}

Yoline Mermans is opgeleid in het VU Medisch Centrum Amsterdam, het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk (Brandwondencentrum), het Spaarne Gasthuis Haarlem en in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis Amsterdam.

Na haar opleiding heeft ze ervaring opgedaan binnen het brede palet van de cosmetische chirurgie door deel te nemen aan het Advanced Aesthetic plastic surgery fellowship in één van de drukste privé klinieken in Melbourne (The Melbourne Institute of Plastic Surgery). Daarnaast heeft ze zich nog verder verdiept in de reconstructieve en cosmetische borstchirurgie door deel te nemen aan het Breast and (micro-) reconstructive fellowship in the Royal Melbourne en Royal Womens Hospital Melbourne. Daar lag haar focus op de (borst)reconstructies met eigen weefsel vanwege (borst)kanker, borstverkleiningen en prothese chirurgie in het kader van een reconstructie of een cosmetische indicatie. Ook opereerde ze in the Epworth Hospital, Melbourne waar ze wekelijks contourverbeterende chirurgie na gewichtsverlies verrichten.

Yoline Mermans is lid van de NVPC, NVEPC en is officieel fellow of the European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery (EBOPRAS).

Elke patiënt heeft een andere vraagstelling en een andere verwachting van het eindresultaat. Het is mijn taak als plastisch chirurg hier tijdens mijn consult goed naar te luisteren, hier zo nodig extra tijd voor te nemen en zo samen het best passende behandelplan op te stellen. Ook wanneer een wens niet haalbaar is zal ik dit bespreekbaar maken met mijn patiënt en zo mogelijk naar alternatieven zoeken. Eerlijkheid en een realistische verwachting creëren zijn kenmerkend voor mij als plastisch chirurg. Wat niemand wil is onvrede achteraf dus het eerste consult is voor mij van essentieel belang!

Door de werkervaring die ik heb opgedaan in het buitenland weet ik ook dat er verschillende manieren zijn om een bepaald cosmetisch probleem te benaderen. Dit is van grote waarde voor mij als plastisch chirurg omdat elk lichaam uniek is en elke patiënt andere wensen heeft. De kennis hebben van meerdere mogelijkheden maakt dan ook dat ik mijn patiënt meerdere opties kan bieden indien dat gewenst is.

(Para poder llegar al óptimo tratamiento es muy conveniente hablar el mismo idioma. Trabajando en una de las clínicas cosméticas mas grandes de Ámsterdam significa diversidad de cultura e idioma. Si desea tener la consulta en español, en caso de que (aún) no dominas el Holandés o Inglés, también es posible si le veo durante mi consulta. )

Drs. Mermans is bij Boerhaave Kliniek de specialist op het gebied van:

Heeft u vragen voor ons?

Bel nu +31 88 40 00 200 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.