Boerhaave Medisch Centrum Utrecht

Boerhaave Medisch Centrum is de grootste kliniek van Nederland op het gebied van plastische chirurgie. Aandacht voor de patiënt en de wens van de patiënt staan bij ons centraal. Ieder lichaam is uniek en daarom is elk behandelplan persoonlijk. Door de tijd te nemen en te luisteren naar individuele wensen kunnen wij gepersonaliseerde zorg bieden. Hiermee willen wij een positieve bijdrage leveren aan het zelfvertrouwen van onze patiënten.

Als enige kliniek in heel Nederland is er bij ons elke dag een plastisch chirurg aanwezig, waardoor de patiënt 365 dagen per jaar bij ons terecht kan, zowel voor als na de behandeling. Zo streven we elke dag naar verbetering en hopen wij in 2022 met onze nieuwe vestiging in Utrecht nog meer mensen te kunnen bereiken

Wat kunnen wij nu concreet voor u betekenen?

Bent u benieuwd naar de verschillende mogelijkheden qua behandelingen? Dan kunt u alvast terecht bij onze locatie in Amsterdam. Via de contact button kunt u direct een vrijblijvend consult inplannen.

Daarnaast zijn wij met de komst van onze nieuwe vestiging in Utrecht straks op zoek naar personeel dat zich kan vinden in onze missie, visie en kernwaarden. 365 dagen per jaar hebben wij met ons gemotiveerde team van professionals als gezamenlijk doel om de hoogste kwaliteit zorg te bieden. Dit doen wij met aandacht voor de patiënt, het proces en voor elkaar. Geïnteresseerd in een eventuele carrière bij de Boerhaave? Wellicht kunt u dan alvast een kop koffie komen drinken. Maak uw interesse kenbaar via: pz@boerhaave.nl .

 

Maak direct een gratis afspraak

Het ontwerp

De architectuur van Boerhaave Medisch Centrum Utrecht is van entree tot operatiekamers innovatief. De duidelijk zichtbare entree zorgt voor een gastvrije uitstraling. Patiënten, bezoekers en medewerkers betreden op laagdrempelige wijze het gebouw. Via de uitnodigende hoofdentree komt men in de entreehal met uitzicht op de groene binnentuin. De centrale binnentuin vormt het groene hart van het gebouw en is zowel op de begane grond als de eerste verdieping omgeven door alle zorgfuncties. De patiënten kunnen zo optimaal genieten van maximale rust. Het gebouw is voorzien van grote verticale raampartijen van vloer tot plafond die uitzicht bieden op het groen en zorgen voor extra veel daglicht.

Het gebouw bestaat uit drie verdiepingen. De platte daken van het gebouw worden ingevuld met vegetatiedaken, dakterrassen, sportvelden en zonnepanelen.

Uniek duurzaam concept

Het compacte bouwvolume en de toegepaste duurzame materialen minimaliseren de energiebehoefte en het warmteverlies van het gebouw. De betonnen skeletconstructie is zo ontworpen dat maximale flexibiliteit bereikt wordt om toekomstige aanpassingen mogelijk te maken, zowel bouwkundig als installatietechnisch. Het gebouw is extreem goed geïsoleerd en het dak is voorzien van meer dan 250 zonnepanelen die een grote hoeveelheid eigen energie opwekken. De energiezuinige en onderhoudsarme installaties, waaronder vier warmtepompen die gelijktijdig warmte en koude lucht kunnen produceren, hebben een minimale energievraag en maximale levensduur. Daarbij is de warmte- en koelvraag van het gebouw geminimaliseerd door de activering van de thermische massa van de betonconstructie en de inzet van responsief gestuurde gebouwinstallaties. Hierbij wordt de verwarming, koeling, luchtverversing en verlichting van elke ruimte individueel gestuurd op basis van het daadwerkelijk aantal aanwezige personen. Dit zorgt voor optimaal comfort voor de gebruikers en voorkomt verspilling van energie.

Groen is daarnaast niet alleen te zien in onze binnentuin, ook op het dak wordt waar mogelijk groen toegepast. Met al dit groen dragen we ons steentje bij aan het vergroten en verbeteren van de biodiversiteit en de luchtkwaliteit in de omgeving.

 

Operatiekamers met daglicht

Alle spreek- en onderzoekskamers voor de consulten en dagbehandelingen zijn op de begane grond. De verpleeg- en operatieafdeling voor intensieve zorg bevindt zich op de eerste verdieping. Door alle intensieve zorgfuncties op één verdieping onder te brengen ontstaan korte looproutes voor het personeel en wordt verticaal beddentransport nagenoeg overbodig. De operatieafdeling (vier ultramoderne operatiekamers) wordt net als het hele gebouw voorzien van grote ramen. Het personeel heeft hierdoor ook daglichtbeleving én uitzicht naar buiten. Dit zorgt voor een goed dagritmegevoel tijdens de operaties en draagt bij aan een gezonde en stimulerende werkomgeving voor het personeel.

De zorg van de toekomst

Het Boerhaave Medisch Centrum is zo ontworpen dat het klaar is voor de zorg van de toekomst. Naast duurzaamheid is ook ‘optimalisatie van processen’ als uitgangspunt genomen bij de bouw. Boerhaave Medisch Centrum hoopt bij te kunnen dragen aan de medische boulevard die de gemeente Utrecht hier wenst te realiseren en we streven ernaar zo goed en intensief mogelijk samen te werken met het vlak naast ons gelegen St. Antonius Ziekenhuis.

Heeft u vragen voor ons?

Bel nu 020 - 30 500 30 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Vrijblijvend consult