}

Vanaf het begin van de carrière in de oogheelkundige praktijk (1991, in het St.Franciscus Gasthuis en het Oogziekenhuis in Rotterdam ) ging de belangstelling van Bob Ververs uit naar de refractiechirurgie ( brilvervangende chirurgie ) en de oculoplastische chirurgie. Bij oculoplastische chirurgie kunt u denken aan behandeling van ooglidtumoren, ooglidstand-afwijkingen (een naar binnen of naar buiten gedraaid ooglid ) en de meer cosmetische gerichte ooglidcorrectie.

In 2002 heeft hij de algemene oogheelkunde verlaten om zich te kunnen richten op genoemde aandachtsgebieden. Werkzaamheden werden verricht in klinieken zowel in Nederland als Engeland. Naast zijn registratie in Nederland is hij eveneens geregistreerd in Engeland en Dubai. Daarnaast is Bob Ververs consulent voor laserbehandelingen bij het Netherlands Insitute for Innovative Intraocular Surgery en heeft in die positie samen met Gerrit Melles de eerste Bowman transplantatie verricht.

Bij de oculoplastische chirurgie zoals deze nu door hem wordt uitgeoefend gaat het vooral om het anti-ging aspect waarbij er sprake is van een conservatief chirurgische benadering omdat het ooglid vanzelfsprekend goed moet blijven passen bij het verder niet-geopereerde gelaat. Zonodig kunnen subtiele extra effecten bereikt worden met Injectables. Voor de uitgebreidere correcties zoals een facelift ( immers, het ooglid staat niet op zichzelf ) kunt u terecht bij een van de plastisch chirurgen.

Opleiding

Geneeskunde aan Erasmus Universiteit Rotterdam

Oogheelkunde in het Oogziekenhuis Rotterdam

Lidmaatschappen

Naast het lidmaatschap van de Oogheelkundige beroepsvereniging is hij eveneens lid van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde.
Dokter Ververs is tevens werkzaam in de Marebrug kliniek.
Heeft u vragen voor ons?

Bel nu 020 - 30 500 30 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Vrijblijvend consult