Specialisaties

Bij Boerhaave Tandheelkunde kunt u terecht voor de specialisaties:

  • Orale implantologie
  • Endodontologie
  • Esthetische tandheelkunde

Doordat wij een verwijspraktijk zijn kunt u ook voor de moeilijkste en meest complexe tandheelkundige vraagstukken bij ons terecht. Onder begeleiding van Enrique Rikken en Sander Menso en hun team hoeft u niet (langer) bang te zijn voor uw behandeling.

Orale Implantologie

Op verzoek of verwijzing plaatsen wij tandheelkundige implantaten. Deze behandeling wordt uitgevoerd door een erkend tandarts-implantoloog NVOI geregistreerd.

Een tandheelkundige implantaat is een titanium kunstwortel die de natuurlijke wortel vervangt en waarop een kroon of brug vastgeschroefd/gecementeerd kan worden. Bij een kunstgebit is het mogelijk een verbeterde houvast te creëren met implantaten.
Tijdens het eerste bezoek wordt uw hulpvraag samen besproken, foto’s gemaakt en afdrukken genomen voor gebitsmodellen. Bij het tweede bezoek worden de mogelijkheden uitgelegd en in een behandelplan/begroting omschreven.
Na het operatief plaatsen wordt, naargelang de afspraak met uw tandarts, het vervolgwerk in onze praktijk uitgevoerd of bij de eigen tandarts.
Periodieke controle en reiniging, individueel afgestemd, waarborgt de lange termijn gezondheid van het weefsel rond het implantaat.

Endodontologie

Wij behandelen op verzoek of verwijzing. Alle behandelingen worden uitgevoerd door een erkend tandarts-endodontoloog.
Een tandarts-endodontoloog is een tandarts gespecialiseerd in de endodontologie. Dit is het deel van de tandheelkunde dat zich bezighoudt met het gebied van wortels van tanden en kiezen en de hierin gelegen kanalen.

Naast het doen van wortelkanaalbehandelingen houdt een tandarts-endodontoloog zich bezig met tandletsels, pijnklachten in de mond, het verlenen van advies aan patiënten en tandartsen en het geven van onderwijs.

De tandarts-endodontoloog heeft na de opleiding tandheelkunde een 3-jarige master opleiding genoten in de endodontologie en wordt erkend door de Nederlandse Vereniging voor Endodontologie (NVvE).

Uw eerste afspraak is voor een consult. Hierbij heeft u de tijd om zijn verhaal te doen en heeft de endodontoloog de tijd om het probleem te onderzoeken. De eigen tandarts geeft u een verwijsbrief mee. Het consult duurt ongeveer een half uur.

Esthetische tandheelkunde

We kunnen ons goed voorstellen dat u niet (optimaal) tevreden bent met u glimlach. Soms leidt dit tot binnensmonds praten of praten met de hand voor de mond.

Veelal kan er door relatief kleine ingrepen een groot resultaat worden behaald. Bij Boerhaave tandheelkunde kunt u terecht voor mooiere, rechtere en wittere tanden. Wij hopen u graag te mogen helpen, zodat u weer de stralende en zelfverzekerde glimlach heeft die u verdient.

Esthetische tandheelkunde resultaat

Voorbeeld Esthetische tandheelkunde

 

Narcose

Bij Boerhaave Tandheelkunde is het mogelijk onder narcose tandheelkundig te worden behandeld. Angst voor de tandarts kan soms leiden tot uitstel van noodzakelijke behandelingen en verwaarlozing van het gebit. Bij Boerhaave tandheelkunde is het team ingesteld op de begeleiding van angstige patiënten. Na een oriënterend gesprek worden de mogelijkheden met u besproken en kan de behandeling (bv trekken van tanden en (verstands)kiezen, plaatsen implantaten, kaakchirurgische ingrepen) onder narcose plaatsvinden.

U kunt op eigen verzoek of via verwijzing van uw tandarts een afspraak maken met Boerhaave Tandheelkunde.

De tandheelkundige behandeling wordt via het reguliere tarief berekend, de narcose behandeling wordt niet door verzekeraars vergoed. Deze kosten zijn variabel (350 tot 850 euro) en afhankelijk van de duur van de behandeling.

Heeft u vragen voor ons?

Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.