijn gezin en houdt hij ervan om te sporten.

Heeft u vragen voor ons?

Bel nu 020 - 30 500 30 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.