Over Boerhaave Medisch Centrum

Boerhaave Medisch Centrum stelt zich ten doel de hoogste kwaliteit zorg te bieden. Kwaliteit die zich niet alleen uit in de behandeling zelf, maar ook in onze medewerkers en in onze voor- en nazorg. Door helder advies en duidelijke informatie vooraf en een goede begeleiding van onze patiënten tijdens en na de behandeling denken wij deze kwaliteit te kunnen waarborgen.

Het feit dat wij één van de grootste klinieken in Nederland zijn en jarenlange ervaring hebben wil niet zeggen dat wij niet continu naar verbetering streven. Boerhaave Medisch Centrum wil namelijk de voorloper in de zorgsector blijven door ook in de toekomst te werken volgens de nieuwste medische inzichten en technieken. Op de afdeling cosmetische zorg bieden wij plastische chirurgie op topniveau. 365 dagen per jaar kunt u bij ons terecht ook voor niet-operatieve behandelingen, zoals injectables (inspuitingen).

Wij zijn bekroond met het ZKN-keurmerk en een ISO 9001-2015 certificering voor het adviseren en uitvoeren van plastische chirurgische ingrepen met inbegrip van de nazorg.

Maak direct een gratis afspraak
Ervaar de Boerhaave in 2 minuten

Wat is onze missie?

”Ú bent onze zorg”.

Bij Boerhaave Medisch Centrum staat de patiënt centraal. Binnen de kliniek werken ervaren specialisten om zo specifiek en zo goed mogelijk de zorg te kunnen bieden waar de patiënt behoefte aan heeft.

Boerhaave Medisch Centrum garandeert zijn patiënten een goede, snelle en persoonlijke behandeling. Wij beloven u dat wij niet alleen bereikbaar, maar ook betrokken zijn. Boerhaave Medisch Centrum huisvest een groot aantal medisch specialisten. De reguliere zorg (verzekerde zorg) bestaat uit neurologie.

Geschiedenis Boerhaave Medisch Centrum

De Amsterdamse Boerhaave kliniek is opgericht in 1902. De kliniek is vernoemd naar Hermanus Boerhaave, die in de zeventiende eeuw als arts en hoogleraar klinische geneeskunde hoog in aanzien stond. De universiteit van Leiden groeide door zijn deskundigheid uit tot hét centrum voor medische opleidingen. Vorsten als Frans I en Tsaar Peter I vroegen Boerhaave om medische raad.

De Boerhaave kliniek in Amsterdam startte in 1902 als privékliniek. Na de dood van oprichter/eigenaar Mendes de Leon in 1924 nam een medisch consortium, de Vereniging Boerhaave Kliniek, het bestuur van de kliniek over. In 1994 is onder dit bestuur de Boerhaave kliniek gesloten. Aanzet tot sluiting was in 1982 de zogenaamde ‘lijst Gardeniers’ van Til Gardeniers, staats-secretaris Volksgezondheid. Hierop volgde twaalf jaar lang politieke strijd.

Als voorzitter van de medische staf van de Boerhaave kliniek voerde de internist Pieter Maurits Elte (1948) een breed gedragen verzet van artsen, patiënten, buurtbewoners en medewerkers, tegen sluiting van de Boerhaave kliniek aan. Op 31 augustus 1994 was de sluiting een feit, waarna de Boerhaave kliniek is doorgestart op initiatief en onder leiding van Marijke Elte-Kreps (1946), echtgenote van de internist Elte. Sinds 1995 is de Boerhaave kliniek weer een privékliniek onder de naam Boerhaave Medisch Centrum. Na meer dan 100 jaar aan het Museumplein is Boerhaave Medisch Centrum sinds 2014 gevestigd op de Dintelstraat in Amsterdam.

Heeft u vragen voor ons?

Bel nu 020 - 30 500 30 of Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.