}

Dokter Bartlema haar interesse voor de plastische chirurgie in oogleden is ontstaan tijdens haar onderzoeksstage in het orbitacentrum in het AMC: “De verfijning van dit soort chirurgie vind ik een enorme uitdaging. De precisie die ik bij de inwendige oogoperaties toepas gebruik ik ook bij de ooglidoperaties. Toen in het ziekenhuis waar ik nu werkzaam ben de kans kwam om me hierin verder te verdiepen heb ik deze kans direct aangepakt.” Tijdens haar werkzaamheden is zij opgeleid door Dr. Pigeaud (VUMC). De aantrekkingskracht van dit soort chirurgie is voor haar de tevredenheid van patiënten achteraf en de uitdaging zoveel mogelijk aan de wensen van de patiënt te voldoen.

Naast de oculoplastische chirurgie gaat de interesse van dokter Bartlema ook uit naar de refractiechirurgie (brilvervangende chirurgie). Momenteel werkt zij daarom met veel plezier in een algemeen ziekenhuis. Omdat haar interesse juist ook ligt bij de plastisch chirurgische ingrepen, is dokter Bartlema in 2022 het team oogartsen bij Boerhaave Kliniek komen versterken.

“Een zeer leuke en uitdagende stap. Naast de bovenooglidcorrectie voer ik ook ptosiscorrecties uit. Ptosis wordt niet alleen door verslapping van de huid en onderliggend spierweefsel veroorzaakt, maar ook van de oogspier zelf. Dit kan komen door verlammingen of aponeurogeen (een mooi woord voor de ‘leeftijd’). Daarnaast heeft (halfharde zuurstof doorlatend) contactlens gebruik een negatief effect op het ontstaan hierop. Naast bovenooglidchirurgie doe ik ook verschillende ingrepen aan de onderoogleden. Denk hierbij aan verwijderen van huidtumoren en een naar binnen of naar buiten gedraaid ooglid.”

Heeft u vragen voor ons?

Bel nu +31 88 40 00 200 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.